Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Sari, vím o čem píšeš, já včera mazala z práce rovnou na stavbu - bolí mě celé tělo, na druhou stranu musím přiznat, že je to super terapie, myslím víc na to co musím udělalat, jaký bude nábytek, obklady…, než na naše neúspěchy.
Taky jsem si objednala v lékarně mat. kašičku a macu. Maca má prý mít i nějaké afrodiziakální účinky
-, tak jsem na to zvědavá, i když jsme se Štěpánem tak unavení, že by to na nás nejspíš neúčinkovalo ![]()
Sári já myslím, že kdyby výsledky z genetiky nebyly gut, tak už by ti něco naznačili do telefonu, takže ![]()
Jo máš pravdu Jaru, je to super odreagování, člověk nemyslí na nic jiného a kmitá
Minulý rok jsme dělali koupelnu a to jsme byli rádi, že jsme se doplížili do postele, asi by ani Maca nepomohla ![]()
No sestřička byla hrozně příjemná a veselá, tak snad to bude dobré.
Dobré ránko… ![]()
Brno hlásí deštivo… ![]()
Sari, ale bude to tam krásné, to je důležité…
A co, chudák, kocourek? Přežil Tvé probuzení…
Výsledky si taky myslím, že budou OK, jinak by naznačili… Jsou drsňáci, ti si s námi servítky neberou, takže ![]()
Jaru, já měla včera žehlící terapii, ale ta vaše varianta terapie je trvalejšího charakteru…
Trochu závidím, ale přeji ![]()
Holky, mám strááášnou chuť na kuřecí vývar! Koupila jsem kuřecí skelety a moc se těším na oběd. Rošťákovi k ní udělám palačinky a mně bude stačit ta polívčička, ale chci do ní udělat domácí nudle.
Na netu je spousta receptů, ale každý úúúplně jiný, tak nevím…
Jeden jsem zkoušela před měsícem a nudle byly jak špony, nedaly se ani uvařit
Nemáte zaručený receptík??? ![]()
Ahoj Straki ![]()
Tý jo, polívčička
To my dneska máme špekové knedlíky (v práci), ale doma jsem vařila včera guláš a čínu, jsem se nějak rozšoupla
To aby dneska chlapci, co makají, měli co papat ![]()
Na nudle se ti zeptám mamky, ta dělá moc dobré.
Kocourek to zatím přežil, i když měl na mále ![]()
Sari, to vám teda v práci vyvařují… Mňam! Ale i Tvoje kuchyně by mi vyhovovala… Guláš, čína… Oboje fakt můžu!!!
Mně, s těmi 3 kily navíc, bude muset stačit ta polívka, ale stejně ty palačinky, co si vymyslel rošťák, mi nejedou! Ne že bych držela dietu… Včera jsem se přežrala smažákem s brambory a tatarkou!!!
Ale dnes to vypadá, že snad ani nějak nemám hlad a toho se musí využít!!! No, uvidíme v poledne!!! ![]()
Straki, tady máš návod:
Na 3 lžíce hrubé mouky, 1 vajíčko a trochu vody, udělat těsto, které se nelepí (přidávat mouku), nechat cca 15 minut odpočinout – vyválet placky (na strojku), nechat chvíli oschnout, tak aby se nelepily ale zároveň aby se nelámaly. Potom placky rozkrájím na proužky cca 2 cm široké, naskládám na sebe a ručně krájím nožem. Pokud máte rádi širší nudle, můžeš a ty placky projet strojkem (nástavcem) – ale pak je musíš nalámat, nebo nakrájet na kratší – na strojku se udělají v podstatě dlouhé nudle.
straki: nudle jsou jen vajíčko, sůl a hrubá mouka ne? tak jsem je několikrát viděla dělat ![]()
ale asi nějaký vyzkouším ![]()
Tak to já sladký jídlo nemusím, nejedou mi ani buchty, ani čokolády, jsem spíš masová (naštěstí, protože kdybych byla na sladké, tak bych asi vypadala jinak).
Straki neboj, teď se kila budou schazovat sami
Bude léto a spoustu činností ![]()
Smažák - ten fakt zbožňuju, udělala si mi na něj hroznou chuť ![]()
holky neblázněte - já tu musím vydržet ještě 3 hodiny do oběda a to se nedá, když děláte chutě ![]()
Sari, u nás sladká jídla celkově nejedou, ale ty palačinky, jednou za dva měsíce, malý může… Taky jsme masáči!!!
Díííííky moc za receptík, určo zkusím a dám vědět, jak se povedly!!!
A na ty kila asi prdím… Stejně bych je v září zase nabrala… ![]()
Glumi, máš pravdu, ale důůůležitý je poměr těch tří surovin, víš?! Kovové špony jsem vytvořila už před měsícem!!!
To stačilo!!! ![]()
No Straki, aspoň si rodinku zasytila, ty špony určitě vydržely v žaludku dlouho
Já nudle ještě nikdy nedělala, mám vždy zásobu od maminky ![]()
Jo a včera mi konečně volali z Pronatalu, že mají výsledky genetiky, huráá. No jenže tedy zatím nevím jaké, jedeme tam až příští čtvrtek, tak uvidíme.