Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,
dnes jenm ve zkratc-už ležím v posteli…
Mě dělala minulý týden dr taky jen vyšetření pohatem a mimi je hlavičkou dolů-resp. dr říkala a tady cítím hlavičku-takže t asi i tím pohmatem poznají-přeci jenom už to mají namakané…-) Ale taky jsem četlam že se mimi může otočit i třeba 4dny před porodem-zrovn včera-myslím v časpopise miminko, takže si nebudeme přeci dělat hlavu! Miminka,která teď mají zadeček dolů tak se jistě ještě otočí, nebojte! A my co máme hlavičku dolů, tak musíme doufam, že se zase drobci nebudou chtít točit na poslední chvíli…-)Jsem zvědavá co mi řeknou na tom velkém UZ ve čtvrtek…no nic…
Petrushko,prosím Tě to jsou zase zvěsti, oni Tě snad ti doktoři chtějí zlobit…Neboj, všechno bude určitě v pořádku! Hlavu vzhůru-na cukrovku nemysli,sem tam si to sladké na nervíky můžeš dát, když k tomu přidáš trochu pohybu…-) A hlavně, důležité je aby maminka byla v pohodě a pak je i mimi, takže pokud tě uklidní pár kousků čokolády, tak pak cukrovka necukrovka-mimi to taky uklidní…Vždyť už jen pár týdnů a budeme mít drobečky u sebe…Hlavně se tím netrap…
Holky, tak jsem teda ráda, že nejsem sama, která nepůjde k zubaři…už jsem se bála, že jsem jediná…jsem fakt srab, ale na tohle nemám…-((
Jinak co se týče bolestí zad apod. tak zatím nic moc nepociťuju-dnes mě teda bolelo v kříži večer, ale to asi proto, že jsem 2h stála žehlení…takže jsem tele…Mě spíš trápí nespavost, ale to je asi taky normální a občas pálení žáhy…A žravost? To bych zorvna dnes mohla vyrávět…-))))
S tou pamětí-už nevím kdo to z Vás psal-tak na tom fakt asi něco bude-chtěla jsem odpověďět na pár vzkazíků a zapamatovala jsem si jen pramálo…takže zítra sednu k PC a dopiš co jsem chtěla…pardónek…-)))
Přeji všem kráááásné sníky a hlavně pohodlnou noc bez přeršení nejlépe až do rána… /i když o tom si fakt asi můžeme nchat jenom zdát…-)))/
…ježišmarjá…to je teda chyb…omlouvám se za vypadlá písmenka-píšu to v leže tak to podle toho taky vypadá…nemám sílu to pravovat, tak snad to rozluštíte…
ahoj pisalky, vy jste se teda rozjely
jinak tehotenskou demenci mam taky vubec nevim na co reagovat.. ![]()
mikitaa ta tvoje doktorka asi neum pocitat ne? asi myslela 8. mesic a spletla se
s tim zivotnim pojstenim to je teda bordel, ja mela v prvni tride udajne astmaticky zachvat, od te doby nic ale tady mi uz pojisteni nabizeli hodnekrat, v karte u meho nic nemam protoze jsem mu to nenahlasila takze bych asi mohla. to je divne. a kdy je ten zapis datovany? zeptej se mamky co o tom vi..
batato jeeeis tak to koukam jsem na tom jeste dobre, chudatko to musel byt hnus, snad uz se to nestane a hezky pij jo? ja si delam pekne sladky caj, cukr necukr, kila nekila, aspon do sebe naliju dva litry.
