PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1551
13.11.09 08:31

Ještě dotaz, chystáte některá porodní plán ???, já jsem něco sesmolila, akorát teď se marně snažím to přeformulovat, aby ty požadavky zněly vřele a vstřícně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
13.11.09 08:54
Roxa píše:
Ještě dotaz, chystáte některá porodní plán ???, já jsem něco sesmolila, akorát teď se marně snažím to přeformulovat, aby ty požadavky zněly vřele a vstřícně.

Asi jo..jen něco rámcově. Nemám nějaký extra požadavky, ale ať je to raději na papíře. Budu to sepisovat po prohlídce porodnice (zítra), kde se zeptám jestli mají nějakej formulář nebo jak to má vlastně vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
13.11.09 08:56

petrusha: Petrushko, moc gratuluju k prckovi !!!! Vydrž bude líp a bude z něho velkej kluk :))))

To je krásný..první prosincový miminko :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
13.11.09 09:26

AHoj holky,
tak já na porodní plán asi házík bobšáka… :mrgreen: Rodím poprvé a doktoři snad vědí v tom Podolí co dělají…no a až budu rodit po druhé,tak už budu vědět co mi vadilo a to asi porodní plán mít budu,ale teď-ani nevím co bych tam psala.Jediný co vím, že budu chtít epi,ale kvůli tomu stejně musím podepsat nějakej canc,že…

V 11h jdu zas na kontrolu+monitor,tak jsem zvědavá co se za ten týden změnilo-doufám že nic-minulý týden bylo vše naprosto OK. Taky by měli mít výsledek streptokoka,tak taky doufám, že v poho…

Mějte krásný a pohodvý pátek 13.!-) /chtělo by to vsadit sportku,takový šťastný den :lol: /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
13.11.09 09:29

Ahojinky, kočky moje …děkuji vám za gratulace. A všem vám moc závidím, že jste ještě celé, celkem se musím přiznat, že mi těch 7 týdnů , co měl být Vojta v bříšku chybí. Zastihlo mne to nepřipravenou, ne materiálně , to se vždy dá nějak vyřešit, ale hlavně psychicky. :cry: A Roxo, u nás byl manžel na paragrafu po celou dobu, občas svěřil Tinu tchýni, ale musím říct, že mne můj muž dokáže občas opravdu docela překvapit. Zvládal to úplně perfektně, malá s ním byla moc ráda a navíc dokonce vypral i dvě pračky, a to v životě nikdy nepral a pračku nikdy neobsluhoval. MYslím, že bychom možná své muže něměli tak podceňovat, jsem potiž koukala , jak s přehledem to vše šlo hladce..... Jen já jsem v nemocnici večer brečela do polštáře, prtože za mnou nemohla dcera na návštěvu d o nemocnice a když mi po telefonu řekla: „Mamko, počem“ ( pojď sem), tak jsem byla úplně hotová.
A teď tak trochu řeším, právě Tinu , co jsem byla v nemocnici začala se trochu počůrávat, tak mám o ni celkem strach, je taková citlivka…aby to vše kolem Vojtíška na ni nemělo nějaký psychický dopad. To bych nerada.
A jinak je Vojtíšek zatím takový spavý, ale prý se to termínem porodu , určo zlomí… tak jsem zvědavá, jak se potom bude projevovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
13.11.09 09:32

Leninko, mě se Tina narodila v pátek 13 :lol: :lol: TAkže pro mne je to zatím velmi dobrý den :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
13.11.09 09:45

NO vida a pak že je pátek 13. nějaký smolný den, já si také myslím, že je to naopak!-))) /teda doufám,že jsem to teď nezakřikla…přeci jenom jdu na tu kontrolu,že… :mrgreen: /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.11.09 11:21

roxo: joooo to se me moc ptas…taky sem se martina ptala kde na to kamarad dosel…a bylo mi receno „no tak to je snad jasny ne“. vubec o tom nechtel mluvit…nejak sem to nepochopila…ale uz je klid nebo spis sex..to je hlavni :dance:

jinak si musim postezovat…martinovi se zahojili zada a misto aby ten posledni mesic byl z prace doma a byl po ruce kdyby neco tak zacal zas trenovat hokej..takze chodi dom v 11 vecer…no nic musim si sehnat cisla na taxiky pac jinak budu rodit doma.

porodni plan taky nebudu delat…myslim ze doktori vedi co je nejlepsi.

rano jsem se tesila ze bude krasne…bylo slunicko..a zas nic..jinac je mi porad dobre (az na ty trisla-to teda trpim..hlavne v noci) tak snad mi to do porodu vydrzi :-)

petrus: chlapi jsou sikovny…ja kdyz sem byla ve spitalu tak zvladl aji kozy podojit…a to sem teda cucela…pral a susickoval jak drak…psi pekne ztloustli…proste parada :-) akorat to prej nesmime vedet pac by jsme chteli aby to delali porad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
13.11.09 11:36

Petrush, tak to máž dobrý, můj muž je OSVĆ, platíme leasing, hypotéku a vůbec spoustu výdajů okolo, mně asi ta socka fakt tento měsíc nedorazí (experti jedni), takže by měsíc doma být fakt nemohl i kdyby chtěl. S tím počůráváním jsem na tom se synem podobně a to jsem ještě neporodila, třeba to nějak cítí. Mně dula radila, že po porodu si fakt mám dát pozor a že prvorozený musí být vždy na první místě, jinak žárlí a přesně začínají se spousty věcí od znova, jen aby jim byla věnována pozornost. Určitě je to náročný, ale musí to nějak jít aspoň občas.

Mikit, dr. samozřejmě vědí, ale občas si svojí práci ulehčují a snaží se porod různě urychlovat, vyvolávat, prdat ti vodu (což paradoxně v důsledku pokud nejste úplně připravení, může pro tebe znamenat bolestivější a delší porod), honit oxytocinem a pak pokud možno tlačit s ukurtovanýma nohama v leže (kdy já jsem například úplně přišla o kontrakce a tlačila fakt jen silou vůle.) Ono stačí jen když máš ten plán a oni vědí, že jsi aspoň trochu informovaná, tak se s tebou aspoň o některých věcech baví. Ale to můj názor a zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.11.09 11:41

Jevaj holky vy jste se zase rozepsali,, :lol: ..všechny zdravím,,my tu máme konečně sluníčko asi po týdnu tak jsem ráda uplně mi to zvedlo náladu,,porodní plán taky neberu,,popravdě slyším to poprvé,,tady to nikdo známý taky neměl :nevim: ,,Leninko tak pak hned písni jak dopadla kontrola hm..Janči já se tak cítím už šíleně dlouho důchodce hadra,,a ted jsem se zase utvrdila,,jela jsem do obchodu autem,,jen jsem do něj vešla už jsem funěla,,potila se,,kulhám jak pako bo mě šíleně bolí ta kyčel,,a asi jsem přišla lidem líto tak mi hlídač šel i do auta odnést nákup,,hodný no,,jsem nečekala :lol: ,,musel být asi na mě pohled :mrgreen: :mrgreen: …tak nejsi v tom sama zlatko ale už to zvládnem,,do školy nechod když nemůžeš odpočívej,,Elamolendo ty joo taky už nosíš pěkného cvalíka,,tak uvidíme třeba budeš naše druhá maminečka,,Magdi hlavně at se ti to líbí i jemu :lol: ,,roxi zdravím,,,a ostatní taky a přeji krásný víkend a štastný pátek 13,,, :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.11.09 11:57

roxo: myslis ze je to az tak hrozny? ja teda co jsem videla v te breclavi tak mi prisly ty PA docela vstricny a rozumny…tak snad me to nezklame…privazovat bych nikam nechtela…no ale zatim to stejne vypada na cisar tak to neresim :-)

holky me z toho myho chlapa asi klepne…ted sem s nim volala kvuli postylce…jestli tam uz muzu dat rost a matraci…abych mela misto ve skrini a mohla zacit prat obleceni…tak prej jako kam..ze sem se zblaznila takhle brzo…ze neni hotova loznice…tak sem se podivila ze jako bude hotova letos (pocitam az na jare)…a on no a kde bych asi nasledujici dva roky spal!!! tak sem podotkla ze se mnou…a on ze jako hahaha ze ma informace a vi jak to probiha…takze zas ty jeho s odpustenim zasrani kamaradi…si s nim musim uz jako vazne promluvit..nic jaksi neresi se mnou..zacinam mit pocit ze bude mit dite s kamaradama :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
13.11.09 12:10

Mikit, ten manžel je fakt případ, už bych ho s kamarádama nikam nepouštěla. Vyřiď mu, že my jsme do roku bydleli s malým v jedné místnosti a to manžel dost pracoval doma. A přežili jsme to všichni bez psychické či fyzické úhony.Naopak se prcek naučil spát a existovat za běžného provozu a nemuseli jsme kolem něj chodit po špičkách.
S tím porodem to je bohužel tak, že fakt záleží na koho narazíš a jak ten porod bude probíhat. Naplánovat de facto nelze nic, možná jen to místo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
13.11.09 12:31

Holky, začínám mít nějaký hormonální bouře. Mám pocit, že je toho na mě moc a že to nazvládnu a všechny zklamu a tak se na mě všechno nějak valí a já nemám sílu tomu čelit. Hlavně se na mě valí ta škola. Byl to úplně debilní nápad a já teď tady brečím kvůli chemii a matice, jak kdyby ne tom stál svět. Naši si myslej, že tam prostě budu tři roky chodit a nakonec dostanu titul ( jak kdyby to byl diplom za spolehlivou docházku) a pak tam budu chodit dál a nakonec si tam vysedim titul ing. No a Michal si zase myslí, že když to dálkově zvládl on, tak já přeci taky. Stačí se to přeci naučit a jít ke zkoušce.

Já se strašně omlouvám, že tady melu takový nesmysly, ale nemám to komu říct, bo moje dvě nej kámošky se taky hlásily na tudle školu a nedostaly se. No víte jak to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
13.11.09 12:32

Petrush gratulace velikanananská! :kytka: :kytka: :kytka: Malej na té první fotce vypadá celke velikej a macatej. To by člověk neřekl :potlesk: Takže hodně trpělivosti s kojením, ať se to spraví.

Mikit, ja z toho tvýho nemůžu :think: Opravdu byste si měli promluvit. Ale podle toho, co jsem pochopila, to nebude jen tak :roll: Můj chlap dneska zůstal doma, nic mi předem neřekl, asi nebylo jak, když spolu už par dnů nemluvíme. No aspoň ho trochu zneužiju. Už se s tím pupkem nikam nedostanu. Jako vytřít prach nebo i podlahu v některých místech zvladám blbě. Ještě pár přesunů věcí a snad už bude klid.
Já teda jsem taky jako zreezivělá lokomotiva. Vždycky tak 3× do hodiny dejchám, jak kdybych vyyběhla 20 pater, pak se to uklidní a za chvílu znova. V noci se budím jen abych se dobře nadechla..myslím, že skoro každou hodinu někdy i víckrát. Někdy musím i sednout, někdy si dám mentol a dýchám líp.
Loli, my jsme chtěli taky v sobotu do nemocnice mrknout, ale 500,– se nám zdá dost, na to, že už to není naše první :-) Tak počkám, až tam budu chodit na monitor a info co potřebuju pak vydoluju. Nebo třeba něco napíšeš i ty :wink: Jinak porodní plán nepíšu. Myslím, že v mým stavu budu ráda, že doktoři budou dělat co mají a když mi mrknou do anamnézy budou vědět, že už jaksi zkušená jsem. S tím císařem se toho moc vymýšlet nedá. A člověk stejně nikdy neví, jak by ten porod probíhal, kdyby se vedl jinak. Když půjde do tuhýho, stejně budou dělat co musí. Ale to je samozřejmě nejhorší varianta. Vám děfčátka přeju, ať máte porod jako moje kámoška. Došla do nemocnice 3× zatlačila a chlapeček byl venku, ani doktor nestihl přijít :palec:
Jinak dneska mi došla čepička pro malou z aukce. Po obchodech jsem tak krásnou nenašla a tahle mi přišla i s poštovným na 85,– Měkoučká teploučká pěkňoučká. Akorát musím ještě sehnat menší kombinézku. Mám 62 a je dost veliká. Koukala jsem, že v Tescu teď mají krásné. Tak to asi vyřeším tam. A pak už by mělo být vše ready. Akorát ještě nevím, jestli se vůbec dostanu ven, protože i pohyb po bytě je pro mě příšernej záhul! Mám teď pocit, že máme ooooobrovskej byt. Cesta na wc je táááák dlouhá 8-o
Jejky, to jsem se ale rozkecala, co??
Holky opatrujte se a ještě neroďte. Miminka mají ještě čas…aspoň některá :huban: :huban: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
13.11.09 12:36
JančaK píše:
Holky, začínám mít nějaký hormonální bouře. Mám pocit, že je toho na mě moc a že to nazvládnu a všechny zklamu a tak se na mě všechno nějak valí a já nemám sílu tomu čelit. Hlavně se na mě valí ta škola. Byl to úplně debilní nápad a já teď tady brečím kvůli chemii a matice, jak kdyby ne tom stál svět. Naši si myslej, že tam prostě budu tři roky chodit a nakonec dostanu titul ( jak kdyby to byl diplom za spolehlivou docházku) a pak tam budu chodit dál a nakonec si tam vysedim titul ing. No a Michal si zase myslí, že když to dálkově zvládl on, tak já přeci taky. Stačí se to přeci naučit a jít ke zkoušce.Já se strašně omlouvám, že tady melu takový nesmysly, ale nemám to komu říct, bo moje dvě nej kámošky se taky hlásily na tudle školu a nedostaly se. No víte jak to myslím.

Janči, to zvládneš. Nestresuj se, to je marné. Neplakej a pokud to nejde, tak nejde. Miminko je důležitější…aspoň v tuto chvíli je klídeček na prvním místě. A musím ti říct, že když jsem to zvládla já.......tak ty taky :palec: a pokud to nejde, zkus požádat o nějakej individuální plán, nebo to odsunout o rok později? Já teď taky dost bulím a mám podobné pocity. A z toho jsem největší flegmoš na světě…děcka křičí a já dělaám, že je neslyším a někdy to i funguje :palec: Zas bude fajn :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí