Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
proč se chytáš každýho slova, prostě jsme spolu mluvili, my se ji omluvili, řekli jsme jak to je ona souhlasila. Nikdo mrtvýho brouka nedělal.
Nechytám se každýho slova, pouze používám co ty píšeš. Pokud v jednom příspěvku napíšeš že jsi na to zapomněla a hned v dalším že jsi jí volala tak prostě v jednom z nich kecáš. To se na mě hněvat nemusíš, to jsou tvoje slova já nic nepřekrucuju ani si nevymýšlím. POkud souhlasila nevím co dál tady řešíš. Prostě jí peníze dáš dneska nebo v pondělí a je po problému. Pokud se divíš tomu, že se hněvají a vyhrožují(s čímž teda nesouhlasim) když nezaplatíš hned první splátku tak pak bude asi něco špatně, že jo.
@Natálka26 píše:
No a proč jim nikdo jiný nepůjčí? Protože aspoň v těch bankách mají rozum. A pokud sem v tak strašný finanční situaci tak si jí přece nezhorším tím, že půjdu k Providentnu. Tyhle lidi nic neomlouvá, asi jsem zlá, ale i když jsem byla úplně bez peněz tak jsem nikdy nešla a npůjčila si u nebankovní společnosti a to se v reklamě můžou usmívat jak chtějí.
ne, nejsi zlá, jen jsi nikdy nezažila situaci, že jsi neměla co jíst. A pokud je to na překlenutí nějaké tíživé situace, a vím, že později se toho zbavím, nevidím na tom nic špatného. Sama jsem měla x úvěrů a situace se pomalu a jistě lepší. Nelituji ale ani jednoho, prostě to bylo potřeba.
ALe zažila jen si nemysli
. Byt v Praze, já studující, přítel 12 000 a k tomu pes + nutné výdaje. Taky jsem chodila po nocích doplňovat zboží, atp jen abych další den mohla koupit aspoň kosti na polívku. Ale fakt nikdy ani v těch nejhorších dnech jsem nešla k někomu takovýmu pro peníze, a to by si člověk řekl, že tu 500 měsíčně bude moct platit vždycky. Pokud jeto na překlenutí tak můžu jít do banky a zažádat o kontokorent nebo to řešit jinak, ale pouze s bankou ne s usměvavým Providentem. Pak se ti lidé hrozně diví jejich chování, exekucím, poplatkům atp.
@Natálka26 píše:
@wandilekPro mě je nepochopitelnej i ten Provident, ale budiž. To taky nechápu a nebo jednoduše může zavolat a říct, zaplatím vám zítra/pozítří a ne dělat mrtvýho brouka.
To svědčí o totální finanční negramotnosti a nezodpovědnosti. Napůjčovat si a nesplatit hned první splátku, splátkové firmě se neozvat, neskutečné. S tímto přístupem skončíš velmi rychle v průseru a na politování to rozhodně nebude.
@Burj Chalifa píše:
To svědčí o totální finanční negramotnosti a nezodpovědnosti. Napůjčovat si a nesplatit hned první splátku, neskutečné.
Neuděláš nic. Jenom pak tady na EM čteš jak jim zabavili tohle tamto, jak jim vyhrožuje ten a ten… ![]()
@Natálka26 píše:
Neuděláš nic. Jenom pak tady na EM čteš jak jim zabavili tohle tamto, jak jim vyhrožuje ten a ten…
EM je toho plné. Asi přitahuje finančně negramotné ženské. Jak přes kopírák.
@Burj Chalifa píše:
EM je toho plné. Asi přitahuje finančně negramotné ženské. Jak přes kopírák.
A těhotné přes antikoncepci. ![]()
@Natálka26 píše:
A těhotné přes antikoncepci.
A přítel se změnil… ![]()
@Burj Chalifa píše:
A přítel se změnil…
A evergreenem zůstává,, ach ta tchýně" ![]()
@Natálka26 píše:
A evergreenem zůstává,, ach ta tchýně"
ještě evergreen - na jaké dávky mám jako samoživitelka nárok? Dítě nemám v RL.
@Burj Chalifa píše:
ještě evergreen - na jaké dávky mám jako samoživitelka nárok? Dítě nemám v RL.
Svatá pravda, na to bych úplně zapomněla. ![]()
Trochu mě mrzí, že zakladatelka už nepíše..
@Natálka26 píše:
Svatá pravda, na to bych úplně zapomněla.Trochu mě mrzí, že zakladatelka už nepíše..
i když jsem psala dost kriticky, tomu, že už nepíše, se vůbec nedivím. Co byste jako chtěly ještě s ní rozebírat? Diskuse spadla tam kam vždycky. Že si neměla úvěr brát, že to nechápete…taky bych už nereagovala.
No já bych po ni chtěla odpověď na můj příspěvek, nic víc mě nezajímá. O tom, že pokud nemám na splácení nemám si brát půjčky snad není třeba diskutovat a mohla tuhle odpověĎ čekat. A každý píšeme podle osobních zkušeností tak není divu, že jsem třeba já napsala že to nechápu. A fakt to nechápu, protože vím, že pojem 500 neni nic moc, ale pojem 500 na půjčku co musím odesůat je už v praxi docela problém - zvl획 když jsem na tom špatně.
@Natálka26 píše:
@sad 1No já bych po ni chtěla odpověď na můj příspěvek, nic víc mě nezajímá. O tom, že pokud nemám na splácení nemám si brát půjčky snad není třeba diskutovat a mohla tuhle odpověĎ čekat. A každý píšeme podle osobních zkušeností tak není divu, že jsem třeba já napsala že to nechápu. A fakt to nechápu, protože vím, že pojem 500 neni nic moc, ale pojem 500 na půjčku co musím odesůat je už v praxi docela problém - zvl획 když jsem na tom špatně.
já tohle taky neschvaluji, a upozorňovala jsem ji na následky, ale určitě bych taky na vaše příspěvky dál už nereagovala. Určitě mohla tyto odpovědi čekat, ale nemá potřebu už prostě diskutovat, a v tom ji chápu. Co chtěla vědět, to ví, a nemusí diskutovat nebo řešit to, že si vzala úvěr u lichvářů.
nejde o to, co vidíme. Jen abys pochopila situaci, že to, že chce kontaktovat „šéf“ policii, nemusí být výhružka, za daných okolností by mohl být v právu. Takže se nerozčiluj, jen se ti tady snaží někteří sdělit, co by to mohlo do budoucna pro vás znamenat, pokud budete muset opakovaně „dát peníze jinam“, místo splácení úvěru.