petrus taky nechapu co te desi, koza jedna. je to tak jak rikaji holky otocit se muze kdykoliv
cancerko jeezis co to bylo nesnedla neco?? ja uz bych letela k doktorovi ze asi snedla neco divneho
jinak dik za recept slane to zas rad manzel
o a uz zas vic nevim juli jeste spi tak toho vyuziju a dam si v klidu kavicku. ted jsem se rohodla ze k ni v noci chodi nebudu (budi se tak trrikrat za noc) pripevnila jsem ji dudlik k pyzamku, sice pet minut plakala az sem se chytla s manzelem ale myslim ze to bude fungovat a konecne se nauci spat celou noc, dokonce spi i dyl tak drzte palce ![]()
Dobré ránko
![]()
Tak vám všem moc děkuji za uklidnění, polohu miminka, tedy nebudu řešit, i když už v tuto dobu byla Tina dávno hlavinkou dolů a to mne teda právě trošinku rozhodilo, ale budu věřit, že se prostě otoočí. Asi to našemu hošíkovi potrvá… než na to přijde
![]()
Luci díky. Vídím, že i tvůj dr. se mýlil a určil hlavu dole a nakonec na UTz byl Filda zadečkem. Takže se to může stát. A copak to tedy nahmatali, když to nebyla hlavička? ![]()
Cancerko máš vlastně pravdu, že bych poznala, že mimi je hlavinkou dolů i protože bych cítila velký tlak na močák a chodila často čůrat. Ale já takové pocity nemám a v noci mne čůrání teda neprobouzí. Možná je to taky tím, že chodím spát později…ale i tak při Tině jsem tedy na záchod v noci vstávala, to vím bezpečně. A taky se divím, žádné mlezivo se u mne nekoná…zatím.
Mikit , tak v tomto státě je opravdu možné všechno… i to , že máš astma i když ho vlastně vůbec nemáš.
Vím, že u mé praktické dr. napsali prášky na mne( tedy na můj účet u VZP) jedné staré paní. Dr. mi to tedy řekla, že se spletla ( máme stejné příjmení) a odůvodnila, že mi to přeci nemůže vadit, když za to vlastně nic neplatím..... Tak to nechápu a přesně jak to psala některá z vás, že bychom se asi divili, co vše na nás mají vykazované naši lékaři.
Holky na vánoce peču cukroví, ale letos jsem si zamlouvala u jedné paní napečení drobného cukroví ( asi 1kg ) , takže to budu mít bez práce a ještě mi slíbila tchýně , že linecké a možná i medové perníčky mi udělá ona. Je škoda, že tedy s Tinou nebudeme péct, mohla by být sranda, ale ještě s malým novorozenečkem si to dost dobře nedokážu představit.
Jinak u zubaře jsem byla jednou, ale už tam nepůjdu, tak snad se mi nic nepokazí. A u praktické dr. jsem byla taky , ale EKG mi teda nedělala, ani nevím zda ho má ( a u prvního těhu se také nic takového nedělo).
Leninko , tobě děkuji za podrobnosti ohledně těhu cukrovky a jen mne u tebe překvapuje málo pohybu ( tedy dle vyjádření sestry v dia poradně) neboť se mi zdá , že pořád někde poletuješ
. To mně někdy připadá, že mám nulový pohyb, pokud nejsem večer zničená, nebolej mne nohy, tak si říkám, že jsem ten den nic moc nedělala.
A ještě se někdo divil tomu, že člověk může chytat křeče do šlapek. Tak krom křečí do lýtek, ty křeče do šlapek dostávám běžně a opravdu nevím, zda je to z toho , že hodně lítám…
Zdenuli já jsem asi strašnej srab, z neznámeho prostředí mne jimá hrůza, ale samozřejmě kvůli miminku půjdou mé pocity mimo, to je bez debat. Pokud to bude v zájmu mimča a lékaři mi to doporučí, pak neváhám. Uvidíme jak v pondělí dopadneme na té genetice.
A já si také myslím, že když nám už 3× povídali, že to bude kluk, tak už snad to musí být. Já už mám ale opravdu výbavičku předělanou na chlapečka.
A u vás bych to zase viděla na tu holčičku. Aspoň bude mít Anička kamarádku
![]()
Batatu to víš , že jsi mne povzbudila i ten císař se dá přežít, jen mám strach spíš z toho abych se pak rozkojila Po císaři) , četla jsem tolik příběhů o nezodpovědném přístupu sester v porodnicích a nekojení. Nikoho tím nechci urazit, ani napadat zdravotnický personál…
A navíc při slovech zvon , kleště atd. mi běhá mráz po zádech.
Tak zatím je to ode mne vše, protože jsme si s Tinkou řekly, že dnes půjdeme na poštu a už je osm hodin a my jsme měly být už dávno na cestě, ať jsme co nejdříve zpět doma. Papa a opatrujte se .
