Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj děvčata ![]()
U nás dnes konečně vykukuje slunéčko ![]()
Jinak,jak to tady čtu o těch tchýních,teda si užíváte ![]()
Já mám na štěstí tchýni zlatou,bych ji neměnila ![]()
Tak to je fakt „hustá“ babička!!
![]()
Tak od takových fakt radši ruce i děti pryč ![]()
Hele holky a jak to tady s váma je??? KDo jste jak na tom? Myslím průběh IVF???
Musím se zítra zeptat na spoustu otázek - to mi radí rozum
a na druhou stranu vůbec nevím na co se zeptat…
Zatím jsem vždycky jen studovala co s manželem a teď nevím co se sebou ![]()
Mě čeká v září 1.IVF. CCa za 3 týdny bych měla začít stimulovat (teda pokud dojde ta červená svině
Ráno trošku tak snad se to rozjede.....)
Takže v podstatě nevím, co mě všechno čeká…Teda představu mám, holky už mi tady řekly co a jak, ale i tak se bojím.......... ![]()
Lus já se spíš „bojím“ neznámého… navíc nikdy jsem nebyla pod narkozou, ale tak to je snad to nejmenší
Ahoj, omlouvám se, že vám sem lezu, ale máme podobný problém. Manžel má azoospermii z důvodu genetické poruchy. Přišli na to po vyšetřeních, která se táhla skoro půl roku, bylo to fakt šílené. Nakonec to rozštípla endokrinoložka. Taky teď pícháme 2× týdně Pregnyl, každý měsíc pak kontrola krve. Po prvním měsíci léčby ale teda výsledky nic moc, testosteron se zvednul strašně malinko, nicméně dávkování zůstalo stejné, z endokrinologického hlediska je podstatné, že neblbne estradiol. Takže mě zajímá, po jak dlouhé době je možné čekat nějaké výsledky, případně to vzdát a zkusit nové cesty (M/T, dárcovství). Chceme sice být trpěliví, ale na první dítě už si zrovna jako mlaďoch nepřipadám ani já ani manžel. Prosím, odpovíte…? Strsim, Glumbi…?
Strsim píše:
díky holky za přivítání
teda budu mít hodně velký chaos ve jménech…Ke Kočímu jsme chodili poté co jsme utekli ze Zlínského caru. Pan doktor tam od pohledu poznal, že má manžel v pořádku hormonální profil… takže rychle pryč.
Kočí nám hned při první návštěvě řekl, kde si myslí že je problém a bylo jen na nás jestli do toho půjdeme nebo ne. Zřejmě došlo u manžela k vadnému vývoji varlat a má těžce porušenou spermatogenezi.
Při druhém spg ve Zlíně nám řekli, že pár ojedinělých spermijek našli, ale moc s odstupem času nevěříme že to byla pravda.
U kočího jsme byli půl roku a poté nám sám řekl, že to nemá smysl léčit - manža si dvakrát týdně píchal pregnyl, že bude lepší naplánovat operaci. V každém případě si myslím, že Kočí je odborník na svém místě a přestože si nechával vše platit, tak jeho služby zato stály.Tak jsem začala koukat co by šlo dělat a rozhodli jsme se pro FN Olomouc - v úterý jdeme na vstupní konzultaci - mám kontakt na holčinu co tam byli se stejným problémem a přestože se nezadařilo nezanevřeli a šli do toho ve stejném caru znovu. V sprnu prý mají naplánovanou rekonstrukci, tak doufám že do října bychom mohli všechno pořešit a naplánovat a hurá na to
Manža zpočátku rezolutně odmítal dárce a chtěl udělat maximum pro geneticky vlastní dítko, teď už přijmul možnost dárce, přesto ale chce jít do M/T (= chirurgický odběr buněk z varlete nebo nadvarlete).
uff omlouvám se za román…
Strsim píše:
Lus já se spíš „bojím“ neznámého… navíc nikdy jsem nebyla pod narkozou, ale tak to je snad to nejmenší
No, tak to já taky…A taky jsem nikdy nebyla pod narkózou.Asi napíšu závěť
Ne, prý je to v pohodě. Chvilička. To dáme ![]()
Strsim, já čekám na mrchu po revizi, už týden to vypadá, že dorazí a stále nic a potom podle výšky sliznice by mě rozmrazili moje 3 bobánky a jedno zavedli, teda pokud přežije aspoň to jedno embryjko rozmražení a den potom ![]()
Pokud toto nevyjde, čeká mě hned 2.IVF.
Prostě pořád jen na něco čekáme
To čekání absolutně nenávidím!!!!!!!!!!
![]()
Narkoza je v pohodě,letos jsem podstupovala laparku a taky jsem se jí bála,ale je to to nejmenší.
Ale chápu obavy,když je to poprvé,taky jsem byla z toho pokaděná. ![]()
Jinak já už stimuluju na své 1IVF a zítra mě čeká poslední UTZ a ve čtvrtek mi řekli OPU,takuvidíme.
Stimulace se dá,ale ty injekce cetrotide,uf nic příjemného ![]()
Taky mě od včera bolí prsa a břicho,no nafouklé jako ve čtvrtém měsíci. ![]()
leli: u nás to bylo tím, že manžel měl málo testosteronu, asi si to zavinil sám tím, že hodně cvičil a jako snad každej kulturista něco bral…ale dr. Kočí nám hodně pomohl…manžel bral clostilbegyt a agapurin a profertil. byli jsme u něj poprvé loni v září asi a pořád žádná změna, až po 3/4 roce letos v červnu najednou skok a je jich tam přes 2mil. od kud jste? podle toho co píšeš, tak k někomu chodíte. já osobně bych udělala všechno pro svoje dítě a dárcovství je až poslední možnost. léčba chlapů trvá fakt strašně dlouho, ale pokud víte čím to je, tak máte napůl vyhráno ![]()
strasim: já jsem po prvním IVF v červnu, druhé by mělo být září nebo říjen, jak to vyjde. 23.8 jdeme na konzultaci do nového car a uvidíme jak budou rychlí.
jinak já mám tchýni zlatou, u nás nám to vynahrazuje moje máma… ![]()
LuS píše:
Prostě pořád jen na něco čekámeTo čekání absolutně nenávidím!!!!!!!!!!
![]()
a pořád čekat budem,před těhu čekáš a vlastně i celý těhu pořád na něco čekáš
![]()
luca22 píše:
Narkoza je v pohodě,letos jsem podstupovala laparku a taky jsem se jí bála,ale je to to nejmenší.Ale chápu obavy,když je to poprvé,taky jsem byla z toho pokaděná.
Jinak já už stimuluju na své 1IVF a zítra mě čeká poslední UTZ a ve čtvrtek mi řekli OPU,takuvidíme.
Stimulace se dá,ale ty injekce cetrotide,uf nic příjemného
Taky mě od včera bolí prsa a břicho,no nafouklé jako ve čtvrtém měsíci.
cetrotide jsem taky píchala a to strašně svědí, ale pregnyl je horší ten bolí víc, ale zase je už poslední ![]()
Káďule píše:
Strsim, já čekám na mrchu po revizi, už týden to vypadá, že dorazí a stále nic a potom podle výšky sliznice by mě rozmrazili moje 3 bobánky a jedno zavedli, teda pokud přežije aspoň to jedno embryjko rozmražení a den potom
Pokud toto nevyjde, čeká mě hned 2.IVF.
určo to bobánci zvládnou a necháte si zavést jedno,nebo dvě embryjka?