Proplacení peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
proplacení peněz
Dobrý den holky,
chtěla bych vás poprosit o pomoc, vůbec tomu nerozumím. Mateřská dovolená je 28 týdnů, pak se nastupuje na rodičovskou, ale jak se to řeší s dovolenou. Za těch 28 týdnů mám nárok na dovolenou + pokud jsem nevyčerpala dovolenou za letošní rok, že? Jak se to řeší, to musím po mateřské dovolené napsat do práce na mzdovou účtárnu? A oni mi to proplatí nebo po mateřské jakoby na ni nastoupím a jak je to potom s rodičovskou dovolenou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V praci nahlas ze budeš čerpat dovolenou hned po ukončení MD, a po vyčerpání dovolene nastoupis na RD.
- Citovat
- Upravit
A pokud mi vzniklo cca 20 dnů dovolené, tak na sociálku se ozvu až o měsíc později kvůi RD? nebo už po skončení mateřské se musím nějak ohlásit i na tu sociálku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kleris2 Se sociálkou žádnou RD neřešíš, tu řešíš pouze se zaměstnavatelem. Pak akorát řešíš s UP pobírání rodičovského příspěvku a ten zas nemá nic společného s RD ani s čerpáním dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jestli tomu rozumím dobře, tak napíšu mzdové účetní, že chci čerpat dovolenou a zároveň zajedu na úřad práce a tam si vyplním nějaký formulář o nastoupení na rodičovskou dovolenou? potřebuji si na ten úřad práce vzít něco s sebou? Kromě úřadu práce už teda nikam nemusím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kleris2 píše:
Takže jestli tomu rozumím dobře, tak napíšu mzdové účetní, že chci čerpat dovolenou a zároveň zajedu na úřad práce a tam si vyplním nějaký formulář o nastoupení na rodičovskou dovolenou? potřebuji si na ten úřad práce vzít něco s sebou? Kromě úřadu práce už teda nikam nemusím?
téměř dobře. s účetní řešíš čerpání dovolené, na úřadu práce vyplníš formuláře pro čerpání rodičovského příspěvku, kde si zvolíš částku, kterou chceš, aby ti měsíčně posílali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
téměř dobře. s účetní řešíš čerpání dovolené, na úřadu práce vyplníš formuláře pro čerpání rodičovského příspěvku, kde si zvolíš částku, kterou chceš, aby ti měsíčně posílali.
No a pak hlavně ještě s účetní řeší ten nástup na RD a jak dlouho na ní chce být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky holky za odpovědi.
Ještě by mě zajímalo, jestli mi náleží dovolená za těch 28 týdnů mateřské nebo za celý rok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co si musím vzít na ten úřad práce s sebou, musím mít nějaké údaje, kolik jsem vydělávala já nebo manžel nebo to není potřeba a jen se vyplní ten formulář?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kleris2 Potřebuješ mít od OSSZ potvrzený formulář o tom, kolik si brala PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičak a příspěvek na bydleni
Ahoj, ráda bych se s Vámi poradila. Dnes mi na účet přistála nějaké peníze. Měla jsem zpětně dostat mateřskou, kterou dopocitavali skrz nemocenskou a příspěvek na bydleni. Bohužel si nejsem jistá za co konkrétně mi peníze ž úřadu práce přišly. Otazka tedy zni… muze urad prace poslat příspěvek na bydleni a mateřskou v jedne vyplate pod jednim VS? Pokud to totiz budu nekde dokladat tak nevim nevim… moc vam dekuju za rady. Protoze pokud by se jednalo pouze o jedno, tak by bylo super cekat jeste na dalsi vyplatu prispevku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kikitimititi Mateřskou (PPM) nevyplácí ÚP ale správa sociálního zabezpečení. Pokud myslíš rodičovský příspěvek a příspěvek na bydlení, tak to klidně úřad práce může poslat najednou. Nemáš u té platby v internetovém bankovnictví napsané nějaké zkratky - RP, PnB?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš prave ze se mi tam nic neukazuje. Jen VS. A mas pravdu, rodicovsky příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kikitimititi A dopis ti nepřišel k PnB ani k RP, abys věděla jakou částku čeho pobíráš? A minulý měsíc ti nepřišel PnB?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit