Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych si udělala přehled, jak je to s informovaností lidí o této nemoci.
Prosím klidně i o odpovědi, že netušíte co to je?
A klidně své odpovědi rozšiřte na bližší specifikaci ![]()
Příspěvek upraven 27.04.14 v 23:45
Ujistila jsem se googlením, že je to to, co si myslím. Takže TEĎ už to vím jistě. Počítá se to? ![]()
![]()
![]()
@ncc1701 tak samo sebou je fajn, že i googlením ses alespoň informovala…ale brala bych i odpověď jakoukoliv i kdyby byla že člověk nemá ani páru co to je ![]()
@bodlasek ale az ted po googleni vidim, ze me dosavadni presvedceni, ze zeny jsou pouze prenasecky, asi neplati 100%, protoze je tam psano, ze „obvykle postihuje pouze muze“. Upresni nekdo, jak to skutecne je? Na zakladce jsme se ucili, ze zeny jen „nosi“ ![]()
Vím, viděla jsem film o Rasputinovi a četla jsem o něm speciální přílohu v časopise ![]()
@AniNevim už jsem o tom taky slyšela že se to stát může, ale s nikým jsem se ještě nesetkala. Můžu zkusit zjistit.
@monrom super…bohužel už jsem se párkrát přesvědčila, že ne každý lékař ví co to je a nebo jak postupovat ![]()
@Fjodorka o časopise ani nevím…nevíš jaký to byl?
@AniNevim U klasické hemofilie, když budeš mít vadné obě packy na chromozomu X, budeš nemocná. Když jednu, seš přenašečka. A aby to nebylo jednoduché, jsou známé případy přenašeček, co hemofilií trpí. Plus jsou další typy poruch srážlivosti, které na pohlaví dlabou.
Já chemii a medinu, takže to vím naprosto přesně ![]()
spíš bych se zeptala i na třeba Leidenskou mutaci, to se řeší mnohem, mnohem méně a přitom se to týká mnohem více lidí!!! hemofiliků je cca. 1000 - což je cca. 0,009% české populace x 5% Leidenská mutace…
![]()
@AniNevim dle infa co jsem zjistila tak může být žena hemofilička - pokud by byl otec hemofilik a matka přenašečka
@andysssek hemofilie mě zajímá z důvodu toho, že mám doma hemofilika a teď i přenašečku, chtěla jsem vědět takhle ve fóru na informovanost