Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia tuhle dr neznám, ale co jsem tu tak nasála názory…tak myslim, že je dobrou volbou. Ale četla jsem, že jsi byla u Karin Malíčkové. Nejsem odborník, ale myslim, že víc než Karin z imuno hlediska, pro tebe nikdo neudělá. Ale moc ti přeju, aby tahle dr třeba něco objevila a aby to bylo už v pořádku.
@Papia píše:
Ahoj holky
- byl nekdo z vas u pani doktorky a pomohla vam k miminku?
ja jsem objednana na cerven, tak jsem zvedava jestli na neco prijde-doufam ze ano
Ano byla a mooooc mi pomohla
,je to úžasná paní doktorka, konečně sem se po čtyřech letech dočkala a čekám dvojčátka ![]()
A je strašně vzdělaná, přednáší o imunologii po celém světě a vydala už dvě knížky
U nás i ve světě je hodně uznávaná
@marinka5
u zase nejsem
-zase jsme o prcka prisli ![]()
tak prave zkousim co se da… tenhle tyden jdu i na konzultaci do gennetu…
@Izzz
dr. malickova je fajn-jen mi nedelala zadne testy a ani partnerovi…v te plzni delaji komplet rozbor celeho paru, spermio, ovulacni hlen a dalsi veci-jukni na jejich stranky…tohle me malickova nedelala(nebo aspon nam nedelala) -jen odebirala krev v tehu a sledovala nejakou hodnotu v krvi, ktera kdyby se nejak menila, tak podle ni pozna ze se zacina neco dit…vysledky byly ok a o miminko jsem stejne prisla ![]()
@jjj11
knizek vydala uz i vic-prave vim, ze ma byt fakt dobra-tak doufam, ze na neco u nas prijde…a muzu se zeptat v cem vam poradila…co vymyslela jineho nez jini lekari?
ja nemam problem s otehotnenim - jen vzdy dojdu lehce za polovinu a pak o mimi prijdu
![]()
@Papia ach jo
nevím co ti na to napsat
a v jakém tt se to stalo?
@marinka5
…zase se mi vyklenul vak blan…zjistila to dr. na gynde po velkem utz 25.3- jeli jsme rovnou k apolinari a ve stredu 27.3 (21+5tt)jsem naseho chlapecka porodila…byl moc malinkej
![]()
@Papia píše:
@marinka5
u zase nejsem![]()
![]()
-zase jsme o prcka prisli
tak prave zkousim co se da… tenhle tyden jdu i na konzultaci do gennetu…@Izzz
@jjj11
dr. malickova je fajn-jen mi nedelala zadne testy a ani partnerovi…v te plzni delaji komplet rozbor celeho paru, spermio, ovulacni hlen a dalsi veci-jukni na jejich stranky…tohle me malickova nedelala(nebo aspon nam nedelala) -jen odebirala krev v tehu a sledovala nejakou hodnotu v krvi, ktera kdyby se nejak menila, tak podle ni pozna ze se zacina neco dit…vysledky byly ok a o miminko jsem stejne prisla
knizek vydala uz i vic-prave vim, ze ma byt fakt dobra-tak doufam, ze na neco u nas prijde…a muzu se zeptat v cem vam poradila…co vymyslela jineho nez jini lekari?
ja nemam problem s otehotnenim - jen vzdy dojdu lehce za polovinu a pak o mimi prijdu![]()
![]()
Moc mi to mrzí, že jsi přišla o chlapečka
tohle by se nemělo stávat. U mě byl zase problém, že se mi emryjko nikdy nezahnízdilo, měla sem za sebou dost pokusů a nic
vše je zřejmě kvůli mé rozsáhlé endometrioze, já už byla u paní doktorky dvakrát po třičtvrtě roce. V prosinci mi doporučila tříměsíční kůru Phlogenzym, půlku prednisonu, dále 12 hodin před ET injekci Diprophos a na embrya lepidlo Embryo-glue, v únoru byl ET a zadařilo se, můj sedmý transfer ![]()
@Papia opravdu nevím co ti na to napsat, je mi z toho na nic
moc ti držím pěsti, aby paní profesorka na něco přišla a léčila vás ![]()
já jdu příští týden na hysteroskopii tak jsem zvědavá jak to dopadne…
@jjj11
nam uz se to stalo potreti ![]()
teda tak to ziram, jak vam to poladila a ono to vyslo
…o tom phlogenzymu jsem cetla pouziva se v systemove enzymoterapii- podobny je i wobenzym-ktery si ted chci koupit a dat se zas trosku do poradku…i jsem je ulc-gal ptala jestli ho ted muzu pred tema testama uzivat, tak rikala ze ano, ze to neni problem…
a vy jste si dali dve embrijka, nebo se rozdelila az pak? ![]()
@marinka5
tu hysterku mi chce gyndaraka take kdyztak napsat, kdyby se na nic jineho neprislo…tak uvidime…a to ti poradili v te plzni?
Potřetí
To je mi hrozně líto
Vůbec si to nedovedu představit ![]()
Snad se na něco přijde, jj doporučila mi Phlogenzym, prý je trošku lepší než Wobenzym, je teda dražší, ale bere se denně mín tablet než u Wobenzymu, takže to nakonec vyjde nastejno. Měla sem 800 tablet, minulý týden sem je dobrala, řekla mi, že mám normálně pokračovat i po IVF, těhu to nevadí. Myslím si, že mi to pomohlo ![]()
@Papia ne ne, navrhla mi to gyndařka, profesorka v Plzni mi vyšetřovala dělohu pohmatem a říkala, že ji mám menší, tak chci mít jistotu
@jjj11
ja prave cetla studie kde resili problem u vicecetneho potraceni ve druhem trimestru tou systemovou enzymoterapii a melo to velky uspech- bud ty zeny uzivali wobenzym a nebo ten Phlogenzym a melo to velice dobre vysledky-braly to cele tehu a meli 80% uspesnost a miminka se narodili mezi 34-40 tt, coz je super vysledek-akorat uz tam nespali kolik tbl denne uzivaly…kolik tablet mas brat ted v tehotenstvi?
@marinka5
a co ti navrhla v te Plzni- mela pro tebe nejake reseni?
@Papia právě že neměla, řekla, mi, že tam měla pacientku, která také často potrácela a ona mi to vysvětlovala tak, že jakoby ta žena potrácela vždy déle a déle (jako ve vyšším a vyšším stupni těhotenství) až ta děloha povolila a tím ta žena donosila dítě až do konce, takhle se jí to stalo prý 9×
a na po deváté měla prý normální těhotenství…já teda o tom hodně četla a našla jsem, že na to pomáhá právě ta metoda dle Mojžíšové, tak jsem jí začala cvičit a různě jsem se poptávala fyzioterapeutů a tak a všichni mi řekli, že to pomáhá, v knize se dokonce píše, že to pomáhá až ve 100 procentech tak snad
@marinka5
ja jsem si psala s jednou maminkou ktera take mela malou delohu- je od nekud z ostravy…prisla o miminko 3× v podobnem terminu jako ja a posledni 4 mimco rodila v 26tt- ted je chlapeckovi 2,5 roku a je uplne zdravi…jen byl hodne dlouho v inkubatoru…take ji vsichni rekli ze mala deloha by nemel byt problem, ze deloha je sval a tak se roztahne…
ale teda prijit o miminko tolikrat - to uz snad ani nejde…a vy se budete snazit kdy? nebo uz se snazite?