Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No já jsem lehce v šoku 😲..sedět v třídě…od rána do odpoledne…no to teda bude veselý měsíc… ![]()
@Svistice píše:
Taková polepšovna na nečisto, co?
jo, něco takového. Ještě by mohli poručit namontovat ke každé lavici oko, abychom je tam mohli uvazovat na krátké vodítko.
Tohle fakt nechápu. To zas něco vymysleli… ![]()
Syn má jet v průběhu června do lázní a já stále nevím, jestli ho dát do školy nebo ne.
K rizikové skupině nepatříme ale byly by v ohrožení ty lázně, které jsou pro něj opravdu důležité… Nevíte někdo, zda by to mohl být důvod ho do školy nedat ale dál čerpat OČR? Bez příjmu zůstat nemůžu.
A může se jednat třeba jen o týden ale také o měsíc, prostě než někdy v průběhu června nastoupí… Bližší termín zatím bohužel nevím. To by se pak rozhodovalo snadněji.
Dotaz pro ucitelky, budou se deti u vas ucit, procvicovat? Nebo s nimi ten pedagogicky dozor udela jen ta cviceni/ukoly, co pro zbytek tridy svihne ucitelka na web/do bakalaru? Nebo ani to ne? Co budou zbytek dne delat, kdyz i hrani s hrackami v druzine ci volna zabava na skolni zahrade je asi sci-fi? ![]()
@Svistice píše:
Dotaz pro ucitelky, budou se deti u vas ucit, procvicovat? Nebo s nimi ten pedagogicky dozor udela jen ta cviceni/ukoly, co pro zbytek tridy svihne ucitelka na web/do bakalaru? Nebo ani to ne? Co budou zbytek dne delat, kdyz i hrani s hrackami v druzine ci volna zabava na skolni zahrade je asi sci-fi?
u nás se ani neví, jestli budou učitelky se svou třídou, ode dneška zjišťujeme zájem. Takže když budu mít svou třídu, tak se budou učit to, co zbytek na domácím vzdělávání. Počítám, že náhradní dozor udělá totéž. Dále si budou hodně číst. Hračky jsou ošemetné, lákají spolužáky. Co budou dělat s vychovatelkou, to si netroufnu odhadnout.
Příspěvek upraven 04.05.20 v 19:53
@Svistice píše:
Dotaz pro ucitelky, budou se deti u vas ucit, procvicovat? Nebo s nimi ten pedagogicky dozor udela jen ta cviceni/ukoly, co pro zbytek tridy svihne ucitelka na web/do bakalaru? Nebo ani to ne? Co budou zbytek dne delat, kdyz i hrani s hrackami v druzine ci volna zabava na skolni zahrade je asi sci-fi?
Budu učit - opakovat, pokračovat ve výuce hlavních předmětů. Současně budu výuku sdílet on-line, takže děti, které budu doma, by nemusely přijít o kontakt se spolužáky a o učivo. Doufám, že družinu mít nebudu, ale to se teprv uvidí.
@Svistice píše:
Mám prvňáčky. Počítám, že než se děti do školy vrátí, zeptám se každého rodiče, co dětem za dobu nepřítomnosti ve škole, dělalo největší problém. Takže část věcí budeme opakovat společně, část bych ráda procvičovala individuálně.
Volná zábava je nereálná.
Navíc u nás se zbláznilo vedení a je nařízeno v prostorách školy VŮBEC NIKDE roušky nesundávat.
@sloninka píše:
Mám prvňáčky. Počítám, že než se děti do školy vrátí, zeptám se každého rodiče, co dětem za dobu nepřítomnosti ve škole, dělalo největší problém. Takže část věcí budeme opakovat společně, část bych ráda procvičovala individuálně.
Volná zábava je nereálná.
Navíc u nás se zbláznilo vedení a je nařízeno v prostorách školy VŮBEC NIKDE roušky nesundávat.
Ani se nedivím. Vedení školy tím chrání vás.
@Kralikcek píše:
A to že děti nesmí mimo areál školy během dne a nebude ranní družina víte jistě? nebo je to škola od školy?
To zatím bylo v tom manuálu, takže by to mělo platit pro všechny.
Holky, co to vláda schválila s těma rouškama, to už nebudou muset mít ve třídě ani při skupinovém vyučování?
@vokishka píše:
Holky, co to vláda schválila s těma rouškama, to už nebudou muset mít ve třídě ani při skupinovém vyučování?
Ano, při skupinovém vyučování být musí. Manuál je pro školy závazný.
@hanka.br. píše:
Ano, při skupinovém vyučování být musí. Manuál je pro školy závazný.
Teď ale něco schvalovala vláda Žáci nebudou muset během výuky nosit roušku
Žáci nebudou muset mít během výuky ve třídě roušky, schválila vláda. V ostatních prostorech školy ano. Nově nebudou nutné ani během focení portrétů.
Ale nevím, co tím myslí, neviděla jsem tiskovku.
@vokishka píše:
Teď ale něco schvalovala vláda Žáci nebudou muset během výuky nosit rouškuŽáci nebudou muset mít během výuky ve třídě roušky, schválila vláda. V ostatních prostorech školy ano. Nově nebudou nutné ani během focení portrétů.
No to je báječné. Zmatek nebyl dostatečný, je potřeba přitvrdit. ![]()
@vokishka píše:
Teď ale něco schvalovala vláda Žáci nebudou muset během výuky nosit rouškuŽáci nebudou muset mít během výuky ve třídě roušky, schválila vláda. V ostatních prostorech školy ano. Nově nebudou nutné ani během focení portrétů.
to bude jen nedokonalé vyjádření, že v lavici mít nemusí, při pohybu ano.