Magdi , na mne taky kdysi manžel vyštěkl, že přeci nemůžu nechat Tinu v noci plakat … jenže když se člověk nevyspí třeba rok a půl v noci ( a manžel nikdy v noci k Tině nevstal ) tak už si říká, že se to dítko musí naučit usnout v noci samo a my maminy se chceme taky v noci vyspat. Já tě plně chápu… tak snad se to Julinka naučí a pochopí.
Jinak Tina má 2,5 roku a také k ní v noci občas vstávám, někdy je to zlej sen a pláče ze snu, jindy se nám počůrá, když spíme bez plenek atd. Je toho hodně a pak si užívám dny , kdy spíme celou noc v jednom tahu
![]()
magdi: to uz je zapis od dospely doktorky..ja sem fakt uplne zdravej covek…ja jako mala nemela ani detsky nemoci az ve 14 nestovice
tak asi meli pocit ze mam malej spis nebo ze za me maji malo penez a ja k doktorovi skoro nechodim…tak si mysleli ze se na to nedojde…no nedosla bych na to kdyby nebylo te pojistovny.
a cukrovi budu delat jen linecky…to mam rada hlavne ja…martin dycky nadava ze ztloustne at to nedelam…a jeste vetsinou neco dostaneme…tak to nema smysl.
petrush: zalozila sem si diskuzi (zacinam byt taky lehce hystericka a dementni tehule) v tehotenstvi kvuli tomu otaceni…a holky tam pisou ze se jim mimca otacely taky na posledni chvilu…takze snad se nam otoci…a drzim palec s ledvinou.
jinak ja su asi divna…ale me osobne by i vic vyhovoval cisar nez porod…ono je to asi tim ze nevim o cem mluvim…ale takhle z pohledu laika mi to prijde pro me jednodussi ![]()
cancerko: kde si vycetla ze se ma brat jen jedno homeopatikum?? nebylo mysleno spis nebrat zaraz…jakoze necucat dvoje najednou v puse?? jsou to ruzne koncentrovane bylinky…muj „selsky rozum“ rika ze kdyz se chci lecit bylinkama…a boli me mocak a v krku ze asi nevylecim krk tou na mocak ale chce to bylinky dve!!! muj homeopat s tim tedy nikdy problem nemel. i k porodu doporucuji tri behem par hodin porodu..kazda funguje na neco jineho preci. tak me ta informace zajima.
S polohou miminka, můžete zkusit cviky, které můžou k otočení pomoci.
http://www.rodina.cz/…se/prisp.asp?…
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Mikitoo
To že se ti do karty dostalo, co je nesmysl, to je fakt síla, ale mě spíš fascinuje i fakt, že jakmile tam to astma máš, že jsi posuzována skoro jako epileptik, přitom astma má tolik forem. A většina z nich nijak život neohrožuje, tak nevím, proč s tím dělají takové caviky. Co to bylo vlastně za pojišťovnu?
Porod císařem jsem nezažila a zažít tedy nechci, vím z doslechu, že pak je člověk „nepoužitelnej“ mnohem déle a když máš mimčo, tak se hýbat prostě musíš ať už tě něco bolí nebo ne, navíc pak bývá velký problém s kojením. Takže představa, že si člověk ušetří porodní bolesti apod. je docela zcestná si myslím.
Homeopatika - teď jsem nenašla přesně, kde jsem to četla, ale vím, že se tam psalo, že klasická homeopatie je na tom postavená, že by měl lékař vybrat pouze jediný lék a až po delší době posoudit, zda byl vybrán správně a popřípadě jej změnit na jiný. Ale teď když jsem se to snažila znovu najít, tak jsem četla, že jsou právě dva názory, jeden je že se bere jen jeden lék a druhý, že se kombinují a že výsledky léčby se moc neliší, tak nevím. Tož já to nějak prubnu a uvidím ![]()
Nová verze emimina mě teda zatím nezaujala, nemůžu si pomoct… ![]()
Magdi
Tak to fakt asi naštěstí bylo jen z té cukety co měla s bramborem k večeři, mám pocit, že se ji nějak převzdušnil žaludek, protože pak už spala celou noc a dneska je od rána OK. Doufám, že se nepletu.
To chození za malou v noci, to jsem taky kdysi řešila, protože to bylo už neúnosné a šlo vidět, že jí nic není, že si to jen vynucuje, abych tam přišla a byla a já si řekla dost. Chce to nervy, ale za tři noci pochopila, že musí prostě spát a hotovo. Dneska, když se jednou za čas vzbudí v noci s pláčem, tak tam jdu zjistit, jestli je vše ok, pak jí dám maximálně napít pohladím ji, přikryju a řeknu jí, že jdu spinkat a ať taky spinká, udělám pápá a jdu.
Ahoj holky,
Petrush , to mě teda mrzí, že máte pořád problémy s těmi pánvičkami, snad to bude dobré a upraví se to časem.Rození císařem a v nějaké neznáme velké porodnici bych taky nechtěla, mě by strašně vadilo, že bych nemohla mít mimčo hned u sebe.
Mikit ,holky co zažily císaře a normální porod spíš upřednostňují rodit normálně, ta rekonvalescence poté a hojení jizvy je dost náročná, při porodu jseš aspoň pod hormonama, případně můžeš využít epidurál. Já jsem například strávila v porodnici asi hodinu, porod byla super jízda, dokonce jsem po porodu tvrdila, že bych mohla rodit znova. Já si nemůžu stěžovat, takže nikdy nevíš, jaké to bude.
Magdi , s tím uspáváním , já jsem ho někdy nechala kontrolovaně brečet i půl hodiny, když jsem ho učila spát celou noc,musela jsem zrušit dudlík, byl víc k vzteku než ku prospěchu a od 1 roku spí krásně celou noc od 8 tak do 7.30. Určitě se to brzo bude hodit. Jo ale učila jsem ho spinkat v době, kdy byl manžel pryč.
Já jsem dneska taky po kontrole, všechno je OK, malej má 1600 kg a je hlavičkou dolů, CS mám 1. Akorát mám pořád děsnej kašel a rýmu.
Roxo máš pravdu, taky jsem vlastně s tím učením spaní celou noc začala, když byl manžel na služební cestě, tak jsem věděla, že mě nebude viklat ![]()
mikit ja jdu na planovaneho cisare, zatim me za to dost soudi tak jsi me potesila. je to sice hruza, ale prezit se to da a uz vim do ceho jdu. taky zenske co rodili dvakrat cisarem rikaji ze ten druhy je o moc lepsi. ja moc moznosti nemam, hlavne nemam kam dat julinku. a taky se to doporucuje po prvnim cisari. no hlavne to neni proto ze bych si chtela usetrit porodni bolesti. ja uz na vsechny kaslu proste je to moje rozhodnuti a hotovo. ja kojila mesic a pul a slo to spatne ale cisari bych to neprikladala, znam spoustu mamin co kojily v pohode i po cisari. jo a chtela jsem se te zeptat kdyz jsi uz ten nas homeopat
nevis proc se tech kulcek nemam pred podanim (julci) dotykat? ztraci tim ucinek nebo co?
petrus ja to nechapu on je vzdycky proti, zas kdyz ji nechci nechat rvat ja tak rika je proti on.. jsme divny par..
ale je to tim ze je mu sve umysly predem nevysvetlila on k ni vstava malokdy ta si myslel proste neco jineho. ted jsem mu vse vysvetlila a je klid.
c ancerko presne tak! vidim ze je to proste jen volani o spolecnost, ani kolikrat neplace jen knoura a my jak voli jsme hned tam. ale nekdy, zvlast k ranu uz je to rev, tak nevim, snad to bude fungovat. ale me staci kdyz jsem si jista ze je to tak, ze ji nic neni, to me neoblomi, zhorsi se to dycky kdyz ji neco je nebo roste zub, to mam hned pochyby a chodim tam pokazde a pak se to zhorsi. no ale nechod tam kdyz breci a breci ze.. tak to jsem rada ze uz je verunce lip.
novou verzi emimina mam celkem na haku
zajimaji me ctyri diskuze, ty mam v oblibenych takze se mi ani nic nezmeni ne..
roxi ROZUMIM! bez manzela to jde lip! me akorat znervoznuje blb!! na to abych ji zrusila dudel nemam ale od vcerejska jsem konecne prisla na to ze kdyz ji ho privazu tak ho najde a tim mam tu jistotu kterou jsem potrebovala a uz tm proste chodit nebudu. bude to masakr s mimcem. jenze me desi ze az se narodi manzel chce spat s ni v pokoji, no tak to mi zasurcite vsechno pokazi
jinak gratulujem ke kontrole
j a jeste proc bys nemohla mit po cisarihned mimo u sebe? ![]()
pisu jak tatar, vyskakujou mi pismenka, snad jste neco pochopily.. ![]()
magdi: to je kazdyho rozhodnuti a nejsme tu od toho aby sme se vzajeme soudily!! to by me teda pekne nastvalo kdyby mi nekdo do toho chtel kecat…
ale jinac ja to s tim cisarem blbe napsala…jakoze ne za kazdou cenu. Roxo taky tajne doufam ze to zvladnu za dve hodky a bude
ale jak me postrasili tim porodem KP tak nez se nejak mucit, nechavat si pretacet mimi atp tak radej ten cisar…jinak samo ze kdyz to jde prirozene a bez problemu tak se porodu nebranim (ono uz mi ani nic jinyho nezbyva ![]()
cancerko: jeste jak si psala s tim mlezivem..sem zapomela reagovat…to teda jeste nemam…a asi bych se pekne podesila…ja se jeste tak uplne nesrovnala s tim ze jsem otehotnela…a ty uz bys kojila ![]()
jooo a ty homeopatika to ti teda nevim proc to tak je…ze se na to nema sahat vim ale proc…asi to nejak treba reaguje se slanym potem noo, ale za 14 dni budu mluvit s tim nasim znamym homeopatem tak se ti na to optam
. Kurna ja sem teda povysila…prosincovej homeopat ![]()
Čau holky, jsem mrtvola, ani nějak nestíhám dočítat. Nevím čím to je, ale posledních několik dní je mi neustále zle od žaludku a furt je mi na blití. Myslíte, že mi Kačka kope do žaludku? Otočená už podle doktora je. Holky, já snad chcípnu. Nemůžu se ani předklonit, to jsem nečekala. K tomu nechutenství ještě tohle. Myslíte, že chcípnu? No, pro jistotu peru a žehlím hadříčky jak vzteklá, kdyby náhodou pan doktor v pondělí usoudil, že něco není ok.
Sorry, že píšu jen o sobě, ale nemám sílu vás dočíst a ani reagovat, tak se na mě nezlobte, kočičky:-/
Holky ja jsem si vsimla, ze vic potize s kojenim maji prvorodicky a nezalezi na tom, jestli po cisari nebo normalnim porodu. Samozrejme to taky neni pravidlem, ale zda se mi to castejsi. Ja jsem prvniho po cisari kojila 4mesice a druhyho rok a nechtel se pustit a pak nejak ze dne na den sam od sebe. Uvidime co bude ted. Jinak ja jsem si mohla vybrat po cisari, kdy mi daji mimco a sama jsem jim rekla, aby ho jeste nechali u sebe, hodne jsem odpocivala a naplno si mimca vzala az treti den. Samozrejme, ze mi je nosili sestricky na kojeni a mohla jsem je mit kdy jsem chtela. U obou stejne. Je to zahul s jizvou, ale od toho tretiho dne se to moc zlepsuje. V podstate je to o dost lepsi hned po tom, co clovek vstane poprve coz by melo byt nejpozdeji druhy den, podle casu porodu. Ja jsem pri druhym porodu marne doufala, ze porodim normalne, dokonce byla videt hlavicka, ale uz to trvalo dost dlouho a doktori se rozhodli, ze to rychle vezmou cisarem, protoze jsem byla vycerpana. Ted mi doktor rika, ze muzu rodit normalne, ale dle nazoru 3 doktoru to potreti neni bezpecne, tak uvidme, jak se to bude vyvijet.
Batato , to je přesně to, co jsem myslela, ne že by ti to dítě hned nedali, ale většinou jsou holky natolik vyčerpané a bolí je břicho, že se o mimčo nezvládnou postarat. Ty jo, to už ti lezla hlavička a nakonec císař, to jsem netušila, že je to ještě možný. ![]()