Psychický propad aneb nevím jak dál...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3998
24.5.16 17:55
@meluzi píše:
Ano většinou to tak funguje, ale je to stále jen předpoklad. Není to tvrzeni, že to tak doopravdy je. Krom toho jsem tam dnes byla a opravdu mi bylo sděleno, že se paní Vondráčková zabývá pacienty se závislostmi. Nebo-li, co je psáno to je dáno.
PS: omlouvám se za překlepy, ale tablet mě neustále opravuje a já fakt už netuším jak bych mu to zakázala.

Asi jsem se pro Tebe nevyjádřila úplně srozumitelně. Tohle byl příklad, kdy si nepotřebuju já dokazovat, jestli mám nebo nemám pravdu. Tohle je příklad, kdy mi přijdeš pasivní. Aktivní přístup je napsat vondráčkové email typu „pracujete jen se závislostmi nebo i jinými potížemi, mohla byste mi něko ho doporučit na ty a ty potíže“. Tenhle předem pasivní způsob se prolíná i touhle diskuzí a je fajn si všimnout co to vyvolává v ostatních. Jak jsi dopadla v té poradně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
24.5.16 17:59

K řasám - Tesco je má v nabídce běžně, Lidl a kaufland jen v asijských týdnech. Ten základ na sushi z toho jde. Ve zdravý výživě mají víc druhů, takže i víc použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
24.5.16 18:56

@meluzi jak to jde, znamená co? Samozřejmě je spousta lidí, co to nebaví. Ale osobně bych se spíš než na způsob stravování zaměřila na ten pohyb. Spalování kalorií atd. Ze začátku třeba sem tam a postupně přidávat. Jedla bych jako do teď a po měsíci by se videlo, jestli to něco dělá. Ale pokud není dostatek pohybu nedivim se, že to takto skončilo. Plus Teda… mozek jede v kuse asi každému, to je snad normální. Kdo dokáže vypnout a na nic nemyslet, asi nikdo. A pokud nejde usnout skrz to, zkusila bych před spanim meruňkový čaj s trochou medu. Nebo před spánkem právě nějaký ten pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.5.16 21:18

@mirecekblbecek Spřízněnou duši bych ráda poznala. Hrozně moc by mě bavilo řešit fyzikální nebo matematická témata. Ale bohužel nějak ty lidi asi neumím hledat a ty co znám, tak z těchto předmětů chtějí mít hotovou zkoušku a šlus. Kdežto mě to celkem ovládá i v soukromí. No budu doufat, že třeba půjdu po ulici a najednou se ta spřízněná duše zjeví přede mnou.

No vidíš mě třeba tahle hudba dokáže dostat do takového toho stavu, že myšlenky opustí mozek a já tak trochu vypnu. A teď když nad tím přemýšlím.. ono to asi tou hudbou nebude. Asi bych takové občasné stavy měla i bez té hudby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.5.16 21:48
@Jana525 píše:
Skoda casu. Vsechny tyhle latky jsou ve veganske strave obsazeny minuimalne, aby si je doplnila z veganskych zdroju je temer nemozne. Ale nema cenu uz cokoliv psat, protoze ty si vse nejak oduvodnis.

Odůvodním si to, protože mám argumenty. Kdybych neměla čím si to odůvodnit tak sklapnu podpatky a ani nedutam, ale v tomhle případě si prostě stojím za svým. Ok nemám patent na rozum. A co se týče tvorby jídelníčků a znalosti o všech látkách, které lze stravou přijmout, ok nemám 100 % přehled. Ale kdo ho má? Nikdo není dokonalý. Krom toho o kolik je moje strava horší než strava někoho, kdo žije na rohlících, párcích, klobásách, tatrankách apod.?

A jen poznámka:
Já osobně jsem fakt celkem tolerantní, ale ne nefandím lidem co jí maso.
Osobně si myslím, že zvířata mají stejné právo na život jako my lidé (koneckonců jsme také zvířata). A ne nebudu dělat rozdíly mezi lidmi a zvířaty jen proto, že my jsme silnější a máme na to, abychom je zabíjeli pro uspokojení vlastní nenapapanosti nebo snad proto abychom si dokázali morální nadřazenost? To, že zvířata neumí mluvit, nenosí šaty nebo se chovají podle svých nejzákladnějších instinktů z nich přeci nedělá méněcennější tvory… A ano myslím, že zvířata mají duši a umí si mezi sebou vytvářet přátelské vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.5.16 21:59
@mirecekblbecek píše:
ja vidím, že za způsobem stravování stojí rodinné neshody, prostě stávkuje. vzhledem k tomu, že si vypěstovala parádní blok ve formě„mrtvol“,tak to asi nebude jednoduché změnit způsob stravování na nevegana.Je jenom otázka, kam až tomu dovolí zajít-kolaps, nebo na pokraj smrti, protože ani toto není dostatečný důvod např. pro anorektičky, aby se vzpamatovaly.chce to začít drobnými krůčky-třeba zakysané výrobky bys nesnědla? co jsi např. jedla dnes celý den??,

Pardon, ale přes mrtvoly se nedostanu asi nikdy. Je pravda, že nevidím reálné žádnou potenciální situaci, která by moje rozhodnutí mohla změnit.

A jídlo dnes:

• bábovka, banán
  • pohanka, rozinky, banán, oříšky, semínka
  • celozrnná bageta, hořčice, uzené tofu
  • suchý chleba, rajče

No a vzhledem k tomu, že mám před sebou tak dobrý 4 hodiny učení tak ted si pujdu dát ještě jídlo a to budou fazole s omáčkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
24.5.16 22:00

@meluzi vsechny tvoje argumenty rozseka tvuj skutecny zdravotni stav a tvoje vaha. To je totiz ten nejrealistictejsi vysledek tveho nekolikaleteho stravovani. Mas rada zvirata dobre, ale nemas rada sama sebe. Zvirata si nadradila nad sebe a to je neprirozene a v prirode to tak nefunguje, ani to neni takto postavene.
Jedine, co ti muzu doporucit je navstivit psychologa, ktery se zabyva poruchami prijmu potravy. Vis, ono uz plno veganu a vegetarianu po nekolika letech prestali, prave kvuli svemu zdravotnimu stavu. Tebe ocividne nepresvedci ani to. Takze uz jedine psycholog, ale to by jsi musela chtit sama.
Jo a ver, ze ja rozhodne rohliky, klobasy, ani tatranky nejim. Mej se, pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
24.5.16 22:02
@meluzi píše:
Pardon, ale přes mrtvoly se nedostanu asi nikdy. Je pravda, že nevidím reálné žádnou potenciální situaci, která by moje rozhodnutí mohla změnit.

A jídlo dnes:

• bábovka, banán
  • celozrnná bageta, hořčice, uzené tofu
  • suchý chleba, rajče

No a vzhledem k tomu, že mám před sebou tak dobrý 4 hodiny učení tak ted si pujdu dát ještě jídlo a to budou fazole s omáčkou.

No jeste mi to neda. Ty nejis vubec ani zeleninu? 8o Sileny jidelnicek. Oproti tobe jim kvanta zeleniny. Tihle lidi nazyva neurolozka Natasha Campbell Mc Bride ve sve knize o vlivu vyzivy na mozek jako Pudinkovi vegetariani. Naprosto splnujes jeji popis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.5.16 22:08
@Yaya2 píše:
Třeba tyhle v tescu.
https://nakup.itesco.cz/…001018102326
Ale kupovala jsem podobné v Globusu. Podle mě je najdeš v každém supermarketu v oddělení se zahraniční kuchyní. Otázkou je, jestli je ta kvalita srovnatelná, jako když je koupíš ve specializovaném obchodě. Já to zase až tak neřeším, dělám sushi tak jednou za 3 měsíce. :)

Díky moc. No upřímně když bych měla řešit kvalitu všech jídel co jím tak bych fakt nedělala nic jiného. Myslím, že jediné co je fakt reálné řešit co se kvality týče je složení. A konkrétně u řas si myslím, že prostě tu kvalitu nelze zjistit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.5.16 22:15
@lamicina píše:
Asi jsem se pro Tebe nevyjádřila úplně srozumitelně. Tohle byl příklad, kdy si nepotřebuju já dokazovat, jestli mám nebo nemám pravdu. Tohle je příklad, kdy mi přijdeš pasivní. Aktivní přístup je napsat vondráčkové email typu „pracujete jen se závislostmi nebo i jinými potížemi, mohla byste mi něko ho doporučit na ty a ty potíže“. Tenhle předem pasivní způsob se prolíná i touhle diskuzí a je fajn si všimnout co to vyvolává v ostatních. Jak jsi dopadla v té poradně?

No nejdříve jsem chtěla psát, ale pak jsem si uvědomila, že můj problém neumím sepsat do cca 5 vět. A tyhle slohy mi určitě nikdo číst nebude. A já všeobecně mám raději osobní kontakt než vymýšlení mailů. Proto jsem rovnou šla do té poradny, kde proti mě stojí skutečná reálná žena v reálném čase.
A poradně jsem dopadla tak, že jsem s paní mluvila cca 20 min a delší sezení mám domluveno za 2 týdny. Dříve bohužel nemá čas. No a říkala, že po té příští konzultaci mi doporučí konkrétní řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
24.5.16 22:20

Nevím, kde se v Praze pohybujes, ale jestli jezdís přes Anděla, tak tam mají v Rozmaryne. V pobočkach Countrylife různe po P.taky spoustu řas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.5.16 22:25
@Artuše píše:
@meluzi jak to jde, znamená co? Samozřejmě je spousta lidí, co to nebaví. Ale osobně bych se spíš než na způsob stravování zaměřila na ten pohyb. Spalování kalorií atd. Ze začátku třeba sem tam a postupně přidávat. Jedla bych jako do teď a po měsíci by se videlo, jestli to něco dělá. Ale pokud není dostatek pohybu nedivim se, že to takto skončilo. Plus Teda… mozek jede v kuse asi každému, to je snad normální. Kdo dokáže vypnout a na nic nemyslet, asi nikdo. A pokud nejde usnout skrz to, zkusila bych před spanim meruňkový čaj s trochou medu. Nebo před spánkem právě nějaký ten pohyb.

Dobrá. No tak se budu opakovat. Pohyb: procházky, jóga, rotoped. Vše dle časových možností (to jest i osvětlení definice:„jak to jde“). A pohyb min. 3× týdně pravidelně, s tím že někdy se podaří i vícekrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
24.5.16 22:29

@Jana525 Poslys, ale mezi veg.jsou i vrchol. sportovci… Veg. strava, když ie dobře sestavena, je ok. V tomto případě tomu tak není, ale obecně to odsoudit na základě těch, co ttto nezvládli, je přehnane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
24.5.16 22:33

Já sním více než 6.000 KJ a to mám 48 kg…tvůj jídelníček je opravdu příšerný bez ohledu na to, že jsi vegetarián…znám několik vegetariánů, kteří mají jídelníček pestrý, ale tvůj je jednostranný, fádní, špatně zkombinovaný…navíc máš na všechno negativní postoj a neopodstatněné argumenty proč to nejde
a co se týká zvířat, tak zvířata také jí jiná zvířata, takže mrtvoly a nemluvila bych o nějaké nadřaženosti ale o potravinovém řetěžci…naše kočky chytají myši a potom je sežerou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
24.5.16 22:34

@entropy verim, ale urcite doplnuji nektere latky umele, ne? Bez toho by se to podle me po nekolika letech na nich podepsalo.
Takze verim, ze pokud se nekdo hodne zajima o sestaveni jidelnicku, plus doplnuje dulezite latky umele, asi se to da. Ale nikdo me nepresvedci, ze je to zdrave.
Ale pokud se toho nekdo zhosti tak jako zakladatelka, tak je to opravdy des a sebevrazda. Presne tenhle zpusob vyzivy popisuje neurolozka Natasha Cambhell McBride ve sve knize o vlivu stravovani na mozek. Lidi jako zakladatelka, tam nazyva jako : pudinkovi vegetariani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí