PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2986
12.10.09 14:11

Ahojda, tady to teda frčííí :)
Koukám ven a „chčije a chčije“ už nevím pomalu co s malou vymýšlet. Teď jsme si malovali vodovkama a vymýšlela jsem něco, co by mohla malovat a přitom to nebyla jen čmáranice. Tak jsem jí namalovala kmen a větve stromu a pak ji namíchala postupně podzimní barvy a ona měla dělat tečky jako listí, pochopila to rychle a moc se jí to líbilo, když pak viděla, že namalovala strom :) Pak jsem zas namalovala mrak a ona modrou dělala pod něj tečky, jako že prší. Nu a pak jsem namalovala kornout a verunka dělala kolečka a namalovala tak zmrzlinu, tak to byla nadšená snad nejvíc :) Pořád mě překvapuje, že už takové věci zvládá, vidím ji pořád jak mimčo. :oops:
Ve čtvrtek jdu na kontrolu a na příští kontrole už budeme monitorovat, budu muset vymyslet, co s malou, protože to už by bylo moc dlouho a nevydržela by tam. Doteď jsem jí brávala s sebou a v pohodě.

mikitoo
U nás pouští právě po třech dnech, pokud není žloutenka nebo jiné komplikace.
Haha četla jsem tvůj příspěvek o papouškovi jak tě oslovuje, nu četla jsem to rychle a tak jsem na konci nechápala, proč ti tak MANŽEL říká, pak jsem se teda vrátila a četla, že ti tak říká papouch a ne manžel :lol: :lol: :lol:
Jinak to kojení verzus UM…jsem byla štastná, že můžu kojit nejen proto, že jsem alergik a malé jsem chtěla dát jen to nej, ale i proto, že jsem od přírody lenoch jak hrom a kojení je nejjednoduší a nejlevnější jak krmit dítě, máš to pořád s sebou ve správné teplotě, nemusíš umývat a sterilizovat flaštičky, dudlíčky, v noci ani skoro nevstaneš a nakrmíš mimčo v leže, no prostě paráda.

batato Úplně jsi mi připoměla operaci zlomené nohy, to jsem tehdy neměla jistotu jestli nejsem těhotná, tak jsme to neřešili celkovou narkozou, ale jen umrtvením dolní části těla. Měla jsem děs, že uslyším, jak tam tou vrtačkou vrtají, aby tam dali šrouby apod., nakonec jsem byla tak vyčerpaná bolestí než jsem se k té operaci dostala, že jsem jim tam prostě normálně usnula jak mimino a nevím o ničem. :D

Petrush
Teda s tím ubrouskem, doufám, že to malá nebude taky zkoušet…co si ty děti nevymyslí. :roll:
Otoky noh naštěstí nemám, ale kyčle mě bolí už týden a nejvíc večer.

opicko
Já jsem jídlo a spaní nechala plně na malé a ona si postupně „režim“ vypracovala sama tak jak jí to vyhovovalo. Připrav se taky na to, že si ten rytmus dítě mění co chvíli, takže, když si myslíš, že už to máte vymakaný, tak to změní.
Co se týče kojení, vždycky jsem kojila tak často, jak vyžadovala s tím pravidlem, že ne dřív jak za půl hodiny. V porodnici je důležité hlídat, aby to nebylo později než za tři hodiny a to i v noci, kvůli zahájení laktace. Děti s novorozeneckou žloutenkou se většinou na krmení moc nebudí, takže je nutné je budit nejpozději za ty tři hodiny.
Doma už není třeba budit, tedy pokud se neztrácí mlíko.
Délka jednoho kojení se taky postupně mění, zezačátku to bylo deset minut z každého prsa a pak až už je mlíko, tak cca půl hodiny z jednoho prsa.
Nakonec se nám kojení zkrátilo na pět minut, ale pila co 1,5 hodiny.
Naše první noc bez probuzení (tzn. první mlíko v 5 ráno) bylo až v deseti měsících.
Jo a ještě jedno pravidlo jsem si řekla, že se chci snažit dodržovat: u prsa byla jen pokud opravdu pila, pokud jen dudlala, nebo usnula, tak nekompromisně „sundat“. Myslím, že to byl důvod, proč si mě pak nepletla s dudlíkem, ale opravdu jen pila.
A na různé dobře míněné rady tchýně a jiných lidí z okolí se připrav, protože to bude nejen o kojení a spánku, ale i o příkrmech, sezení, chození, plínkách, koupání…prostě o všem :lol:

Jančo
Ta máti je fakt pako nebo co??? Fakt někdy nepochopím uvažování a chování nekterých lidí, teda, jestli se jim dá říkat lidi. :roll: :evil:
Jinak zkus to vyprat v takovém přípravku prodávají to v drogerce a je to určeno na omylem zabarvené prádlo, já to sice nikdy nezkoušela, ale nedávno jsem to tady myslím v nějaké diskusi četla.
Držím palce ať seženete pronájem co nejdřív.
Co je to pomelo???

magdi
gratuluju k pokroku se zoubkama jen tak dál :potlesk:
Ty homeopatika, zkus slámku, třeba ji to bude bavit.
A nebo fintu s jejím kamarádem, teda na Verunku to platí čím dál víc, když ukážu, že medvídek dělá toto, tak ona to chce pak taky dělat. Takže bych její oblíbené hračce dala jako napít a třeba bude pít.
Jinak mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.10.09 14:45

magdi: a samotny jako kokyno to cucat nebude dyz je to sladucky? me ty psi aji olizujou tu lzicku potom prazdnou jak je to sladky tak to mam lepsi teda nooo :-d v brambore ti to nepomuze:)…vstrebava se to slinama…musi se to rozpustit v hubine :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.10.09 14:57

Roxi, díky za zkušenost! Asi tu dulu taky budu chtít, manža mi to naprosto schvaluje, protože bude i trochu problém, kam s malou, tak než ji zaveze k našim (50km tam a 50 km zpet), tak aspon s někým budu. S přisátím po porodu mám nulovou zkušenost, malou mi donesly na 5 min. po 14 hodinách a nikdo mě neřešil. Tak i to byl určitě jeden z důvodů, proč to kojení nám šlo blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
12.10.09 15:12

cancerko ty jsi sikovna holt s tema detma te to donuti vymyslet a vymyslet a taky to muzes zaramovat a dat babickam od stromecek :D diky za rdu s tou slamkou to vyzkousim, sice to jeste neumi dycky spravne nasaje ale zastavi se to v polovine a pak to pusti protoze nic netece. zkusim zkratit slamku.. jinak se mi libi tve nazory, hlavne rady tchyni, kamosek a chytrych hlav… to teda musim souhlasit je to pakarna.. :lol: jinak julca ma svoje prase (ten nejskaredsi plysak v celem dome) a to furt krmi a dava mu napit a muchluje ho a pusinkuje a tak do nej nacpu asi i ty kulicky.. :lol:

mikit prave ze ja ji to dam, ona to pocuca a po chvilce vyplivne ale musim ji dat jen jednu kulicku, kdyz ji jich dam vic tak je plive.. ty vole to je pakarna s tema deckama.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
12.10.09 23:09

Ahoj holky,
já teda koukám…člověk se chvíli nepodívá a ž Vás nemá šanc stinout…

Petrushko,doufám,že dopdl dobře ten genetický UZ-dej vědět!-)

Jančo: prosím Tě, držím pěstičky ať vyjde byteček, tahle hrůza co tam máte je k nežití…docela soucítím,mám psycho tchána i tchýni…-(((…rychle pryč…!

Holky koukám, že tu už řešíte porod…já nevím, já se k tomu zatím stavím tak, že mi stačí co vím a víc vědět raději ani nechci-možná špatný přístup,ale o porodech se toho napovídá tolik,že pak už člověk neví čemu věřit a hlavně realita bude stejně úplně jiná…-) Takže děkuju za písmenka,ráda jsem si to přečetla ale od teď na to nemyslím-)))) abych nezešílela…hihihi

My byli taky na tom UZ ve čtvrtek-všechno snad teda v pořádku, jen je Sisi prý nějaká menší-1450g,takže jdeme na přeměření 29.10.....-(( Marný boj,tak snad trochu zase povyroste-).Jinak jsem byla i na kontrole cukrovky,to je blbost že to dál nejde.Opět tam doktorka nebyla-jen chudák sestra,která tam je snad stále…-( Tak mi řekla že mám pokračovat v dietě a přijít na kontrolu až tam půjdu na ten UZ…jinak nic…tak co si o tom myslet…a to měření nich bylo v normě-dělali mi před měsícem znovu test na cukrovku z krve a bylo to v pohodě-přesto tam musím chodit dál a měřit si to…vopruz…-( NO nic…

Magdičko, já mám taky chvílema pocit, že se tam Sofča snad prohání-to je někdy pohybů,že se nestačím divit-jen se ž někdy docela a trefí a kopne tak že úplně zaúpím…mrcasí se hlavně při hudbě-ještě aby ne,když jsme hudební rodina…-))))

Mám hroznou radost že se nám to pomalu krátí-) Dnes jsem napočítala ještě 58 dní do termínu,to už teče…-)))

Taky už se tak těšíte?

