Poradna duly
Jana Čurdová
batato: a bacha na ty ledviny…me bylo receno ze priznakem jsou taky otekle nohy. tehule ma vypit fakt tri litry aby telo stihalo secko jak potrebuje..bylo to fakt neprijemny tak radej pij…ono si clovek zvykne..mam s kazdou cinnosti ted spojeny se napit…takze jdu curat..po ceste napit ze zachudu zase napit…kamkoliv jdu…napit…jedu nekam autem..fajn..musim po ceste vypit aspon pul litra. a takhle ted funguju ale mam klid.
Mikit já vím a však na tebe taky moooc myslím.....a cítím něco na levé straně vzadu…tak furt piju …bojím bojím…jsem nemožná
tak snad to bude dobry ![]()
holky taky jste tak strasne nemozny jako ja? ja uz to nemuzu vydrzet sama se sebou…natoz asi moje okoli…ja byla vzdycky takovej klidas..vsechno v pohode nic me nerozhodilo…a ted porad brecim..kvuli naprostym ptakovinam (nebrecela sem aspon 10 let). vcera sem udelala prednasku martinovi jak je nemoznej (i kdyz za to trochu mohl). dneska jsem se pristihla jak si v duchu scitam co mi kdy rekl/udelal spatnyho a zase zacnu brecet…no fakt des…chlapi mi vadi kompletne vsichni..o vikendu jsme tu meli kamose ..delali podlahu v loznici…no takovych blbych kecu to jste jeste neslysely…a driv sem si nikdy nevsimla ze by byli takovy paka
tak by me zajimalo jestli v tom su sama nebo tim trpi vsechny tehule ![]()
Mikit, jsi přecitlivělá. To je teď prostě normálka. Nelam si tím hlavu. ![]()
Holky, já začínám mít pocit, že chcípnu. Děsně mě tlačí břicho, připadám si jak kdybych měla pod kůží v podbříšku zašitý závaží. Večer je to nejhorší, funím jak stará hekna a nemůžu ležet už snad ani na boku, jak mě to břicho táhne a tlačí a když ležím na zádech, tak mě zas táhnou ty břišní vazy. Strašný, nemůžu už jít ani na pořádný nákupy, bo se šourám jak posraná.
No, nicméně dnes jsem Kačičce koupila krásnou teploučkou ( samozřejmě medvídkovou) zimní kombinézku, už se těším, jak jí to bude slušet. A včera jsem na mimiaukci vyhrála za 99 korun úžasnej huňatej overálek ( tentokrát růžovej kočičkovej), se moc těším až dojde poštou.
A mám dotaz. Trochu intimní. Řeším jaké si mám pořídit poporodní vložky. Jelikož jsem vložku na sobě neměla víc jak 10 let, tak absolutně nemám přehled do kterých jít. Prý nemám pořizovat takový ty ´´igelitový´´. Poraďte, jsem mimo:-))))
Ahojinky holky moc moc zdravímm,,tak vidím že v tom nejsem sama taky si připadám jak balvan vyjdu schody a funím a funím,,břicho mě taky často bolí,,,jéé věřím že malá bude janči krásná kdyžtak hod fotečku hm,,holky a vy pupíky
lolinka má moc krásný proti mě uplně maličky
,,holky co trpíte s těhu cukrovkou vydržte holky moje za chvíli už to bude za váma
mikit taky mi přijde že nějak moc lidi kolem sebe nemusím ,,nemám nějak náladu taky jsem přecitlivělá ,puss mi něco řekne a já začnu brečet ,,on vůbec nechápe a já mu pak řeknu že mi to ublížilo tak mi to vysvětlí že to tak nemyslel a je to pak v poho ale pak si uvědomím jak si všechno zbytečně na sebe beru,,mno jo jsme ted holky těhotné a pak z nás budou zase ty holky statečné
batato opravdi pít a pít,,at je všechno ok,,magdi i mě zajímá co je to preklamexie,,holčinky zdravím vás všechny hodte pupíky a zároven je pohladte
Ahoj holky,
moc se omlouvám, že jsem se neozvala, ale nějak jsem neměla sílu…a nechci si pořád na něco ztěžovat.....-) Aůe poctivě /i když nárazově/ Vás čtu!-)
Petrushko,to mě mrzí, že máš taky zvýšený cukr…-(( Oni to asi všude dělají jinak tak nevím…Podle toho co čteš je to v pohodě-) Tady mi v DIA poradně řekli trochu ještě něco jiného, takže ono prase aby se v tom taky vyznalo…A kolik jsi měla tu hodnotu? Já 7,8 - prý hraniční…A dali Ti ten glukometr? Mě to vcelku obtěžuje…ale snažím se teda poctivě dodržovat…jenže mi to přijde celý na hlavu…Každý den snídám úplně to samé-celozrnou housku s lehkou philadelphií a těhotenskéej bylinkovej čaj hořkej…a 3× mám hodnoty nízký a po čtvrté vyskočí třeba na 8,1…Což absolutně nechápu…apod…Takže se začínám dostávat do fáze,kdy to odmítám řešit a stresovat se tím…protože v podstatě celý den nemyslím na nic jiného, než co vlastně budu jíst…a hlavně co mi tu hladinu cukru zvedne…Mě bylo řečeno, že můžu i dortík nebo něco sladkého,ale musím k tomu mít pohyb…Hlavně to teda není jen o tom cukru ale taky o sacharidech, protože /a to už jsem tu asi psala/ jsem si tuhle dala jen dva knedlíky a omastek z kachny a vyskočilo to na 11,1…Takže fakt je to o těch sacharidech…Asi si to tělo taky hodně dělá co chce, ale říkala jsem si , že když se cítím v pohodě, tak by mi nic být nemělo-a možná bych udělala líp, kdybych na ten cukr vůbec bejvala nešla…Protože co si budeme povídat-některé mamušky tam vůbec nejdou a klidně také mohou mít ten cukr vyšší,ale ušetří si zbytečný stres a vopíchávání se do prstů apod…Nic nového zatím teda nevím-ve středu mám volat do DIA kde budu hlásit měřené hodnoty-tak jsem zbědavá, co mi na to řeknou, ale za těch 14dní jsem měla z těch všem měření vyšší hodnoty akorát 3×, tak snad v pohodě…O víkendu jsem si dořála dokonce zmrzku.....-)))) Takže to jenom pro nás, co máme trápení s tím cukrem…TAkže Petrushko, myslím na Tebe i na Magdičku,ať to máte všechno v pořádku!-))
Holčičky omlouvám se, že dnes nebudu reagovat konkrétně na všechny vzkazíky a slibuju, že to v nejbližších dnech napravím…Ode dneška už nechodím do práce, tak snad bude času víc…
Jinak jenom k něm dalším těhu trablím-taky mám občas břícho jak šutr, že mám pocit, že ho budu vláčet po chodníku…taky nemůžu v noci spát, protože z ležení na boku mě bolí kyčle a ležení na zádech je nepříjemné…taky mě často bolí záda a taky mám někdy takové to bušení srdce…-( Takže to máme asi všechno podobné…TAkže na Vás myslím…Už se nám to ale krátí, tak budeme mít brzy „klídeček“, už vydržet jen pár týdnů!-)))…
Utíkat držet mužíčkovi garnýže, písnu ve volné chvilce podrobněji…omlouvám se za spěch a za to že jsem neodpověděla všem…
Opatrujte se i miminka v bříšku i ta na světě!-)
Ahoj holky,
tak tady čtu ty vaše trable s tou těhu cukrovkou! To je otrava s tím hlídáním jídla a vážením
Já furt nevím, jestli těch 20e za to mám tady dát nebo ne. Trochu se ukliďňuju, že když jsem to neměla s Ani, že to nebudu mít ani ted. Magdi, ty jsi v prvním těhu měla ten cukr dobrý??
Petrush , tak masna byla problém i v Olomouci. Jednou jsem domů donesla krůtí krk a druhý den byl zelený. A nebylo to jednou.
