Poradna duly
Jana Čurdová
Zdenuli , teď mě ještě trklo žlučové mýdlo, třeba http://www.baby-eshop.cz/…ekute-ulrich
Magdi , ta cibule na rýmu je dobrý nápad, já jsem dělala akorát teplou cibuli s anýzem a fenyklem do plátýnka a na průdušky, taky super věc.
jojo tu cibuli dam do puncochy a zavesim na kolotoc
fakt to pomaha
ja normalne pouzivam jen tampony, nesnasim vlozky, i kdyz bych radsi, je to zdravejsi, ale je to proste silnejsi nez ja… no ale ty alwaysky byly fakt v poho, a to jsem krvacela fest.. ja si dokonce myslela ze po cisari se ani spodkem nekrvaci ![]()
roxi jako taky povesit?
zdenu samo ze uz tam nebyli kdyz jsem volala ale je to dobre znameni kdyby to byla cukrovka takuz mi volaji. jen jestli jim to neprijde v pondeli ale nemyslim. jinak dobry zazitek s tou pipinou a tchyni ja bych se stydelaaaaa ale asi v tu chvili myslis jen na to at uz te nekdo osetri a je to jedno kdo ze. jinak ja mela prubeh skoro stejny jako ty ale po asi 14 hodinach se rozhodli pro cisar kdyz hlavicka nesestupovala a ja se neotvirala. neim proc vas nechavaji tak dlouho trapit.. tos rodila v D? jinak tu je takove to uplne obycejne mydlo na skvrny jenze nevim jak se jmenuje i mama o necem takovem mluvila… no ale to jsem ti moc neporadila co?
mozna je to to co rika roxa
Zdeni, nevím zda jsem to nepřehlédla, ale nebude stačit to prádlo prostě jen znovu čerstvě přeprat? Já bych pak kdyžtak asi zkusila normální odstraňovač skvrn jak prodávají normálně v takových malých sáčcích a v Německu to mívají v malých lahvičkách většinou někde mezi pracími prostředky.
Mě se to totiž s tím prádle taky někdy přes zimu stane, že třeba halenky a nebo podprdy s gelovými ramínky mi zflekatí žlutýma flekama , ale já to vždy normálně vyprala jako obvykle a byl klid.
Jsem zase chytrá, co?
Jdu spát a nechte těch řečí o porodu, nebo se začnu bát. Žiju si tady v takové sladké nevědomosti a je mi dobře. Asi jsem srab, ale myslím si, že nač se stresovat dlouho dopředu, když mi to bohatě bude stačit až u porodu:-). To dítě se ze mně neteleportuje, narodit se prostě musí, tak co.
Tak jsem v záchvatu něco nakupovat navštívila DM drogerii a řádně provětrala slevouvou knížečku.
Takže už mám 2 krabičky prsních vložek (na jak dlouho to vydrží ?)
2 balení vlhčených ubrousků
dětský olejíček, malý balení olejíčku do porodnice
balení jednorázových podložek
Tak jsem šťastná, něco jsem koupila a jdu zas čekat do výplaty …snad už to vyjde na tu skříňku na oblečky ![]()
Magdi , to plátýnko se přikládá přímo na průdušky ještě teplé.
Holky, tu cibuli nad postýlku si musím zapamatovat pro případ potřeby. I tu teplou cibuli na průdušky. Já jsem dávala Ani jednou na zánět průdušek papírový kapesníček pomazaný sádlem a ovázala ji. taky to pomáhá, je to osvědčený recept z našeho dětství.
Janči , dobře děláš, že žiješ v blahé nevědomosti a nebojíš se porodu. To stejně ničemu nepomůže se bát předem. Třeba to v tvém případě bude rychlovka. Moje švagrovka rodila poprvé hodinu a půl a podruhé ani nedostala stahy, chtělo se jí tlačit, zatlačila a mimi bylo venku. Takže 100 ženských, 100 různých případů.