Jinak to počasí teda nic moc…-( hnusně a hnusně a hnusně…-(

Tak se opatrujte,dejte si něco dobrého na lepší náladičku a brzy „naviděnou“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
13.10.09 07:24

Ahojky holky, tak se omlouvám, neměla jsem včera čas napsat( pro všechny ty holčiny, co nám držely palce)..... protože si manžel včera zabral počítač a netoval až do večera… Navíc mi tím udělal radost, protože konečně ukazuje, že se o to maličké v bříšku zajímá. Nemyslím, to zle, ale bavili jsme se zde nedávno, že nepohladí bříško a na miminko nepromluví, na kontroly do gentické poradny jel se mnou tedy pokaždé, ale teď začal být jaksi tochu víc aktivní. Hledal na netu vše možné o těch zvětšených ledvinových pánvičkách a trochu do toho teď víc vidí :lol: :lol: :lol:
No a jak jsme vlastně dopadli? Tak zvětšené jsme měli obě ledvinné pánvičky a obě měli kolem 12,5mm… a manža tedy konečně vyčetl včéra na netu , že by od 30-40tt mělo být v normě 7-10mm( a tohle jsme z toho doktora prostě za celou dobu nemohli dostat.) Vždycky nám řekl, že to je relativní a že u nás tedy není to zvětšení tak markantní… ale manžel prostě musel hledat. Trochu jsme se uklidnili, navíc nám byla doporučena tedy kontrola ledvin po porodu a pak se prý uvidí. Rodit nemusím ve specilizované porodnici. Jen je teda třeba ještě v porodnici zkontrovat stav ledvin. Navíc jsme se ptali znovu na polohu miminka, protože se mi zdálo, že se v mi v bříšku otáčí a dělá kotrmelce a hrozně s sebou šije. Ale zůstává stále v poloze koncem pánevním.
Takže můžu konstatovat jen, že opravdu náš malý s sebou šije taky ukrutně… :lol: :lol: :lol:

Tak moc děkujeme všem za podporu a prostě nechápu…jak nás zase tady u nás v porodnici dokázali vystrašit. :cry:
Leninko naše Tina byla také malinká, měla asi taky jen do 1600g , ale mne teda nějak neřešili a narodila se fakt malinká…ale kamarádka kvůli malé předpokládané hmotnosti ležela v nemocnici, já nevím snad na kapačkách? Dostávala myslím glukózu navíc…asi na vykrmení…jen by mne zajímalo , co by dávali tobě, když máš těhu cukrovku, nebo zvýšený cukr. Tak třeba ti holky něco poradí…já o tom nic moc nevím, je mi líto. Jen mne napadlo zda by třeba nekontrovali pupečník, zda dobře vyživuje miminko, nebo já nevím… jinak …
Cancerko jsi opravdu tak šikovná, jen mi řekni jak ty barvičky všude kolem umýváš, protože u nás Tina s fixami a tužkami a propiskami dokáže pokreslit, kde co a možná nemá takové soustředění jako Verunka. Prostě i pod dozorem dokáže napáchat takové škody, že se nestačím divit :roll:
Jančo já taky nevím, co je pomelo :oops: :oops: :oops: A nezapomeň nám napsat, jak je Kačí veliká :lol: :lol: :lol:

Tak jdeme s Tinkou posnídat, už se nám vzbudila… šípková Růženka :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
13.10.09 09:31

Čaute baby, tak Kačenka je veliká akorát ( dle doktora) a váží 1800g. A vše máme ok.

Pomelo je takový veliký šišatý citrusový plod, který chutí trochu připomíná grep, ale zdaleka není tak hořký ani kyselý. Si ho kupte. Už začíná jejich sezona, kus stojí kolem 30kč.

Byty, paráda oba dva, ale shodou okolností se kamarád stěhuje do Německa a tak bychom radši šli do toho jeho. Musíme to ještě nějak vykomunikovat. Není to jednoduchý, většinou majitelé chtějí byt pronajmout dlouhodobě a i ten kamarád, ale musíme ho ukecat.

Petruš, vidíš. Jsem věděla, že to bude v pořádku.

Cancerko, no nějakej takovej sajrajt budu muset vyzkoušet, ale až v novým bytě.

S homeokoulema neporadím, bo je vlastě neznám.

Ale Magdi, jestli by ti nevadilo trocha násilí, tak bych zkusila to Julče fakt stříknout do papuly stříkačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.10.09 10:32

Ahojinky holky,,,teda vy jste píísatelky :lol: …vůbec nestíhám,,tak snad se nějak chytnu,,musím to dočíst,teda jestli to půjde,,jinak já jedu nějak nahoru s váhou za 14 dní mám další kilo,,takže celkově 4,,jestli to tak půjde dál tak budu mít nakonec těch deset :lol: ..kubík kopka kopka,,šikulka naše,ale myslím že pořád není hlavičkou dole,,v ponděli jdu na ko tak uvidíme,,jinak taky budu muset nějak vyřešit kam dám malého,,kvůli ozvám,,tak pohladte bříška,, :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.10.09 10:40

ahoj…tak vsude je hnusne…a my tu mame nadherny babi leto..slunicko, teplicko :-) tak su zvedava jak dlouho to vydrzi

uz jste videli toto: http://www.babycenter.com/…7_3658874.bc

magdi: jeste me napadlo jestli to nerouzpoustis ve zbytecne moc vody…staci kavova lzicka…a to nemuze uz vyplivnout…jak to dostanes do papuly a spoji se to se slinama tak je vyhrano..to se musi v pusine ztratit takovy mnozstvi :-) ale mozna taky ne…zkusenost s takhle malyma papulkama nemam:-)

jinak su nasrana…musim uplne zbytecne do brna…pac mi volali ze socky ze mam na listku na penize spatny datum vystaveni (jak dyby to nebylo jedno..mam tam 14.9. ale prej to musi byt 20. a vic - jenom to pitomy datum u razitka kdy jsem ten papirek dostala do ruky) tak mi musi doktorka napsat novej…ale penize tento mesic asi nedostanu…docela v prdeli ted maji vsichni narozky u nas v rodine, ale to tam asi nikoho nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
13.10.09 13:45

mikit stal se zazrak :D dala jsem koule na lzicku a ona to slupla a navic na trikrat protoze ji to padalo.. 8O to je mazec ceek se s ni morduje mesic a nic a pak to najednou slupne jakoby se nechumelilo.. je to jak s tim cistenim zubu, najednou se ji to zalibilo.. a jinak ja davala cca 40ml vody s tou lzickou nevim jak bych to v ni rozmichla ale kazdopadne dik za radu.

dneska me stve furt jenom rve, byli jsme na kafe v baru s kamoskou a ostuda jak cip, porad jen jecela tak jsme museli hned jit. uz jsem nebyla ani nepamatuju, a tak mi doslo ze bar teda jako neeeeee. dokud hacala v kocarku tak to slo ale ted je zrovna blby vek, chce porad jen chodit a tlacit kocar a beda jak ji stoji neco v ceste :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
13.10.09 13:54

MAgdi mám podobnou zkušenost s Tinou, nedávno jsem byla s kámoškama posedět na zahrádce v kavárně, jenže Tina tam lítala jak tajfun, mě to teda nebylo moc příjemný a nevěděla jsem zda máme odejít nebo co? Pak dokonce přišla číšnice, že už se lítání nemusí líbit hostům a že by nerada o naši Tinu zakopla a rozbila sklenice na platu. Takže jsem taky zkončila s kafíčkem a poslušně jako spráskaný pes utekla… :oops: :cry: :oops: :cry: A to jsem si myslela , že je Tina už docela rozumnej tvor, ale myslím, že teprve teď se začíná vybarvovat v celé své kráse :evil: :twisted: .
A je fajn že se Julinka konečně smířila s polykáním bobulek… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.10.09 14:44

magdi: no tak jeste aby ji to vydrzelo…a jinac kdyz vydrzis ty tak ver ze se ty kulicky v te lzicce rozpusti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
13.10.09 16:02

jasne mikit urcite jo, dik. az zas bude mit nake blbe obdobi urcite to vyzkousim

petrus jojo, jsem si rikala az bude vetsi bude lip, ale koukam ze nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
13.10.09 23:36

Petrushko: Děkuji za starostlivost-) Já doufám, že nám žádné dokrmování nehrozí…-) Prostě je jen menší než by teď měla být,ale jinak nic neříkali,nic nehrotili-myslím, že kdyby něco bylo radikálně jinak,tak by to byl asi jiný fofr…-) Kontrolovali i ten pupečník právě a v normě…-)))Je dobře, že ty pánvičky nejsou nějak markantní-jestli to dobře chápu a vyhnete se zbytečným obstrukcím kolem…to moc dobře…Hlavně abyste byli oba v pořádku,to je důležité!!!-) A co ta Tvá cukrovka,byla jsi na nějaké kontrole nebo tak něco?

Jinak teda holky dnes je den…Šla jsem s kamarádkou na kafčo a samozřejmě jsem se trefila o té chvíli kdy z nebe padali obří kroupy-že bych si nenafackovala v takovém počasí jít ven…-((( No a pak to završil telefon od táty,protože mi volal,že byl u doktora a poslal ho na nějaké kolonoskopické vyšetření konečníku s podezřením na karcinom prostaty…Já se fakt picnu…Samozřejmě jsem to ořvala i když vůbec nic nevíme…Tak radostná událost mimi a do toho tohle…no doufám,že to nic nebude,ale pocit teda na zbláznění…Já se ještě neměla v životě moc šancí s takovými zprávami potkat,tak mě to asi rozhodí víc než by mělo,ale nejvíc mě na tom štve že na vyšetření ho poslali až 3.11.-proč ne hned…No nic-vím že to sem nepatří,ale úplně mě to rozhodilo…brrrr…ach jo…

Tak jsem se dnes vyprdla na vše kolem a zhřešila jsem a upekla asi 100šátečků s jablky,skořicí a hrozinkami…abych přišla na jiné myšlenky…a asi 3 sežrala…zbytek naložím mužíkovi do práce…

Jančo:To by bylo fakt super,kdyby dopadl ten byt od kamaráda! Držím pěstě!

Jinak holky, to pomelo jsem už viděla ve dvou verzích a obě ochutnala…-) Je buď takové do oranžova nebo zelené-mě chutná víc to dooranžova a má taky malé pecky-to zelené je méně šťavnaté a má oooobřííí pecky…-) Ale je to dobrůtka-taky na něm ujíždím…-)))) takže DOPORUČUJU!-)))

Já jinak pořád futruju jablka…dřív jsem je vůbec nejedla a teď posledních pár týdnů sežeru denně třeba 4ks…mazec…

Jdu odfuňovat na gauč…hezké sníky všem i těm zakukleným-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
14.10.09 09:09

Ahoj Leninko !!!!
Tak já myslím, že když ti kontrolovali pupečník a vše bylo v pořádku, pak není důvod se nějak znepokojovat… Prostě je Sofinka menší, ony ty drobnější holčičky jsou k sežrání…uvidíš :lol: :lol: :lol: Ale tak mne napadlo, že ta dcerka té mojí kámošky je opravdu drobná i teď a to má 3 roky,samá ruka, samá noha. Asi to tak konstrukčně u někoho bude, naopak naše Tina byla jako miminko, pořádně vypapaná( kojená) , do roku měla skoro 11kilo a teď ve dvou a půl letech má kolem těch 13kg. Takže už také méně jí… to jen okrajově.
A s tatínkem ..... tak to přejeme hodně štěstí, ať se teda podezření na karcinom nepotvrdí. To jsou ale pravdu hrozné zprávy… A myslím si, že to sem patří, už to tu bylo několikrát zmiňováno, že víc hlav víc ví a vypovídat se mezi námi , to je naprosto v pořádku. Leninko tak opravdu přeju ať to taťkovi dobře dopadne. Já mám teď slzy na krajíčku, protože představit si, že by mohl být na jeho místě můj táta. ..... Ale tak třeba to nebude nic vážného, můj taťka byl na operaci s prostatou skoro před rokem, nevím teda nic bližšího , oni se o tom chlapi neradi baví, ale zda byl předtím na kolonoskopiii to nevím. Já se ho zeptám… až se uvidíme.

A teď k té cukrovce… zrovna včera jsem zhřešila, Tina měla 2,5roku a tak jsem dělala Tiramizzu a samozřejmě jsme si všichni doma dali a na večer..... :oops: :oops: A to jdu v pondělí do DIA poradny… ale tak bylo to po měsící první sladké…tak snad by to nemělo být tak strašné. Sama jsem zvědavá. A s těmi jabkami taky jsem si je v těhu oblíbila…ale taky se ovoci tak trochu vyhýbám maximálně 3 kousky za den. Tak mi to řekly v DIAporadně. Místo toho raději zeleninku.
JANčo tak jak s tím bytečkem? Vybrali jste nebo ten kamarád se dal zvyklat ?

Zatím papa všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital