PSSZ Praha 8 - nemocenská 2019
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
PSSZ Praha 8 - nemocenská 2019
Zdravim holky, mam dotaz, mate nekdo zkusenost z PSSZ Praha 8, Trojska?
Jedna se mi o to, ze jsem v PN jiz 15 mesicu, posledni prodlouzeni bylo do
22.11.19 a dne 6.11 jsem podavala zadost o prodlouzeni, nebot jsem na vysoce
rizikovem tehotenstvi. Bydlistem spadam pod Brno-Venkov, kde jsem take podala
zadost o prodlouzeni (to vyridila pani pred 3-mi tydny cca) a zasilala to do
Prahy, pod kterou spada firma, ve ktere jsem byla zanestnana.Do dnesniho dne (t.
j. 17.12.19) nemam zadne vyjadreni z Prahy a po telefonatu mi bylo sdeleno, ze
zacinaji svatky a nejdrive po novem roce se tomu budou venovat a bude zaslana
i nemocenska za listopad. Vysvetlila to tak, ze nemuzou vyplatit davku za
obdobi 1.11 - 22.11. ale za cely mesic az po pripadnem prodlouzeni…„Diky“
tomu mi drzi nemocenskou…Muzou si to dovolit? Listek na penize meli zaslan
vcas za to obdobi a byt pres svatky bez penez me opravdu netesi kdyby nebyly Vanoce, tak to nejak clovek
preklepe. Cetla jsem, ze na vyrizeni prodlouzeni maji 30 dni, ale nejsem si
jista, zda tomu tak je..Jak se prosim ohradit? V predchizich mesicich chodila
od odevzdani nemocenska kazdy 11.-15. den po obdrzeni listku na penize. Dekuji
za jakou koliv radu, jsem uz bezradna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
To vypada, ze to vyjadreni z Brna se poslalo buh vi kdy a v te Praze se k tomu jeste nedostali a v tom pripade s tim asi nenadelate nic. Vsak v televizi rikali, ze jak se vratilo placeni tech prvnich 3 dnu, tak se raketove zvedl pocet lidi na neschopenkach. A jinak je to logicke ze za cast mesice vam to nemuzou vyplatir, kdyz prodluzujete. Kdybyste ukoncila, tak penize uz mate.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Cenarius z Brna to pani odeslala 13.11. do Prahy, videla jsem i potvrzeni o zaslani, vse mela v pocitaci, proto se divim, ze Praha to stale neresi. V telefonu pani vubec nebyla ochotna :/ Tomu verim, ze co zavedli prvni 3 dny proplaceni, tak toho je hodne, ale prece i urady na to maji nejakou lhutu.Jak jim neco mame davat mi, tak to musi byt hned a jak urady, tak na to je casu :/ :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já si myslím, že zádrhel bude trochu jinde. Na PN může být člověk max. rok… pak se to řeší buď důchodem (což je v případě těhotenství nesmysl) nebo složitým prodlužováním… podle mě se to zaseklo na tomto, + navíc svátky atd… možná bych si zjistila, jak to je, když PN trvá déle než těch 12 měsíců… a pak bych jim slušně, ale tvrdě a věcně napsala, co to má znamenat, že jsi tak dlouho bez peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@azaleila lze pak prodlouzit max. 4× po 3 mesicich maximalne.Uz jednou jsem mela prodlouzeni a bez problemu a ted toto pri druhem prirlouzeni…Duchod neni po roce,resp.prezkoumani.To bych si musela ja zazadat o duchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@azaleila píše:
Já si myslím, že zádrhel bude trochu jinde. Na PN může být člověk max. rok… pak se to řeší buď důchodem (což je v případě těhotenství nesmysl) nebo složitým prodlužováním… podle mě se to zaseklo na tomto, + navíc svátky atd… možná bych si zjistila, jak to je, když PN trvá déle než těch 12 měsíců… a pak bych jim slušně, ale tvrdě a věcně napsala, co to má znamenat, že jsi tak dlouho bez peněz.
Hezky, ale k nicemu… penize tim stejne nedostane driv. Stav PSSZ Praha 8 Trojska je katastrofa. Totalne prehlceny urad, nikdo to nechce delat za ty prachy a se zavedenim proplaceni prvnich 3 dnu je to jeste vetsi katastrofa, takze s emailem nebo dopisem co to ma znamenat si slusneji receno vytrou zadek. Takovych tam maji xy a byt zakladatelkou si zjistim jak to vlastne je, ne vzdy je klient v pravu, jen je proste neznaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mysticlipstick píše:
Hezky, ale k nicemu… penize tim stejne nedostane driv. Stav PSSZ Praha 8 Trojska je katastrofa. Totalne prehlceny urad, nikdo to nechce delat za ty prachy a se zavedenim proplaceni prvnich 3 dnu je to jeste vetsi katastrofa, takze s emailem nebo dopisem co to ma znamenat si slusneji receno vytrou zadek. Takovych tam maji xy a byt zakladatelkou si zjistim jak to vlastne je, ne vzdy je klient v pravu, jen je proste neznaly.
no, že k ničemu bych netvrdila. já jsem přecházela ze zaměstnaneckého
poměru na osvč, v té době jsem končila neschopenku a tak celkově toho
bylo víc, peníze nikde, vyrozumění nikde, prostě se to nekonečně vleklo,
poslala jsem doporučený dopis a během dvou dnů mi volali s omluvou,
následně vše dořešili písemně atd… a co se zakladatelky týká,
určitě pro ni bude lepší to nějak popohnat, mít peníze v lednu a ne
třeba až v květnu…
Jinak s tím, že je ten úřad katastrofa souhlasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@azaleila píše:
no, že k ničemu bych netvrdila. já jsem přecházela ze zaměstnaneckého poměru na osvč, v té době jsem končila neschopenku a tak celkově toho bylo víc, peníze nikde, vyrozumění nikde, prostě se to nekonečně vleklo, poslala jsem doporučený dopis a během dvou dnů mi volali s omluvou, následně vše dořešili písemně atd… a co se zakladatelky týká, určitě pro ni bude lepší to nějak popohnat, mít peníze v lednu a ne třeba až v květnu…
Jinak s tím, že je ten úřad katastrofa souhlasím.
Tak to si mela jednoduse stesti vim dobre jak to tam funguje a taky dost zalezi
ke komu se to dostane nebo jestli se tam v ten cas zrovna nemeni zamestnanci
jak ponozky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mysticlipstick Volala jsem si ted na OSSZ do Brna primo k te posudkove, co mi to tam zasilala a rekla, ze od data podani zadosti maji 30 dni na vyrizeni.Tj.do 5.12 meli rozhodnout a obeznamit. Poradila, ze si mam zavolat nejake vedouci odd.do Prahy a vysvetlit situaci, ze do dnes nemam zadne rozhodnuti o prodlouzeni.Pred 3-mi mesici mi koncila PN 20.8 nebo 21.8 a podavala jsem zadost o prodlouzeni (1.prodlouzeni) dne 10.8. a 1.9 uz jsem mela dopis doma.Ted je to 12 dni po 30-ti denni lhute a nic. Listek na penize mi predtim v Praze potvrdila, ze jej obdrzeli. Zasilam to vzdy doporucene, takze i ja mam doklad o prijeti. Proto me to ted hlavne zarazi, ze je takove zpozdeni a neochotne nechtela rict proc. Vymluvila se na svatky.Ja to beru, ze toho je moc, ale ja za to nemuzu preci :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@azaleila dekuji, zkusim tedy doporucenym dopisem to resit. Kdyby do telefonu pani z Prahy 8 rekla, nezlobte se, je toho moc, nebo ze je to z toho a toho duvodu, tak to beru, ale vymluva na svatky mi neprijde dobra…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simik1987 píše:
@Mysticlipstick Volala jsem si ted na OSSZ do Brna primo k te posudkove, co mi to tam zasilala a rekla, ze od data podani zadosti maji 30 dni na vyrizeni.Tj.do 5.12 meli rozhodnout a obeznamit. Poradila, ze si mam zavolat nejake vedouci odd.do Prahy a vysvetlit situaci, ze do dnes nemam zadne rozhodnuti o prodlouzeni.Pred 3-mi mesici mi koncila PN 20.8 nebo 21.8 a podavala jsem zadost o prodlouzeni (1.prodlouzeni) dne 10.8. a 1.9 uz jsem mela dopis doma.Ted je to 12 dni po 30-ti denni lhute a nic. Listek na penize mi predtim v Praze potvrdila, ze jej obdrzeli. Zasilam to vzdy doporucene, takze i ja mam doklad o prijeti. Proto me to ted hlavne zarazi, ze je takove zpozdeni a neochotne nechtela rict proc. Vymluvila se na svatky.Ja to beru, ze toho je moc, ale ja za to nemuzu preci :/
Tak jestli se tam dovolas, tak dej vedet ptz normalni clovek se tam horko tezko dovola.
