Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@FoLLoW3r A to piti a jeji dluhy jste pred otehotnenim neresili?
Prijdes mi strasne nevyzraly a moc spolehajici na to, ze ona by mela mit rozum, coz bohuzel s ohledem na jeji vek asi nema. V takove situaci neni rozumne mit dite, to s tebou samozrejme souhlasim, ale cast viny je i na tve strane, nemel ses nechat premluvit, zvlast kdyz pises, ze to v zasadnich vecech nefunguje od sameho zacatku.
V kazdem pripade to bude chtit ji dat ultimatum-bud spolecne nebo sama vyhleda odbornou pomoc, popr. budes muset zvolit rozchod. Situace se s velkou pravdepodobnosti sama zazracne nenapravi.
Nevis jestli tam nemuze byt i nejake trauma z minulosti (detstvi, predchozi vztahy), ktere se prerusenim zhorsily a nici ji?
A uvedom si, ze je velky rozdil mezi pomahanim prekonat problemy nekomu, kdo ma zajem neco zmenit a zachranovanim. To druhe by te casem mohlo stahnout ke dnu.
Na věk se nevymlouvám ale přece jen je starší a tak by mohla být rozumější, alespoň jsem v to doufal, makáme oba ale ona dá svojí výplatu na dluhy a žijeme z mojí. Jezdím kamionem takže si nevydělávám málo ale živit měsíc 2 lidi z jedné výplaty + nájem, benzín a další poplatky není jednoduché. Jsme spolu protože pořád čekám že se něco změní a ona je moje první holka bojím se že když se rozejdu dlouho si nikoho nebudu moct najít
pořád si říkám jestli není celou dobu chyba ve mě ale nikdy jsem se s těmito situacemi nesetkal takže proto píšu sem o pomoc a radu.
@FoLLoW3r píše:
Na věk se nevymlouvám ale přece jen je starší a tak by mohla být rozumější, alespoň jsem v to doufal, makáme oba ale ona dá svojí výplatu na dluhy a žijeme z mojí. Jezdím kamionem takže si nevydělávám málo ale živit měsíc 2 lidi z jedné výplaty + nájem, benzín a další poplatky není jednoduché. Jsme spolu protože pořád čekám že se něco změní a ona je moje první holka bojím se že když se rozejdu dlouho si nikoho nebudu moct najít![]()
pořád si říkám jestli není celou dobu chyba ve mě ale nikdy jsem se s těmito situacemi nesetkal takže proto píšu sem o pomoc a radu.
Takze jsi s ni jen proto, ze se jako sobecek bojis, ze nenajdes dlouho jinou holku?
Tak v takovem vztahu bych byt nechtela a pokud ona citi, ze jsi s ni stale z tohoto duvodu, moc se tomu psychickemu rozpolozeni nedivim.
Zakladateli, neuraz se, ale proste nejses zrovna intelektualni gigant.
Neni to nic spatnyho, kazdy je nejaky. V prvni rade si myslim(v podstte vim..), ze te vyuziva. Proste proste ji zivis a staras se. Jinak by s tebou ani nebyla.
A taky vsadil bych se, ze vernost ji moc nerika.
Proste do toho vztahu moc invstujes a nic moc z toho nemas. ![]()
Uber plyn, najdi si jinou a urcite ji nevolej 8krat denne. ![]()
@FoLLoW3r
nebylo by teda lepší jít každej svou cestou a najít si někoho jiného..
Proč jste spolu začali žit??
@Scarabeuss píše:
Zakladateli, neuraz se, ale proste nejses zrovna intelektualni gigant.Neni to nic spatnyho, kazdy je nejaky. V prvni rade si myslim(v podstte vim..), ze te vyuziva. Proste proste ji zivis a staras se. Jinak by s tebou ani nebyla.
A taky vsadil bych se, ze vernost ji moc nerika.
Proste do toho vztahu moc invstujes a nic moc z toho nemas.
Uber plyn, najdi si jinou a urcite ji nevolej 8krat denne.
Mas pravdu, ale vyuzivaji se navzajem. Ona ho potrebuje jako financni dotaci, on je s ni ze strachu, ze si nenajde zadnou jinou. Tak bere co je.
Takovy vymenny obchod.
Tady je chyba na obou stranách. Ona je sice o něco starší, ale to neznamená, že se bude automaticky chovat adekvátně k věku. Ty píšeš, že to je tvůj první vztah, takže zatím zkušenosti nulové, a ještě k tomu špatný výběr partnerky.Taky si myslím, že by se měla léčit, a nejenom z alkoholismu. Oba jste nevyzrálí. Nechápu, proč jsi se nechal ukecat na dítě, a pak ji poslal na potrat. To je na tom všem
vůbec nejhorší. Za to bych tě profackovala taky.Na takových základech chcete budovat nějakou budoucnost? ![]()
Divím se co tu čtu, kdyby toto popisovala nějaká „zoufalá“ tak jí podpoříte a doporučíte rozchod…chyby neřeším, jsou nepodstatné-podstatný je obsah a né forma. Potrat neschvaluju, ale lepší jak hádky o alimenty a děťátko v nevydařeném vztahu. Stalo se. Přítelkyně tě využívá a psychicky vydírá sebevraždou, splácí si dluhy a ty se staráš a za to tě ani nemá moc ráda? Každý má jinou potřebu dávat lásku najevo, s mužem se celý týden nevidím a píšeme si běžně a voláme, když je čas. Dáváme si tak najevo, že nám ten druhý chybí, ne že se stíhačkujeme. Připadáš mi rozumný, když nad těmito věcmi přemýšlíš. Bohužel jsi nespokojený a až si najdeš správný protějšek, budeš spokojenější. Ve vztahu, kde bych necítila zájem a lásku bych nebyla. A dívat se na věčně otrávený zpruzelý obličej…s mužem jsem zažila i smutné okamžiky, ale vždy jsem věděla, že je tu pro mě a podpoří mě. S tím potratem souhlasila, má tedy také část viny
Alkohol neschvalujju v žádné životní situaci a u ženský je to hrozný, takhle řešit nespokojenost v životě. Přeju hodně štěstí. Až si najdeš rovnocený vztah s láskou, budeš litovat, jak jsi tento vztah mohl tak dlooouho vydržet ![]()
Vzal jsem si jí k sobě protože jsem chtěl aby jsme byly spolu, a aby nemusela bydlet doma s rodiči, ty se furt jen hádaly a řvaly její táta hodně pije alkohol a její máma měla vše na háku v podstatě totálně nefunkční rodina. Chtěl jsem pro ní jen to nejlepší aby se cítila v klidu a byla šťastná. Ale jak to tak vidím velká spousta z Vás by v takovém vztahu radši nikdy nebyla. Sám si to říkám už nějakou chvíli ale tady je vidět že opravdu tenhle vztah nebere žádný dobrý směr.
Jsem Vám moc vděčný za každou radu a pomoc.
@FoLLoW3r a co uděláš, když to tady tak čteš? Já jen, zda to mělo smysl, chodit si pro radu, když stejně každý udělá co chce a cítí on( a tak je to v pořádku).
Jen mě to zajímá, zda tě to tady nahlodalo…
@FoLLoW3r jdi od ní. Ano, někdy to tak bývá, že starší člověk má víc rozumu, ale vašem případě očividně ne. To urážlivé chování, o kterém píšeš, je známkou velké nevyzrálosti, neumí problémy řešit, ale chce tě jen trestat mlčením. Tohle normální lidi nedělají. To pití je velký problém č. 2. Buď rád, že nakonec dítě nebude (i když potrat za takto zpackaných okolností neschvaluji) a jdi od ní! Někde na tebe čeká lepší holka, snad nebude psychicky nevyrovnaná troska, jako tato. A mimochodem, sebevraždou vyhorožuje proto, že tě chce ovládat, manipulovat tebou, abys dělal, jak ona píská. Jen to čtu, otevírá se mi kudla v kapse.
Příspěvek upraven 11.08.16 v 14:30
@kdochcekam píše:
@FoLLoW3r Chlapče chlapče…to musí mít máma radost, jakou sis našel nevěstu…Máš nejlepší roky, jezdi si s kamionem a sám si šetři svoje peníze, místo abys platil něčí pohledávky. Užívej si svobody a velikosti světa a poznávej lidi a buď volný a buď zodpovědný sám za sebe. A především dospěj. Potom se jako chlap správně rozhodneš pro to, která je ta pravá. Tento vztah nedopadne dobře. Ani dobře nezačal, ani dobře neprobíhal…sám to dobře víš. Ale jsi srab na to, abys to ukončil. Prostě už jí nevolej. Ona je velká holka. Ona si poradí.
obrovský souhlas
![]()
No, aspoň má snahu něco změnit, když sem napsal. Nehledá chyby jen u ní, ale i u sebe, jak tu psal, což je taky dobrý začátek a přišel si sem pro radu, tak asi chce na vztahu zapracovat, ne? ![]()
Teda ale chlapče, jestli to fakt děláš jen proto, že si myslíš, že si dlouho nikoho nenajdeš, tak ti říkám, že zůstávat ve vztahu jen kvůli tomu, je pěkná blbost! A proč si to vlastně myslíš? Holky o tebe moc nestojí, nebo si o sobě myslíš, že nejsi dost hezký? Máš nízké sebevědomí asi dost, co?
Miluješ ji ještě vůbec?
Taky jsi tam tuším psal, že ti od začátku nadává, nebo tak něco… to už pro tebe mohl být signál, že to asi není dobrý
o pití ani nemluvě, pokud tedy pije od začátku vašeho vztahu. A neptal ses jí někdy proč? ![]()
Jinak pokud máš strach, že splní své výhrůžky, zajdi za psychologem či psychiatrem, řekni mu popravdě váš problém a že ti vyhrožuje sebevraždou a nech si od něj poradit.
Jestli opravdu stojíš o záchranu vztahu, zkus si s ní ještě promluvit, jinak zkusit nějakou partnerskou poradnu, či jiného odborníka, nebo léčebnu. A pokud nebude chtít, nebo to nebude mít žádný výsledek, vzala bych okamžitě nohy na ramena, než tě stáhne ke dnu, finančně i psychicky.
Nevím no, jsou to jen rady, rozhodnutí je na tobě. Držím pěsti.
@FoLLoW3r píše:
Vzal jsem si jí k sobě protože jsem chtěl aby jsme byly spolu, a aby nemusela bydlet doma s rodiči, ty se furt jen hádaly a řvaly její táta hodně pije alkohol a její máma měla vše na háku v podstatě totálně nefunkční rodina. Chtěl jsem pro ní jen to nejlepší aby se cítila v klidu a byla šťastná. Ale jak to tak vidím velká spousta z Vás by v takovém vztahu radši nikdy nebyla. Sám si to říkám už nějakou chvíli ale tady je vidět že opravdu tenhle vztah nebere žádný dobrý směr.![]()
Jestli jí chceš pomoci, přemluv jí, ať navštíví psychologa, a ať řeší ten alkohol. Jinak si myslím, jak jsem už psala výše, byl to od začátku špatný výběr. Pokud jsi ji litoval, že žije v nefunkční rodině, to by se dalo pochopit, ale na lítosti se nedá stavět kvalitní vztah.Krom toho tu tvoji snahu ani nějak zvláště neocenila. Takhle nevypadá láska. Ty ji voláš osmkrát za den, to je taky špatně. To by mě už opravdu obtěžovalo. V kvalitním vztahu nemá co dělat strach, facky, manipulace, a vyhrožování sebevraždou.
@FoLLoW3r píše:
Vzal jsem si jí k sobě protože jsem chtěl aby jsme byly spolu, a aby nemusela bydlet doma s rodiči, ty se furt jen hádaly a řvaly její táta hodně pije alkohol a její máma měla vše na háku v podstatě totálně nefunkční rodina. Chtěl jsem pro ní jen to nejlepší aby se cítila v klidu a byla šťastná. Ale jak to tak vidím velká spousta z Vás by v takovém vztahu radši nikdy nebyla. Sám si to říkám už nějakou chvíli ale tady je vidět že opravdu tenhle vztah nebere žádný dobrý směr.![]()
Ten vztah je patologicky od sameho zacatku. Alkohol, hadky, facky, vyhrozovani sebevrazdou, manipulace z jeji strany, z tve strany naopak kontrola a sam fakt, ze jsi s ni, protoze si neveris, ze mas na kvalitnejsi partnerku. Ten potrat a vse okolo to jen vyhrotil.
Radu mam jedinou, nabidnout ji pomoc, odbornou pomoc a byt ji v takovem pripade oporou (treba jen jako kamarad) nebo rozchod. Vecne zachranovat ji nemuzes, stahlo by to i tebe.