Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes odpoledne mě hospitalizovali na psychiatrii. Uz ted je mi z toho prostředí na prd. Chci zítra dopoledne na vizitě poprosit o propuštění domu. Je to dobrý nápad? Fakt to tady nezvládám je mi tady z toho prostředí špatně a chci do svého domácího prostředí kde mzdu moct být v klidu.
Snědla jsem najednou moc velkém množství prášku. Když jsem viděla jaký to v mích blízkých vzbudilo efekt tak už bych to nikdy znovu neudělala. Ale v téhle léčebně mi je ještě hůř a každou vteřinou mě svírají úzkosti.
Příspěvek upraven 12.08.26 v 21:19
Jestli je to dobrý nápad těžko říct když nevíme proč tam jsi. Pokud nejsi nebezpečná sobě nebo okolí tak tě na revers pustí.
Proč jsi hospitalizovaná? Důvod je důležitý pro zhodnocení, jestli je v pořádku žádat zítra o negativní reverz.
@sadbear Ahoj, záleží také, jak jsi na tom i po fyzické stránce, zda máš všechny krevní hodnoty v normě apod.,my jsme propouštěli pacienty většinou v doprovodu někoho blízkého, většinou se o něj blízcí postarali, pohlídali, ale pokud ti to zdravotní stav dovolí, jsi plnoletá dá se podepsat reverz,,ale třeba lékaři doporučí ambulantní léčbu, aby se vyřešil problém, proč se stalo, co se stalo a aby ti pomohli nebo se třeba domluvíte, že tě přesunou na lehčí odd kde to kolikrát ani nevypadá jak v nemocnici a jsou tam pacienti s mírnějšíma příznakama, ať je lépe
Tak to chápu, dopsala jsi do úvodního příspěvku důvod - pokus o sebevraždu. To samo o sobě je hodně závažná situace, nevíme, co tomu předcházelo a jestli aspoň krátkodobá hospitalizace by náhodou neměla pozitivní vliv - jsi teď v bezpečí, celý svět je zas sklem a nemusíš hned čelit realitě. Ono i nebýt hned zpět u nejbližších, které tvůj čin samozřejmě zasáhl, může být prospěšný - opadnou emoce a budete mít, ty i rodina, čas to zpracovat. Na tvém místě bych tomu dala aspoň pár dní, promluvila si aspoň s psychologem, nevím, zda ti nasadili medikaci - bylo by fajn pár dní sledovat, jestli zabere a jak se tvůj stav bude vyvíjet. Jestli se část léků stačila vstřebat, můžeš být ještě trochu pod vlivem a neuvažuješ úplně jasně. Zkus tam aspoň těch pár dní vydržet…
A ti blízcí s tím souhlasí? Máš nějak pořešeno další léčbu, aby jsi aktivně a okamžitě řešila problém, který Tě k tomu dovedl?
@sadbear píše: Více
A co jsi cekala na psychine za prostredi? Jako Hilton?
@teroonka píše: Více
Přesně tak, to jsem udělala taky na revers po dvou týdnech. ale já se předtím poradila aspoň trochu s lékařem. a ten se Ti k tomu vyjádří. jestlinjebto dobrej nápad nebo ne.zna Tvoji anamnézu a, s čím tam jsi, s čím se léčíš atd.to bude na něm, spíš než na Tobě. s tím počítej..
Pokud jsi se pokusila vzít si život pomocí prášků, tak si myslím, že tě asi spíše nepustí, protože bys mohla být nebezpečná sama sobě.
Ale zkis se zeptat, jestli tě pustí na revers domú. Za to nic nedáš. ![]()
Záleží v jakém jsi stavu a jestli to byl demonstrativní, nebo vážně míněný pokus. Každopádně intoxikace léky není normální a je dobře, že se to odborně řeší, nech si pomoct, je potřeba odstranit (či řešit) problém, který tě primárně k tomu jednání vedl, chápu, že se tam cítíš špatně, ale je to pro tvé dobro.. na revers je času dost, počkej, až si promluvíš pořádně s lékařem… Mysli na lidi, co tě mají rádi, prostě mají o tebe strach.
Nedělej unahlene závěry. Zkus se uklidnit a popovídat si s lékařem o tom, jak se cítíš. Dej této léčbě aspoň dva týdny šanci. Myslím si, že jestli podepíšeš revers, tak se tam stejně budeš muset vrátit, vzhledem k tomu, že očividně nejsi vůbec v pořádku.
Zkus tomu dat šanci a nějakou dobu tam vydržet, aby ti mohli pomoct ![]()
Bez znalosti podrobnosti je hazard ti cokoli říkat.
Reálně jsi chtěla spáchat sebevraždu.
Nikdo tady nevi proč. Venku je krásně, žádné pochmurné predikce.
Těžko říct jestli jsi někoho chtěla jen zkoušet nebo opravdu umřít.
Těžko říct co je z těchto hrozných možností ta nejméně hrozná.
Dej tomu šanci a i svůj prostor pro poznání sebe samé.
Je třeba si uvědomit vážnost situace.
Na druhou stranu netuším, jak hospitalizace probíhá.
Pokud jen léky, máš čučet do zdi a ni víc, tak bych aktivně řešila, ze tohle ti nijak nepomáhá.
Pokud je tam nejaka podpůrná léčba a terapie, tak jen dobre.
Proste těžko tvou situaci bagatelizovat, když jsi chtěla umřít.