Kdyz by ses nedovolala, tak doporucuji zaslat email a nechat si v emailu
potvrdit doruceni toho emailu. Nerikam ze za to muzes, jen ti pisu jaky je stav
toho uradu a ze s nejvetsi pravdepodobnosti se penez do Vanoc nedockas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mysticlipstick píše:
Tak to si mela jednoduse stestivim dobre jak to tam funguje a taky dost zalezi ke komu se to dostane nebo jestli se tam v ten cas zrovna nemeni zamestnanci jak ponozky.
já tam byla pak ještě jednou osobně a to byla šílenost, „ochotná a
milá“ paní kousala jablko a dívala se, jako že, co otravuju…
Ale v tom prvním případě mi fakt volali a byli asi trochu po… neb mi
pořád říkala titulem a ještě se ptala, zda má můj dopis brát jako
stížnost na jejich práci nebo zda to můžeme vyřešit spolu… přišlo mi
to tenkrát vcelku normální, ale z toho, co čtu tady Ti dávám za pravdu,
bylo to asi fakt štěstí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simik1987 píše:
@azaleila dekuji, zkusim tedy doporucenym dopisem to resit. Kdyby do telefonu pani z Prahy 8 rekla, nezlobte se, je toho moc, nebo ze je to z toho a toho duvodu, tak to beru, ale vymluva na svatky mi neprijde dobra…
ne, ta dobrá určitě není. Dopis je fajn v tom, že ho jen tak nezapřou, doporučený myslím… no, držím moc palce, dej kdyžtak vědět, jak jsi dopadla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Mysticlipstick
no divej, posledne jsem cekala 35 minut na telefonu nez sem se dovolala je to tam opravdu mazec se dovolat a co jsem
cetla, tak tam je to celkove katastrofa…Jen jsem upresnila, jak to vse bylo,
nemyslela jsem to tak, ze mi tim rikas, ze jsem neznala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Simik1987 píše:
@Mysticlipstick no divej, posledne jsem cekala 35 minut na telefonu nez sem se dovolalaje to tam opravdu mazec se dovolat a co jsem cetla, tak tam je to celkove katastrofa…Jen jsem upresnila, jak to vse bylo, nemyslela jsem to tak, ze mi tim rikas, ze jsem neznala
![]()
Prave… a ja tim chtelarict, ze svou situaci vyresis i dopisem klidne kdyz budes mit stesti, ale na 90% ne do Vanoc, ale az v novem roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Nejlepší Bun Bo Nam Bo v Praze?
- Dobrý a pečlivý zubař Praha
- Anglická školka Praha 10
- Po roce nemocenské - těhotenství
- Gemini Praha-Krč
- 3D screening Praha a přítomnost partnera?
- Strach z mimoděložního těhotenství, kam v Praze?
- Mateřské školy Praha 6