Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ja jsem dal nyni Temu na vyber ze tri moznosti jak to doresit. 1 kompenzace za to ze budu muset jit nekam a vzit si dovolenou na vyzvednuti zasilek. 2 preposlou to na misto ktere mi vyhovuje a za 3 vsechny tri zasilky se vrati do Ciny. Ja jsem si zvolil adresu na doruceni a tim ze to poslali nekam jinak jsou to pro me nedorucene zasilky. Dalsi co lze delat, tak Temu ma pobocku na teto adrese. Adresa: First Floor, 25 St Stephen's Green, Dublin 2, D02 XF99, Irsko a tudiz je mozne to resit lepe nez kdyby to bylo v Cine. Tady je link pokud mate problemy s Temu a email kam se obratit https://www.coi.cz/…ske-centrum/ ECCNET-CZ@ec.europa.eu (ČOI - řešení přeshraničních sporů)
tel.296 366 155 (ČOI - řešení přeshraničních sporů). Nenechte ze sebe delat ovce, ktere si nechaji vse libit a delaji co chce Temu.
poznámka admina eMimina: Temu nemá telefonní kontakt, mají zákaznický servis formou chatu https://www.temu.com/…tact-us.html?…
úpravy provedla admin Josefina
@Belize píše:
@Marciik Temu pozor hnus 😣
a co z toho je hnus, nakoupila jsem hromadu věcí, nalepovací háčky, brože, kapsy na dokumenty, batoh jako malé příruční zavazadlo do letadla…nic z toho není ani o trochu jiné, než se prodává tady, ale asi tak 10× dráž, oblečení bych tam nekoupila
všechno přišlo a to do 10 dnů, což je kolikrát rychleji, než z českého eshopu
@Frankie 123 píše:
Ja mam naprosto stejne zkusenosti. Jak zakaznicky servis Temu tak i Zasilkovny nic neresi. Zbozi ve 3 zasilkach ktere jsem mel doruceni na moji adresu. Poslali na vydejni misto kde je nevhodna oteviraci doba PO, UT, CT, PA do 15.00 a pouze CT do 17.00. Chci od nich dorucit zbozi tam kam jsem si to objednal a vymluvy jak Temu tak i Zasilkovny, ze to nejde. Temu nemuze zmenit vydejni misto [Zasilkovna to neumoznuje] a Zasilkovna nemuze zmenit vydejni misto protoze ji o to nepozadal odesilatel. Takze vsechny 3 zasilky zustanou na vydejnim miste kam to poslali a asi poputuji zpet do Ciny. Jak Temu tak i Zasilkovna ma neschopny zakaznicky servis. Nejblizsi vydejni misto ma otevreno PO -NE od 7.00 -19.00,ale tyto spolecnosti problemy neresi. Varuji vas pred nakupem u Temu a sluzbami Zasilkovny.
Se Zásilkovnou jsem měla podobný problém. První a druhou objednávku mi vybrali sami pobočku vyzvednutí zásilky. Dovolat se na Zásilkovnu byl zážitek a zvednul to jen nějaký robot. Když jsem volala při druhé zásilce o přesměrování, tak jsem už jsem vypěnila, na záznamník se jim nahrála stížnost, kterou jsem poslala i emailem. Odpověděli, že zásilku přesměrovat nejde. Nevím, jak to udělali, ale od té doby chodí zásilky do mnou vybrané pobočky.
Jinak samo Temu vybírá, jestli zašle PPL, GLS nebo Zásilkovnou, to neovlivníš.
Ja je kontaktuji pouze pres email info@zasilkovna.cz Jinak Zasilkovnu lze podusit ve vlastni stave. V aplikaci Zasilkovna, kdyz se ti zobrazi kod na vyzvednuti, tak vedle jsou tri tecky a po kliknuti se zobrazi prodlouzit nebo sdilet, Tak pokud na zasilku nespichas tak prodlujes do doby pokud to jde. Jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva. Oni potrebuji aby si zakaznik co nejrychleji vyzvednul zasilku. Protoze me uz 2 krat nastvali, tak je dusim pres emaily a pres vasestiznosti.
@Bubu2828 píše:
Já mám taky zboží v košíku, ale ještě jsem se neodvážila objednat.
tak ho nech v košíku a nic neobjednávej, podívej se na recenze u výrobků jak ve skutečnosti vypadají. Takové šunty koupíš na stánku, bez rizika placení kartou na netu, pochybné doručení.
Super portál zaplatíš předem a nemáš ani peníze ani zboží. Kdo na to má tak fajn a nemáš si kde stěžovat.
@176Hanina176 píše:
Super portál zaplatíš předem a nemáš ani peníze ani zboží. Kdo na to má tak fajn a nemáš si kde stěžovat.
Tady mas email help@support.temu.com
Me zbozi poslali misto na moji adresu na vydejni misto Zasilkovny s nevhodnou oteviraci dobou. Dosahl jsem toho, ze jsem dostal od Temu kompenzaci za nedoruceni na moji adresu a vyzvednul zbozi na vydejnim miste. Jinak by 3 zasilky sli zpet do Ciny.
Teď proběhla na Seznamu diskuze právě ohledně Temu. Já sice v podobných shopech nenakupuji, ale byla jsem zvědavá, tak jsem to pročetla. Zajímavé je, že většina, možná tak 90% lidí psalo, že jako celkem v pohodě, ale že tam nakupují jen takové drobnosti, jen tak, aby to vyšlo do té minimální objednávky. Skoro nikdo tam nekupuje dražší věci a zároveň skoro všichni potvrzují, že něco z toho zboží, co jim přišlo nemělo očekávanou kvalitu, případně bylo nefunkční nebo mělo jiný nedostatek. Ovšem zároveň dodávají, že s tím se musí jaksi počítat- za tu cenu, že? Tak jsem o tom všem přemýšlela a došla jsem k závěru, že vlastně nevím, co přinutí člověka, aby si objednal X zbytných kravin, u kterých už primárně počítá s tím, že mohou být nefunkční. Jestli vůbec bere v potaz, že je to zboží nehomologované, nikým nekontrolované, bez atestů. Což možná nevadí u škrabky na sklo auta nebo rybářského vlasce, ale rozhodně ne u nádobí, dětského zboží a oblečení. Také za tuto, prakticky výrobní cenu, si asi všichni umíme, ( ale nechceme) představit podmínky, v jakých toto zboží přichází na svět. Takže v pohodě se povoluje zaplavovat svět plastovými krámy na jedno použití a pak se zakáží plastové příbory a brčka a bude se blbnout se zálohováním PETlahví. Co si o tom myslíte vy?
@Buba mara píše:
Teď proběhla na Seznamu diskuze právě ohledně Temu. Já sice v podobných shopech nenakupuji, ale byla jsem zvědavá, tak jsem to pročetla. Zajímavé je, že většina, možná tak 90% lidí psalo, že jako celkem v pohodě, ale že tam nakupují jen takové drobnosti, jen tak, aby to vyšlo do té minimální objednávky. Skoro nikdo tam nekupuje dražší věci a zároveň skoro všichni potvrzují, že něco z toho zboží, co jim přišlo nemělo očekávanou kvalitu, případně bylo nefunkční nebo mělo jiný nedostatek. Ovšem zároveň dodávají, že s tím se musí jaksi počítat- za tu cenu, že? Tak jsem o tom všem přemýšlela a došla jsem k závěru, že vlastně nevím, co přinutí člověka, aby si objednal X zbytných kravin, u kterých už primárně počítá s tím, že mohou být nefunkční. Jestli vůbec bere v potaz, že je to zboží nehomologované, nikým nekontrolované, bez atestů. Což možná nevadí u škrabky na sklo auta nebo rybářského vlasce, ale rozhodně ne u nádobí, dětského zboží a oblečení. Také za tuto, prakticky výrobní cenu, si asi všichni umíme, ( ale nechceme) představit podmínky, v jakých toto zboží přichází na svět. Takže v pohodě se povoluje zaplavovat svět plastovými krámy na jedno použití a pak se zakáží plastové příbory a brčka a bude se blbnout se zálohováním PETlahví. Co si o tom myslíte vy?
máš pravdu, jsou to samé šunty, pokud toto budeme podporovat, jednou se v těch odpadcích z plastu utopíme
Já tam objednávala několikrát, dekorace a tak a vše v pohodě. Rychle dodání, očekávaná kvalita. Jen po každém nákupu smažu platební údaje. Radši je žádám znovu než pak být překvapená.
Snažila jsem se tu zprávu napsat co nejmileji, sama jsem hledala jestli někdo někde svůj kód nesdílel nebo jestli není nějaké vlákno kde si je navzájem sdílí, a protože jsem nic nenašla, napadlo mě že napíšu na nějakou diskuzi a tahle mi přišla nejlepší.
![]()
Navíc jsem to dala jen na vlákna zabývající se TEMU.
@Agurii píše:
Snažila jsem se tu zprávu napsat co nejmileji, sama jsem hledala jestli někdo někde svůj kód nesdílel nebo jestli není nějaké vlákno kde si je navzájem sdílí, a protože jsem nic nenašla, napadlo mě že napíšu na nějakou diskuzi a tahle mi přišla nejlepší.![]()
Navíc jsem to dala jen na vlákna zabývající se TEMU.
Jdi s tím čínským šmejdem někam. Spamuj si u sebe na Facebooku.
..jako objednal jsem si od temu už podruhé, to první přišlo v cajku.To druhé čekám už dýl, ale to je kvůli Těm svátkům. Nicméně TO co bych chtěl zdůraznit, je asi to, že na youtube koluje video s názvem,,proč nenakupovat na Temu". Přišlo mi to jako úplná blbost. Hlavně to jak tam ten týpek mluví o tom vykrádání účtů. Že prý když zaregistrujete platební kartu,..jste jejich. A pomaloučku nenápadně po malých částkách strhávájí penízky,.. V Americe je z toho veliký soudní spor a žaloba. Bylo mi to celkem jedno dokud jsem nebyl jednou za sestrou a dostali jsme se v debatě až k Temu. Několikrát po sobě jí přišli na učet jekési platby které ale neschvalovala ani nepotvrzovala. Prostě ji to strhlo a dva krát dokonce částku 1.200,– od nějakých společných partnerů Temu. Jen štěstí, že zrovna neměla na učtu nic jen par korun
.
Potom ještě jedna kamarádka to samé. Mě se to teda ještě nestalo, ale KUR*A co to je??!!!
Nejde o to že jsou levní a že když koupím blbost tak přece nějakých 100 korun?..pff
Jde o to že si pak můžou z naších účtu strhávat jak chtějí?? sorry jako, ale jdu nahlásit na Fio ztrátu karty a chci NOVOU!!!
Nedodržují žádná pravidla, lejou toxický latky do oceánů, kradou peníze i data. Produkty nesplňují žádné normy!! Polovina věci je z Průmyslových plastů. Neplatí daně, ani mzdy. Je to Jak Shein na druhou, ještě horší.
Jen blázen a idi.ot si myslí, že prodávat věci za nižší cenu než je výrobní je ok.
Inteligentní člověk se podívá nekam jinam a neptá se.
YouTube video o Temu.. rekne vse