Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Může - nemusí. Spousta žen otěhotní i při plném kojení, kdy je prolaktin na maximu. A spoustě zas stačí lehce zvýšená hladina a způsobuje jim to problém. Jestli se snažíte o dítě, řekněte to gynekoložce, ať tě zkusí odsledovat, popř. můžeš sama orientačně měřením BT/ ovulačními testy. Cykly máš pravidelné?
Prostě to konzultuj s gynekoložkou.
Pokud by to opravdu anovulace byla a byla způsobena zvýšeným prolaktinem, tak nemá moc smyslu rvát do sebe další léky, ale řešit právě ten prolaktin. Pokud by to byla jediná příčina, tak když se odstraní, měl by se odstranit problém. Když mě bolí při došlapu noha, protože ji mám zlomenou, taky řeším tu zlomeninu a nesnažím se vymyslet, pohodlnější boty.
Jinak nerozumím tomu, jestli snažení má smysl, prostě spolu spěte bez ochrany a nedumejte nad smyslem. A paralelně k tomu řešte prolaktin.
Ja mam zvyseny prolaktin, ted presne nevim hodnoty.
Jde o to, ze pokud je vysoky, tak zabranuje rustu delozni sliznice..a tim ztracis jak menstruaci tak i ovulaci. To vajicko se proste nema kam usadit..
Nicmene dava se na to lek Dostinex, je to drijak, ale zabira do mesice.
Co ti rekla doktorka?
@Majcak
Zdravím byla sem minuli týden u pana Dr
Udělal mi ultrazvuk břicha a pověděl mi te vše je pořádku dal mi léky
Který mám na 3mesice a až se mi dostaví menstrace tak bych měla jít na krev na prolaktin jestli je vše pořádku
Tak uvidím pan dr řekl ze podle nej je vše pořádku tak sem zvědavá byla bych šťastná ![]()
Ahoj holky
Mám jednu otázku?
Mám zvýšení hormon zvýšena hladina prolaktinu
A léčim se s tím nějaký 4 měsíce
Pondělí jdu na vyšetření na gynekologii a jestli mi těm prolaktin vymizel nebo ne jsem s toho nesva
Snažíme se s přítelem o mimco
A právě všude čtu ze prolaktin bráni ovulaci tak ze nema smysl se asi snažit že?
A dá se nějak ta ovulace navrátit zpět nějakými lékama nebo tak
Jestli v tom má někdo zkušenost prosím o radu
Jsem mlada a nemám vůbec v tom zkušenost jen vím co sem se do četla na webu..
Tak se mi ozvěte děkuji