(Ty fleky mi všechny nezmizly ani po vyprání na 60 st.)
Magdi, takový porod snad v D ani nejde zažít. Rodila jsem v Olomouci a už tam proto taky nechci. (Dnes bych pipku tchýni už neukazovala, ale tenkrát to fakt bylo nutné a bylo mi tu úplně jedno).
Lolinko - Vložky do podprsenky jsem brala do porodnice tuším dvoje, bohatě mi to stačilo, ale pak jsem doma dokupovala. Ale třeba kamarádka, která kojí, je vůbec nepotřebuje. Je to asi individuální.
janci: to ti zavidim ze dokazes byt tak nad veci…ja to hltam vsema deseti…ctu clanky o porodech…hlavne popisy porodu od ruznych holek..ptam se vsech co maji decka jak rodily ![]()
magdi: teda ja taky myslela ..nebo spis sem nad tim moc nepremyslela…ale nenapadlo me ze by se po cisari krvacelo spodem.
jinak mame novy okna…byla to docela rychlovka…v osm sme zacli a v deset uz byly okna hotovy..jen ted teda martinek bojuje s tim zednicenim kolem toho. no hlavne je parada ze mame okna se vsim vsudy i zaluziema za 5tis
dneska a zitra nas cekaji jeste svestky…loni bylo 850kg tak su zvedavä jak letos…ale vypada to ze bude vic..tak by to skoro chtelo nejaky brigadniky…snad se to zvladne…mejte se krasne a uzivejte zbytek vikendu ![]()
jooo a jeste jedna blba otazka…v kterym tydnu je vlastne spravne porod…vcera jsem se hadala se svicou…ja myslela ze 40 tydnu..ona tvrdi 36..tak me tak trochu zmatla.
cancerko dik za tip, vespanku nemam odvahu, ma ho celkem lehky, ale mozn to nekdy zkusim.. mnaaam orionkaaaa nedelej chute tu tady nemameeee! ![]()
tyteple ponozky si musim pribalit, precejen jsem rodila v srpnu a mozna tam bude kosa..
Janci to jsem presne delala i ja nemyslela jsem na nic abych pak nebyla moc vystrasena, ale zase takto nepripravena jsem byla hooooooodne v soku z toho cisare.. ted uz vim co me ceka. ale jinak delas dobre aspon nebudes moc vydesena, co prijde to prijde, prezily to vsecky.
zdenu a sezenes v D v pohode
lo? ja ho tady jeste nevidela ale slysela jsem ze ho nekde maji.. ![]()
Mikitaa , po porodu krvácí každá, i po císaři. Jdou z tebe očistky minim. 4 týdny po porodu. Akorát Magdi si mohla dovolit alwaysky, protože nebyla dole natržená nebo nastřižená.
![]()
V těhu kurzu nám říkala porodní asistentka, že normální porod je mezi 38tt-42tt. Tedy 2 týdny před termínem a 2 týdny po termínu.
Janči a Magdi, taky myslím,že přemíra informací o porodu je před prvním porodem spíše na škodu. Já například byla z těhu kurzu vyškolena, že císař je špatně, kleště jsou špatně, dolsin je špatně. Samo že jsem si nechala píchnout dolsin, když už jsem ty kontrakce nemohla vydržet. Pak jsem měla výčitky svědomí. A porod kleštěma, tak jsem zase myslela, jak bude malá postižená, bude mít narušenou jemnou motoriku atd. atd. Kamarádka z kurzu byla zblbá tím císařem tak, že má pocit, že porod nezvládla, když nerodila normálně ale císařem.
Magdi, sádlo jsem tu koupila syrové. Takový ten kus s kůží. A doma si to vyškařila a dala do skleničky a do lednice.
zdenu to s tim cisarem ma spoustu zenskych, nekde v zahranici dokonce delaji kurzy na pocisarovou depresi nebo tak neco.. zenske si mysli ze to nezvladly ze pohorely, a maji z toho proste depku, me to spis prislo v tu chvili lito ale jinak v poho.
holky me jebne, juli ma zase horecku.. ted byla dva tydny nemocna a sotva se z toho vyhrabala, uz zase.. pry radi chripkova epidemie.. chjo.
Magdi, to jsem o těch „pocísařovských kurzech“ neslyšela. Ale chápu to. Já furt té kamarádce říkám, že aspon nemusela projít porodními komplikacemi jako já a hlavně Ani. Ale těžko se to vysvětluje, psychika je sviňa a já nejsem odborník. Já jsem byla po porodu totálně zblbnutá z toho, že musím Ani přikrmovat a že jenom nekojím. Taky jsem si připadala divná, blbá.
Teda chudinka Julinka!! To si teda užíváš. Já to ťukám, ťukám. Tady v D je Ani zdravá jak řepa(snad to nezařiknu!!). V Čechách furt rýmujeme, průdušky,… kolem jednoho roku byla Ani furt nemocná, že měla během půl roku 4× antibiotika. Já už byla na zešílení. Pak jsme začaly chodit k paní léčitelce a ta nás z toho dostala pomocí přírodních čínských přípravků. Já na to nejdříve moc nevěřila, manža vůbec byl skeptik, ale od té doby výrazná změna a hlavně do ní necpu žádnou chemii. Ale hodně dělá čistý vzduch a vlhkost. To je tady podstatný rozdíl oproti Olomouci a proto je Ani asi tak zdravá. V Olomouci jsme v srpnu zase rýmu chytly. Tak hlavně at je to rychle za Váma!!
A kde ve Svajcu bydlíte?? V nějakém velkém městě?
Zdenu bydlime kousek od Locarna na takove vesnicce Verscio.. koukni se na google earth jestli mas. ja to taky vidim ten rozdil v cistem vzduchu, hlavne na sobe. tyyy jo 4 x antibiotika za pul roku, to by me asi kleplo
ja se spis snazim o homeopatika ale rozumim tomu jak koza petrzeli a navic ty kulicky mi julca vecne plive. ted ji zkousim davat placebo na trening a ty ji v pohode ale kdyz ji neco je tak je nechce
jinak s lecitelkou bych se taky u manzela nechytla
ale vidis jak to pomohlo. je treba jit si tvrdohlae za svym a chlapy neposlouchat
chjo julinka zase place tak dobrou.
Magdi, rozpouštíš Julince ty homeopatické kuličky ve vodě? Mně to radila Dr., když byla Ani mimino, že jí to mám rozpustit v trošce vody a dát vypít, třeba po lžičkách. A ještě mám dotaz: co znamená placebo na trening?? Já mám s homeopatií osobně dobré zkušenosti, ale u Ani se mi zatím osvědčily akorát homeopatické kapky do nosu. (To bylo u nás hádání kvůli léčitelce, stálo to i dost peněz, hlavně ty čínské přípravky byly drahé jak prase. Navíc jsem je kupovala i sobě, protože jsme se s Ani věčně střídaly v braní antibiotik. Ale zabralo to, manža viděl posléze efekt a výsledky, takže pak už se mírnil). Julince foukáme na čelíčko, at je ji bobískovi zítra lépe. ![]()
jee to mi teda nikdo neporadil tak diky pirste to zkusim! no placebo jsou kulicky ktere neobsahuji nic, jako kdyz je klidna tak at muzu v klidu zkouset ji to davat jako kokino. vis co je placebo efekt ne? sice ona to nevi ale dulezite je aby to nic neobsahovalo. problem je ale v tom ze ona kdyz je v klidku tak je papa a rada ale kdyz rve tak nic nechce.
zdenu mas zelenou arniku? kdyz se prasti, zapomela jsem kolik ji tech kulicek davat kdyz tak
myslim ze tri trikrat denne, je to tak?