![]()
Já už mám ten ekzém trochu lepší, ale na kolo raději nelezu.
I když počasí dnes bylo i tady bezva a tak mě to tak lákalo. Co to je, nemám ponětí, nějaká plíseň či co, to ta Dr. říkala.
Batatu , pít, pít a pít! Taky mě hned napadly příznaky preeklapsie, když jsem Tě četla. Ledviny souvisí s otoky! Preeklampsie, co já vím, se může projevovat právě otoky, vysokým krevním tlakem, bolestmi kolem srdce, rychlým přibráním,…
JančaK, poporodní vložky jsem kupovala vždy ve zdravotních potřebách. Já teda vím akorát o jedněch, žádný výběr před 3 lety nebyl. Nebo o jiných aspon nemám tucha. Oni Ti v těch zdr. potřebách poradí. Kupovala jsem tam i jednorázové kalhotky, ale lepší byly ty síťované. Na to se taky zeptej v těch zdr. potřebách, oni Ti poradí. Pak vím, že mi manža do porodnice donesl černé kotex vložky, normálně z DM, byly taky dobré. Hlavně ne always!! ![]()
Ahojky
Leninko, moc díky…za odpověď …tak já jsem glukometr, nebo jak se to jmenuje nedostala a to jsem měla po dvou hoďkách 9,6( asi dost ). Ale jsem ráda, že jsem jej nedostala, protože tak budu alespoň relativně v klidu , až do další kontroly, kterou mám za měsíc. Vím, že měřit si neustále cukr po každým jídle a vědět, že se mi třeba vyšplhala hodnota hoooodně nahoru, to bych byla permanentně ve stresu.
Možná k tomu všemu tady přistupují trochu laxně , nevím… ale už mne dorazilo to, že jsem šla k diabetologii až po třech týdench od zátěžového testu. Měli mi zavolat hned jakmile věděli výsledky.
A jsem ráda, že knedlíky nemusím a omastek mi taky nic moc neříká. Kačena už vůbec ne!!! Jen mne udivilo, že pod všechno maso dávám mrkev a občas i hrášek, já miluju maso na zelenině( a právě mrkev a hrášek jsou dost sladké…tak to mám také omezit) a přitom je to zelenina.
Zdenu… u nás chodím na krůtí, jen když vím, že jej ten den dostanou…
JAnčoK, já jsem měla minule Samu vložky od Hartmana a byly celkem dobrý- kupované v lékárně. Ale viděla jsem i v poronici jednu maminu, co měla alwaysky, ale to bych asi nedala, jsou opravdu neprodyšné a to hojení po nástřihu a šití, asi nebudu O.K. s alwaskami. Jinak jsem potom kupovala libresky, ty mi přišly fajn. Ale opravdu igeliťáky neee… to však záleží na každé mamině a její zkušenosti. Sama uvidíš , co ti vyhovuje.
Mikit, já jsem teď taky strašněj cíťa. Uvidíš to přejde…jen mne to pak drželo ještě celé šestinedělí…až pak jsem se hodila trochu do klidu a do kupy.
Tak jdu se ještě mrknout na Dr. house… papa a buďte opatrné a hlavně hodně pijte ( batata +mikitaa )
/nechci s tou cukrovkou ostravovat ostatní holky,tak doufám, že se na mě moc nezlobí/
Petrushko:Tak to vidíš, ono je to fakt všude jiný…-((( Já měla po těch dvou hoďkách těch 7,8mmol/l a norma je 7,7mmol/l-test mi dělali v pátek, volali mi v úterý a do DIA jsem šla ve čtvrtek, takže celkem fofr-nevím taky proč…tam se mě na nic neptali, hned mi dali dietu, ten glukometr a přesný pravidla (jeden den v týdnu se měřím 7× denně, jinak „jen“ 1-2×),takže dost šílený narozdíl od toho, co Ti řekla Tvá doktorka…-ani mi nevadí to píchání do prstu, jako to, že na to pořád myslíš a hlídáš hodiny kdy budeš jíst a pak abys měla hodinu na to si to znova změřit,abys nikam nešla apod…Jak říkám, prase by se v tom vyznalo.....Hlavně že všude říkají, jak se nemají těhulky stresovat a pak z nás dělají těžké diabetičky-ale asi je to tady v Praze prostě hysterie, když u Vás to tak moc neřeší…ale to buď opravdu ráda-právě proto, že jsi více v klidu. Co jsem takhle mluvila s holkama „DIA“ tak mi říkaly, že je ten cukr vyšší i ze stresu-tak mám být v klidu.....aaaaahaaaaaa…-)))) Takže je opravdu super,že Tě nijak nestresují a neděsí a jen předepíšou lehkou dietu. Máš pravdu co se týče toho hrášku a hlavně mrkve…Zeleninu můžeme komplet všechno právě kromě mrkvičky…Prý pozor na přílohy, protože je v nich hodně sacharidů-takže právě knedlíky, světlé pečeivo /vše z mouky-světlé/,brambory apod…-takže vše co mám ráda…ale to už všechno znáš, takže se zbytečně rozepisuju-))) Já myslím, že nejdůležitější je opravdu to, že se cítíme v pořádku a že náš mimouškové kopou a dávají o sobě vědět!!!-)))) Byla jsem na tom 3D UZ tak jsem se hned samozřejmě ptala, jestli je Sofinka „správně velká“ /jak straší, že ten gestační diabetes může zapřičinit velký vzrůst miminka-proto nás mají více kontrolovat/ a doktor říkala, že naprosto odpovídá-takže jsem v klídku…Ale přesně jak říkáš, na nějaké vážení jídla fakt nemám! Hlavně jsem do teď chodila do práce, takže to opravdu nešlo-resp.nebylo kdy a myslím,že je to opravdu zbytečné…Tady to dělají tak, že se tedy měříš sama, jednou za 14dní zavolám výsledky a jednou za měsíc jdu na KO do té DIA poradny+mě pošlou na UZ mimo ty klasický, co nás posílají z gyndy.Kromě toho ještě jednou za měsíc udělají kompletní test z krve z prstu, díky kterému zjistí dlouhodobý cukr-tzn.že když vím, že tam půjdu a budu ten poslední týden dodržovat dietu ale zbytek měsíce před tím na to kašlat,tak ten test na to přijde-pak nechápu, proč se píchat do prstu…-( Nehledě na to, že je to i celkem nákladné-sice to hradí pojišťovna, ale právě proto by to mohla hradit někomu jinému, kdo to opravdu nutně potřebuje…Na druhou stranu je samozřejmě hezké, že nás tak kontrolují a starají se o nás, ale otázkou přesto zůstává, jestli to v tomto případě není spíš na škodu…-) Snad mi rozumíš jak to myslím…Omlouvám se , jestli zním nějak negativně, ale jinak o tom s nikým nemluvím, tak si tu teď trochu „vylívám srdíčko“, protože i když se snažím na to nemyslet, samozřejmě mě to trápí, protože myslím hlavně na malou…Takže jsem moc ráda, že Ty to nějak neřešíš a je to opravdu dobře!!! I to že to u Vás taky příliš radikálně neřeší a zbytečně Tě neděsí…-)Tak až budeš vědět něco nového, tak určitě písni, protože mě to zájímá…Hlavně ať je vše v pořádku a bez stresu!!!!
Ještě jednou se omlouvám ostatním za tuhle „soukromou akci“-fakt s tím nechci otravovat…
Takže ještě jednou hezký večer všem a krásné sníky!
Leninko, já myslím, že se nic neděje, že se rozepíšeš. Od toho jsou tu tyhle diskuze. My dvě můžem být tak trochu rády, že v tom nejsme sami. Ne že bych někomu ( ani tobě ani sobě )tu těhu cukrovku přála. Jak jsi psala o těch zvláštních UTZ krom, těch gyneko, tak to mě nikdo neinformoval a tak předpokládám, že u nás asi nic. Prostě to vyřeší jen glykemickou křivkou jednou za měsíc- tedy myslím tady u nás. Ale je opravdu blbé, když si musíš hlídat, kdy přesně jíst, kolik a ty si navíc musíš měřit ty hodnoty, tak to ti nezávidím. Protože mne by strašně svazovalo , nemoci se zbalit a odejít třeba s Tinkou na písek nebo někde na besedu, když si zrovna vzpomenu a namísto toho si měřit glykemku. Já jen doufám, že to je přechodný stav a vše se po porodu vrátí do normy.
Jinak jsem tedy uvažovala nad tím, že naše malá Tina má právě to vzdorné období a tak s ní někdy není vůbec domluva a dost se s ní za celý den navztekám, tak mám poci,t zda si tím ještě nepřitěžujeme( já a Vojta- či Marťa
- ještě stále nejsme doma za jedno, které jméno )
Ale myslím, že u vás v Praze je opravdu fajn, ty UTZ kontroly navíc, už jen pro to uklidnění maminek, že mimi je takového vzrůstu jaké má být.
Tak doufám, že jsem to smysluplně napsala, jdeme si udělat s Tinkou kafíčko a kakao a uděláme si siestu. papa
ahoj holky
ach jo vubec nic nestiham.
testy dnes rano docela usly ale jeste ze jsem mela tu kamosku co mi pohlidala julcu jinak by to bylo hodne narocne. je jeste mala, kdyby si tam sedla a kreslila si nebo hrala, ale v roce to po ni nemuzu chtit
no v patek se dozvim co a jak.
jeeeezismarjaaa leni tak jak to tak ctu tak ja snad nic jineho nez cukr nejim!!
dyt on je uplne vsude! hajzl… uz se mi snad bude o nem i zdat ![]()
holky ja ani nevim presne co ta preklampsie je
ale pokusim se najit odkaz, jen vim ze kamoska lezela s podezrenim v nemocnici dost dlouho a me porad vyhrozovala ze ji mam kdyz videla moje nohy https://www.emimino.cz/modules.php?…
tohle je sice fotka z porodnice ale predtm to bylo to same asi dva mesice.. jenze ja nic jineho nemela
tady jsem nasla neco o te preeklampsii http://www.porodnici.cz/…-a-eklampsie?…
anebo tady http://www.euromedicina.cz/…/detail/134/
uz musim jit tygr knika ![]()
Leninko , to je dobře, že se tady o té těhu cukrovce rozepisuješ. Určitě tím nikoho neotravuješ!!! Ale zdá se mi ta prevence také drastická, když to máš na hranici. A mám ještě dotaz, jsi hubeňour??
Říkala mi dnes jedna kámoška, že má vypozorované, že těhu cukrovku mají jen hubené holky. Tak proto se tak ptám
![]()
Jinak už nevím, s kým jsme tady řešili tu dvoupatrovou postel. Já jsem objednala Gazel, zdá se mi dobrá, bytelná, navíc poloviční cena ve srovnání s Jelínkem. Už ji máme ve skladě, ale musí počkat až do listopadu. To pak teda bude fofr. Musíme vymalovat půl bytu a ještě objednat nějaké skříně. Manžu z toho chudáka klepne, začne do toho všeho dojíždět do nového zaměstnání, Aňula začne chodit do školky, no budeme to mít do Vánoc nadupané. ![]()
Magdi, takový nohy jsem měla po porodu a ještě 14 dní. Říkali mi že s tím nemůžu nic dělat, jen si podkládat nohy. Manža říkal, že je to tím, že mi dávali jednu kapačku za druhou a to je teda fakt. Ale do 14 dnu po porodu jsem to „vyčůrala“ a byla jsem hned o 5kg lehčí. Bylo to strašně nepříjemný jak se ta kůže napínala…fuuuj. Ale teď jsem to měla jen malinko a jen jeden večer. Teď piju, i když podle mě to není kdo ví co, hlavně furt lítám na WC což mě šíleně unavuje. Zítra jedeme cca 5 hodin do Krkonoš, to abych si vzala plínu ![]()
Magdi držím palečky s výsledkama.
A holky pište, však jsme tady od toho vykecání a rad, ne??