Průšvih na fin. úřadě, ne mojí vinou
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Co to je pred par lety? Muzes to mit promlcene a vracet nic nebudes nebo jen za otevrene roky. Navic ne Ty, ale zamtel. Nic bych nepodepisovala, at to pekne jde z pojistky pani ucetni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Taky bych to nepodepsala. Nedaj sa do toho do tlačiť, zvlášť keď sa jedná o bývalého zamestnávateľa.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Nic bych nepodepisovala a s bývalým zaměstnavatelem už na to téma ani nekomunikovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Uf… z hlavy ti neřeknu, kolik let zpětně by FÚ takový nedoplatek
vymáhal, ale
1. bych si na fú informativně anonymně zavolala (jen jako obecný dotaz, bez
uvedení svého jména, klidně i pod smyšleným příjmením, abys na sebe
sama svou správkyni neupozornila)
2. dle toho bych se teprve rozhodla, zda jim to v bývalé práci podepíšu
(zatím fakt ne).. chápu, že si chtějí krýt záda, ale prvotně to
skutečně měla ověřit a zjistit účetní.. navíc už tam nepracuješ,
o to méně bych měla snahu tento jejich kiks řešit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Promlčecí lhůta je 10let, takže ti to vyměří za 10let zpátky + penále + pokuta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Celý je to blbost. Oni to nemůžou řešit tím, že po tobě budou chtít podepsat papír, žes tu slevu chtěla. Fůra lidí by chtěla neplatit daně třeba, měla by jim to účetní umožnit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Zumpa píše:
Promlčecí lhůta je 10let, takže ti to vyměří za 10let zpátky + penále + pokuta.
Nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak slevy na dani se nedávají podle toho, jak si kdo řekne, ale podle toho, co si napíšeš do Prohlášení k dani. Pokud jsi tam slevu neuvedla, pak ji neměla mzdovka uplatňovat. Nic zpětně nedopisuj a nech to na mzdovce. Je to její chyba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Hanula1212 píše:
Tak slevy na dani se nedávají podle toho, jak si kdo řekne, ale podle toho, co si napíšeš do Prohlášení k dani. Pokud jsi tam slevu neuvedla, pak ji neměla mzdovka uplatňovat. Nic zpětně nedopisuj a nech to na mzdovce. Je to její chyba.
Nebo to taky může mít napsané v tom prohlášení a pak je to chyba zakladatelky, ne? I když to nedoložila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@j.a.n.i1 píše:
Nebo to taky může mít napsané v tom prohlášení a pak je to chyba zakladatelky, ne? I když to nedoložila.
Tak pokud to má napsané prohlášení, mzdovka neměla uplatnit, pokud zakladatelka nepředložila průkaz ZTP/P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Co asi chtějí do toho prohlášení napsat? Že jsi žádala o slevu ZTP/P? To by lhali a stejně by museli mít ofocený doklad. Když tam napíšou, že jsi chtěla slevu a měla ZTP, tak je to stejně na nich, že neznají zákon a neměli ti žádnou slevu dávat. Vůbec nevím, jak se z toho chtějí vykroutit. Nic jim nepodepisuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nic nepodepisuj, snaží se na tebe jen přehodit to, co budou muset zaplatit ze svého oni jako firma, když to účetní zkonila, ta je za to zodpovědná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- ATP, AD a (ne)menstruace
- Sex kdekoli, jen ne doma
- Přihlásit trvalý pobyt na úřad
- Musím se nahlašovat na úřad práce?
- Druhé dítě: ano či ne?
- Zánět močových cest, nebo ne?
- Moje sexualita
- Těhotenská (ne)cukrovka, špatně provedený OGTT
Vlastním průkaz “ZTP” a když jsem před pár lety nastupovala do tehdy nové práce, tuto skutečnost jsem sdělila mzdové účetní v domnění, že mám asi nárok na slevu na dani. Tehdy jsem neveděla/nebyla si jistá jestli na tu slevu nárok mám. Mzdová účetní mi tuto slevu na dani přiznala. Mám dojem, že si i mou ZTP průkazku okopírovala. Po čase, kdy jsem se rozhodla dělat si daňové přiznání sama, jsem zjistila, že na tuto slevu na dani mají nárok pouze majitelé průkazů “ZTP/P” a tuto skutečnost jsem oznámila mzdové účetní, aby mi ji nepřiznávala. Teď mě tento zaměstnavatel (u kterého již nejsem zaměstnaná) žádá o to, abych podepsala čestné prohlášení o tom, že jsem chtěla aby mi mzdová účetní přiznala tu slevu. A já se ptám… proč bych měla být bita já, když za toto by měla být zodpovědná ta mzdová účetní? Já jsem si před x lety nebyla jistá jestli mám na slevu nárok nebo ne, tento obor by snad měla ovládat ta, jíž je to povolání, no ne? Počítám s tím, že budu fin. úřadu asi vracet peníze, ale teď přemýšlím jestli jim to prohlášení podepíšu (aby bývalý zaměstnavatel měl čisté triko) jestli jako nedostanu jeste od fin. úřadu pokutu?? Přece si musí mzdová všechny fakta ověřit, doložit a nechat okopírovat ne? Ta mi tehdy pokrčila rameny, že neví a že jestli chci, tak mi tu slevu uplatní. Co mám teď dělat? Jak si mám krýt záda? Nevím jestli do pátku toto stihnu zkonzultovat na fin. úřadu. Mám bývalému zaměstnavateli to prohlášení podepsat?