Co napsat do knihy Mých prvních pět let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5533
10.4.13 12:09

1. Nejdůležitější údálosti - první zimní olympijské hry mládeže, ztroskotání lodě Costa Concordia, Chorvatsko vstoupilo do EU, 60. výročí od vstupu Alžběty II. na trůn, sté výročí potopení Titaniku, William a Kate oznámili očekávání potomka, a opět konec světa podle Mayského kalendáře :lol:

2. Domácí zajímavosti - pražský arcibiskup Dominik Duka jmenován kardinálem, schválení novely Ústavy ČR, kterou byla zavedena přímá volba prezidenta, zatčení Davida Ratha pro korupci, prohibice na prodej tvrdého alkoholu (metanolová aféra), střelba na Klause, přejmenování Ruzyně na „letiště Václava Havla“

3. Nejzajímavější filmy - Nebezpečná metoda, Bůh masakru, Den zrady, Železná lady, Zkrat, Znovu a jinak, Konečná uprostřed cesty, Vrtěti ženou, Rock of Ages, Tady to musí být, Faust, Argo, The gangster squad
(neviděla jsem ani jeden, tentokrát pomáhal strýček Google)

4. Módní trendy - hravost, transparence, veselá barevnost a rafinované střihy. Frčí minimalismus a uvolněnost, do dámské módy se dere luxusní sportovní styl, kovbojské prvky a trendy mužského šatníku (též není z mé hlavy, módě absolutně nerozumím :lol: )

5. Hudba, kterou poslouchali moji rodiče - já jsem univerzál, líbí se mi hudba z osmdesátek až po současnosti. Asi bych nepsala to, co frčí, ale to, co se vám skutečně líbí. Ale mám pocit, že jelo PSY - gangnam style, David Guetta, Pitbull, One Direction, Adele, Kate Perry, Rihanna, Gustavo Limma, Don Omar,.. z českých a slovenských - David Deyl, Ego, Rytmus, Tomáš Klus, Tina, Peter Bič Project…toho je strašně moc, záleží na tom, jaký máš vkus :nevim:

5. poslední technické vymoženosti To nemám ani páru - respektive mám, ale jsou to většinou technologické novinky, jakože vylepšení mobilu, vylepšení grafických karet, a podobné věcičky. Napadl mě Windows 8, ale to nevím, jestli je úplně OK - no zkusím později zapátrat po něčem konkrétnějším a dalším :lol:

Proto já nemám ráda tyhle deníky. Nevím, co bych do nich psala :lol:

Příspěvek upraven 10.04.13 v 12:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.4.13 12:09
@m311 píše:
Bezva, tak hudbu asi budu mít pořešenou, prostě tam napíšu že maminka poslouchá Kryla a Nohavicu (už spoustu let) a tatínek má už spoustu let rád Rammstein (snad jsem název napsala správně). :oops:Ale co technické vymoženosti? Filmy 2012? V kině jsem na normálním filmu za celý rok 2012 nebyla. Vlastně jednou jsme šli na pohádku Doba ledová, ale to nebylo natočené v roce 2012 (tedy pokud tuším správně) :nevim:

2012 měl tuším premiéru HObit neočekávaná ceta ;) - Ale to zadej do googlu, vyjede Ti toho spousta určitě.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.4.13 12:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.4.13 12:16

K technickým vymoženostem mě napadl windows 2012 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.4.13 12:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
10.4.13 13:03

Já nevím, ale rady mě příjdou scestné. Napiš to, co je v tvé hlavě. Vždyt to dítě si v jeho věku dospělosti, pokud bude chtít vygoogluje co se dělo třeba i v den kdy se narodil.. Kniha, která je věnovaná dítěti, není vědecká publikace, ale pohled maminky, která tu dobu zažila. Když tě hudba nezajímá, tak bych to tak napsala. Když neznáš modní trendy, tak napiš, co ty nejraději nosíš. Když nemáš páru o technických vymoženostech, napiš, jaké máte doma. Pohled maminky, která se na tu dobu dívá svýma očima je pro pak pro dospělé dítě, které to čte, určitě zajímavější, než vypsání určitých datumů událostí, které se staly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
10.4.13 14:06

Ahoj-já mám přesně tu samou knihu a vyplnovala jsem z hlavy-tedy my jsme to vyplnovali společně jako rodina. Takže každý něco řekl a já napsala. Fakt to nemá být encyklopedie ale názory tvé a tvé rodiny. Pro někoho mlže být technická vymoženost nejnovější PC nebo nový raketový motor a pro někoho nový mobil. Jednou to bude ten človíček číst a bude vědět, že mamka holduje třeba mobilům, tatka PC technice a brácha autům :-) Můj přítel tam např napsal jakýsi astronomický objev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí