Průjem a omdlení

Anonymní
2.8.14 20:54

průjem a omdlení

Zdravím,
stalo se vám někdy, že byste po prodělané střevní viroze omdleli?
O co jde.
Můj otec prodělal ve čtvrtek klasickou jednodenní střevní virozu. Jako první pomoc jsem mu po telefonu „vnutila“ enterol, on pak v pátek šel k dr. (bere i jiné léky) a ta mu doporučila imodium. V pátek už průjem neměl.
Vše celkem normální až na to, že když šel na dnešek v noci na malou, tak si k tomu sedl (co kdyby se to vrátilo :think: ) a když se zvedal (zprudka to nebylo, na to si dává pozor), tak při tom omdlel.
Prý se mu to nestalo poprvé.

Čím by to mohlo být způsobeno, má smysl jít skrz to v pondělí k dr.? Minule se mu to stalo v okamžiku, kdy v tu chvíli měl navíc horečku, zimnici a jiné problémy, teď se to stalo v okamžiku, když už akutní problémy vymizely.
Je možné, že byl i chvilku v bezvědomí, ráno zjistil, že má pod okem monokla.
Díky za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
2.8.14 20:57

Dehydratace, nízký tlak, odvodnění provází pokles minerálů… ¨Měl by preventivně při onemocnění užívat Kulíška či něco na ten způsob a hlídat si příjem tekutin (z vlastní zkušenosti vím, že starší generace na to dost prdí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.8.14 21:08
@Bibi239 píše:
Dehydratace, nízký tlak, odvodnění provází pokles minerálů… ¨Měl by preventivně při onemocnění užívat Kulíška či něco na ten způsob a hlídat si příjem tekutin (z vlastní zkušenosti vím, že starší generace na to dost prdí)

Souhlas, já takhle omdlela asi v 19 :think: jeden den jsem zvracela a v noci omdlela na wc. Od té doby se při takových potížích hlídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.14 21:09

Kdyby se to stalo ze čtvrtka na pátek, tak tu dehydrataci beru, navíc ten průjem se podařilo relativně rychle zastavit. :think:, ale tohle bylo už o 24 hodin později. Může to přijít i až takhle pozdě, když už byl jinak ok? :nevim:
Tlak si pak nazměřil.
Vím, že dcera mívá v tuto chvíli problém s cukrem (když k tomu ještě zvrací), tak to už mám vychytaný a cpu do ní glukopur po lžičkách, ale nemá s tím problém, když už je stabilizovaná…

Pokud by mu i teď chyběly minerály, čím doplnit, klasickou mminerálkou z krámu? (nejbližší otevřená lékárna je zítra 35 km daleko)

zakl.

• Citovat
  • Upravit
603
2.8.14 21:14
@Anonymní píše:
Kdyby se to stalo ze čtvrtka na pátek, tak tu dehydrataci beru, navíc ten průjem se podařilo relativně rychle zastavit. :think:, ale tohle bylo už o 24 hodin později. Může to přijít i až takhle pozdě, když už byl jinak ok? :nevim:
Tlak si pak nazměřil.
Vím, že dcera mívá v tuto chvíli problém s cukrem (když k tomu ještě zvrací), tak to už mám vychytaný a cpu do ní glukopur po lžičkách, ale nemá s tím problém, když už je stabilizovaná…

Pokud by mu i teď chyběly minerály, čím doplnit, klasickou mminerálkou z krámu? (nejbližší otevřená lékárna je zítra 35 km daleko)

zakl.

Ahoj, mne davali kdysi v nemocnici na slabou dehydrataci takovou hnusne slanou mineralku, ale nevim, jestli je jeste k sehnani. Zkus si na netu vyhledat domaci rehydratacni roztok nebo neco takoveho. Myslim, ze se dela z dzusu, soli a cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.14 21:16

Tak prej pil ve čtvrtek i v pátek 3 litry denně, průjmových stolic měl ve čtvrtek asi 5, v pátek už žádnou. Pil i v noci na pátek (byl 3× na záchodě a i 3× pil - běžně chodí minimálně jednou v noci), ale seklo to s ním se až o den později.

• Citovat
  • Upravit
7009
2.8.14 21:18
@Reinka píše:
Souhlas, já takhle omdlela asi v 19 :think: jeden den jsem zvracela a v noci omdlela na wc. Od té doby se při takových potížích hlídám.

já omdlela i při chřipce, byli jsme se školou na horách a vlastně už mi skoro nic nebylo, v noci jsem šla na záchod a najednou jsem se probrala na chodbě a čuměla do stropu :lol: A my tam moc nepili mimo jídla, protože veškeré nealko bylo s velkou přirážkou.

@Anonymní píše:
Tlak si pak nazměřil.

zakl.

No on je organismus oslabený, pak stačí nepít nebo jen málo a dehydratace není úplně přímý důsledek nemoci.
Jen mě teda teď napadlo, před časem jsem byla na infekčním s šílenou zvracecí průjmovou virozou a změřili mi v krvi hodně nízký draslík, celkem dost kvůli tomu vyšilovali, že může způsobit srdeční arytmii :think: Dostávala jsem kapačky s draslíkem, aby se to zvedlo a pak ještě na doma na užívání. Jestli to třeba nebyla i nějaká srdeční slabost :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.14 21:31
@Bibi239 píše:
Jen mě teda teď napadlo, před časem jsem byla na infekčním s šílenou zvracecí průjmovou virozou a změřili mi v krvi hodně nízký draslík, celkem dost kvůli tomu vyšilovali, že může způsobit srdeční arytmii :think: Dostávala jsem kapačky s draslíkem, aby se to zvedlo a pak ještě na doma na užívání. Jestli to třeba nebyla i nějaká srdeční slabost :|

Takže ideálně dojít se v pondělí podívat na doktorku a nechat si udělat laborku zaměřenou na minerály. (když už se mu to stalo podruhé)
Obzvlášť, když oba jeho bráchové mají za sebou každý minimálně jeden infarkt. :think:
Ještě mne napadá, mohly mu to způsobit i léky co bere? (má určitě něco na tlak a něco na prevenci mrtvice - tu měl asi před 15-ti lety, jak se asi před pěti lety náhodou dozvěděl)

• Citovat
  • Upravit
7009
2.8.14 21:34
@Anonymní píše:
Takže ideálně dojít se v pondělí podívat na doktorku a nechat si udělat laborku zaměřenou na minerály. (když už se mu to stalo podruhé)
Obzvlášť, když oba jeho bráchové mají za sebou každý minimálně jeden infarkt. :think:
Ještě mne napadá, mohly mu to způsobit i léky co bere? (má určitě něco na tlak a něco na prevenci mrtvice - tu měl asi před 15-ti lety, jak se asi před pěti lety náhodou dozvěděl)
řekla bych laborku a preventivně se nechat vyšetřit na srdce, obzvlášť když jsou k tomu v rodině dispozice.
S léky neporadím, nemám zkušenost, to už by měl zhodnotit ten praktik.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.14 21:42

No obávám se, že já jsem větší praktik, jak ona. :roll: :zed: Ale snad se taťkovi podaří ji přesvědčit o tom, aby mu tu laborku udělala. :roll: Co se týče kardia je snad hlídanej.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.14 22:16

Tak jsem info předala, uvidíme, co udělá.
Mimochodem, když se něco podbnýho dělo minule (trochu jiné obtíže) tak se nechal odvézt na pohotovost (bylo mu fakt hodně blbě) a tam mu tu laborku i ekg udělali. Závěr byl viroza, s tím že si má koupit ataralgin (2× denně), s tím, že k tomu si má vzít paralen (3× denně). Koukla jsem teď do přípaláku a vylezla mi z toho dost vysoká dávka paracetamolu :think: nevím, co si mám o tom myslet. :nevim: možná lepší nemyslet :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.14 22:16

Abych nezapomněla, děkuju… ;)

• Citovat
  • Upravit
1993
2.8.14 22:23

Mě osobně se to stává, když mám střevní chřipku, průjmy, zvracení atd, tak pokaždé omdlím i několikrát. U doktorky jsem nikdy nebyla, vždycky mi je pak třetí den už úplně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí