PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
2.10.09 10:27

No jasně …chlapeček :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.10.09 11:07
petrusha píše:
No jasně …chlapeček :lol: :lol: :lol:

Jojo, přesně tak :)
Protože jsem celej život věděla, že se mi narodí krásná blonďatá holčička, která se bude jmenovat Anička. Tak proto čekáme Jakuba :lol: :lol: :lol:

Lolinka79

• Citovat
  • Upravit
76
2.10.09 12:36

přidávám se s mírami: 1,6 kg v 29.týdnu…

No, ale vidím, že to není rekord :)

Zdravím

ela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.10.09 12:50

to vam rikaji primo u dr. ty miry mimca? nebo to mate z toho posledniho velkyho UTZ?

a kdy vas predava doktor do porodnice? me rekla doktorka ze az k porodu (ma i monitory takze ani na to)…a vim ze nektery spitaly (vc. breclav) si pak desne stezujou ze o pacientkach nic nevi kdyz dojdou rodit…

jooo a udelala se mi strie (asi..ja vlasntne nevim jak to vypada… na koze..sakra)

a jeste kdy se registruje detskej doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
2.10.09 13:10

Ten údaj mám z velkýho UTZ…

K pediatrovi jdu cca do dvou týdnů, ale spíš proto, že dokud člověk ještě může chodit. V listopadu může být náledí a pak už radši nevylízat :)

Já jsem na tom posledním velkým UTZ byla už v porodnici. Doktor mě tam schválně poslal, abych se porozhlídla jestli nechci do jiné, založili kartu apod. Ale většinou se, myslím, chodí až na monitory…tj. asi od 36tt, myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
2.10.09 13:12

Jo a zase v rámci paniky jsem v lékarně koupila od Hartmannu balíček do porodky. Jsou tam 2 kalhotky, 2 balíky vložek a prsní vložky. Už mám teda asi všecko.
Pak měli v DM drogerii akci Huggis Newborn 1, takže už máme plínečky do porodnice :)
Zůstává jen dilema s odsávačkou, to nechám až na poslední chvílu.
No a z ostatních věcí už jen nějaký vybavení do lékarničky a je tooooooooooooooooooo ! Budu se jen válet na gauču a čekat !!! :)))

No..eště nábytek v Ikea (přbalovák+postýlka), ale to se dá už kdykoliv :)

Panice zdar ! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
2.10.09 13:18

Mikt já myslím, že stačí jít k pediatrovi a zaregistrovat se po nástupu na mateřskou tzn. těch 6-8týdnů před porodem.
A já budu chodit na monitory ke své gyn.dr. takže do porodu se v porodnici neukážu :-))). Ale všude to chodí jinak. Někdo chodí do porodky už od toho 36.tt na monitory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
2.10.09 13:24

Holky, taky jsem si říkala, že na mateřskou nastoupím už těch 8 týdnů před termínem…kvůli penezům, že. Od novýho roku to krouhnou skoro o 2500 dolů, tak ať člověk pobere co jde.

Tak jdu v pondělí k doktorovi, jestli mi to už od čvrtka napíše, snad nebude problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
2.10.09 13:41

Ahoj!

Lolinka 79: Myslíš, že to snížení se bude vztahovat už i na „rozjeté mateřské“? Myslela jsem si , že se to spíše dotkne těch, které nastoupí až po 1.1.2010---jinak nevím jak to budou počítat, 2 měsíce tak a pak po novému? to zas bude chaos…

ela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
2.10.09 13:58

elamolenda : právě, že se to bohužel bude týkat i rozjetých mateřských :((( Psali to v novinách (je tam i dole kalkulačka):

http://ekonomika.idnes.cz/…konomika.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
2.10.09 14:01

Ahoooooj
cítím se nějak mizerně, nu příčinu znám, sotva se ochladilo, tak se mi AE dost zhoršil a to se podepisuje na celkové pohodě. Jste mě těma homeopatikama nějak navnadili, tak si zkusím na ten ekzém něco sehnat, podle jedněch chytrých stránek jsem si vyčetla, že by se mi hodila hned tři, protože mám všechny tři projevy. Jenže se říká, že je lepší brát jen jeden lék, tak teď babo raď, kterej si vybrat :roll:

Verunka se naučila otevírat dveře klikou, a to v plavání, u doktorů apod. Doma totiž na kliku nedošáhne. Taky s přehledem do sebe zapasovává puzzle (dřevěné, plastové) Obrázek samozřejmě nesedí, ale co nejde silou, jde ještě větší silou :lol: :lol:

Mimi už pěkně tlačí do všech stran, takže už to není žádné příjemné kopání a přetáčení. Vždycky u toho nadskakuju a odfukuju :roll:

Roxi
Díky za vysvětlení té deky, jsem právě nějak nechápala proč ji brát, když mi malou zabalili oni. Na břicho mi ji nedávali, protože ji museli hned umýt, aby prý nedostala infekci ze zadní plodové vody, která už byla zakalená.

Batato
Jsem nějak míň chápavá, píšeš, že jsi si těžko zvykala na těžký vzduch v Krkonoších??? Já měla za to, že na horách je ten vzduch spíš lepší ne? Teda o Jeseníkách to platí určitě.
Díky za tip na tu zábranu :wink:
Jak jsi psala o tom, že při spuštění mlíka teče z druhého prsa taky, tak to jsem jako prvorodička byla překvapená, protože mě to vůbec nenapadlo, jsem malou kojila v leže a nechápala jsem proč jsem mokrá nebo proč jí kape na hlavu a pak jsem si všimla, že to začně téct :lol:
To mi tak připomíná, že když jsem potřebovala rychle odstříkat třeba na večeři do kaše, tak mi pomáhal taťka, protože když si chvíli „pohrál“, tak se mi to pak dřív spustilo a já se tolik nenadřela :lol:
Johnson kosmetika je to nejhorší pro mimčo. Takže té bych se určitě snažila vyhnout a jak píšeš, nejlepší je jen čistá voda a pak promazat třeba jen čistým olivovým olejem váženým v lékárně. Tady bych poradila, že v lékárnách mají třeba naměřeny malé lahvičky a tak se pak kupuje často a platí se hodně jen za tu skleničku, takže jsem si nechala naměřit půl litru a to pak vyjde za úplně jinou cenu :wink:

Zdeni
Díky, už vím, kde to je, je to kousek od RELAXU, dokonce mají cenu o deset kaček menší, tak to asi prubneme tam, až se mamka uzdraví.

Petrush
Tak to chápu, nedokážu si představit, že by tu tchýně strávila jen jeden celý den, bych nedala.

Lolinko
Nu jestli se nepletu, oni budou snižovat rodičovský příspěvek a ne mateřskou, takže bych spíš nastoupila až těch 6 týdnů před porodem. Protože tvrdili, že to je opatření na rok (moc jim to sice nevěřím), takže co nejdéle v tom roce brát mateřskou, která je větší a na kterou nesahají a pak budeš brát rodičák, který možná na konci roku třeba navýší HAHAHA naivní, ale co kdyby …
Ale teď jsi poslala ten odkaz…já jsem z toho jelen, celou dobu se bavili o rodičáku a teď čumím, že se sníží mateřská..... 8O :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
2.10.09 14:16

cancerka : Právě že ne. Snížení rodičáku bylo v původním návrhu, ten se nakonec změnil. Ta úprava resp. snížení mateřské souvisí s tím, že se budou jinan počítat sociální dávky, tj. nemocenská, mateřská apod. Defacto se nějak změní ten základ, ze kterého to počítají. Konkrétně u mateřské to znamená průměrně pokles dávky o 20%, což je dost.

No to je věc o které se nějak zapomnělo mluvit, ale dopadlo to tak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
2.10.09 14:33

To je děs, mne se vlastně také oplatí jít na tu mateřskou co nejdříve, abych alespoň něco z toho měla…nemluvě že než jim najede nový systém tak to bude mít pěkný skluz, takže budu ráda, když lednovou mateřskou uvidím v březnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
2.10.09 14:49

Ju tak máte recht, porodné a rodičák zůstává stejný a mateřská se snižuje o 20 procent, nu hlavně že si páni poslanci snížili plat jen o 4 procenta......chudáčci, doufám, že neskončí na charitě, jak si ubližují. :evil:
Takže příští týden musím k dr. ať už mi tu mateřskou napíše, myslím,že mi to vychází cca od 9.

Ještě mi někdo vysvětlete, pak se bere ten rodičák a ten je zase na určitou dobu, nebo je do věku dítěte? Tzn. jestli když půjdu o dva týdny dřív na mateřskou, jestli pak budu mít na konci rodičák o dva týdny kratší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
2.10.09 16:33

Cancerko rodičák je pak do 2, 3 nebo 4 let a to by mělo být do měsíce narozenin dítěte, takže je na tobě jak se rozhodneš. Na rodičák zatím sahat nebudou a na porodné taky ne…jsem si oddychla. Já na mateřskou nárok nemám, takže je mi to jedno. Prostě porodím a od toho dne se mi počítá rodičák na novorozeně. Už jsme se tady o tom jednou bavily.
A ještě k tomu horskýmu vzduchu, možná jsem to napsala blbě. Prostě ve vyšších polohách mě bolí pořád hlava. Nejhorší to bylo v Alpách. A teď nevím, jestli je tam řidší vzduch nebo hustější…

Jináč holky, já mám opravdu pech… před chvílí jsem se vrátila z toho našeho slavnýho bytečku. Nedávno jsem vám psala, jak moji novou nájemnici obtěžovali, že jsme vyhodili pracovní desku k popelnicím. Tak před 14 dnama za ní došel soused, že mu vytopila byt. Že od té doby, co si zapojila pračku, tak k němu teče. Nahoře samozřejmě všechno suché. Zajistila jsem kontakty na firmu a předala, ať se dohodnou, aby se na to někdo přišel mrknout. Já tam nebydlím, takže to bylo na nich. Pán se nechytal a vykašlal se na to. Nájemnice byla i za zástupcem vchodu a řekla mu, co se děje, aby byl informován. O ničem nevěděl. Dneska ráno se stav asi nějak zhoršil, pán volal nájmnici, provedl „výplach úst“, nadal jí jako malé holce. Ta mi chudina volala, málem měla nehodu, že je na cestě do Mikulova pracovně a neví co má dělat. Tak zase já…kdo jinej…volala jsem firmu, ta hned naběhla…to se nájemnici nelibilo. Nechtěla, když tam není, aby někdo lezl do bytu. Což chápu. Na druhou stranu se mi zdálo, že dělala zbytečně problémy pro nic. Na to jsem se potkala s panem sousedem, který opět provedl „výplach úst“ a řekl mi do očí, že mě nakope do prdele a bude to vyřešený (takhle prosím pěkně mluví asi 60ti letý gentleman s těhotnou ženou)…no hotofka. Že prý problém je dlouhodobý. Mě nikdo nic neřekl, že prý o tom vím a slíbila jsem mu i barvu na zamalování…ale já toho pána viděla dneska asi potřetí a nic jsem s ním nedomlouvala…na zabití dneska. Instalater teda našel, že je problém v naší trubce od WC, ale v podlaze mezi bytama, do hodiny to za 950,– opravil a hotovka. Kdyby byl pán slušný, mohlo být dávno po problému. Z jedné strany na mne tlačila nájemnice, že nechce, abysme lezli do bytu..z druhé nevychovanej dědula.....děs běs. Kamoška mi naštěstí vzala malého do dětské kavárny a až bylo po všem, tak jsme tam spolu hodily řeč a je mi trochu líp.....tak se Vám omlovám, že jsem vás opět zahltila a stěžovala si… ale víte co? je mi zase trošku líp :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí