Psychický propad aneb nevím jak dál...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
193
28.5.16 20:22
@darkgreen píše:
No tak průběžně čtu diskuzi a jediný zakladatelčin problém je dle mého váha. Která je extrémní, 120 kg, to měl můj otec v době jeho největší pažravosti, tedy, kdy jedl i v noci bůček. A to byl teda, abych to řekla slušně " mohutný jako býk". :-) Jasně u žen se ta váha ukládá jinde, to já bych měla břicho, zadek, stehna, ale znám ženský kde prsa a zadek jsou, pas je štíhlý potom se to rozloží lépe a nevypadá to tak hrozně. Co vypadá, to vem čert, ale spíš jak se člověk potom cítí. Tchýně je silnější, má velké problémy s páteří, s nohama, Dr. jí říká „Musíte zhubnout, Vaše nohy Vás neunesou“ Všechno ostatní co zakl. trápí (špatné vztahy v rodině, finance…) to má 70% dvacetiletých. Časem se to vyřeší. Já ve Tvém věku řešila to stejné plus ještě něco navíc, a vyřešilo se. Jen nesmíš chtít všechno hned. Máš celý život na to se něco naučit (např. systematičnosti, nebo, která to vlastnost Ti podle Tebe chybí, teď to nemůžu najít) opravdu nemůžeš chtít všechno vědět a umět ve dva-a-dvaceti!!!
Dle vyjadřování bys potřebovala blízkou osobu, kamaráda(ku), který by s Tebou sedl(a), vyslechl by Tě, upřímně by řekl svůj názor, já osobně kdybych ve Tvém věku neměla někoho takhle blízkého, tak bych asi zašla k psychologovi. Je důležité slyšet nestranný názor na situaci, že existují lidé, kteří jsou na tom opravdu hůř, a zvládnou to. Posílí je to. A nebo zkusit zlepšit vztah s mamkou, už jsi vlastně dospělá ženská, takže pokusit se přejít na více kamarádský vztah. Já vím, jí vím, Ty řekneš „Ale to opravdu nejde“ :roll: :palec:

Jo to ukládání tuku… Já jsem celkem souměrná. Čemu se asi blížím nejvíce jsou přesýpací hodiny. Ten tuk se mi ukládá rovnoměrně. Ano bývala jsem pažravá, ale tak nějak po svém no.. Dříve jsem fakt jela na sladkém a občas slaném i když na tom méně. Ale od doby co jsem zjistila, že čokoláda mi fakt zhoršuje ekzém a slané jsem to prostě přehodnotila a omezila.. To je tak?6? let. S páteří mám také problémy, proto cvičím jógu.. Jen mi přijde, že všichni mají dojem, že největší problém mají lidé s bederní páteří… No a já mám problémy s hrudní a krční. A jen abych to upřesnila s těmi zády se mi to tahne cca od 10-12 let, takže to není záležitost posledních let.
Je hezké, že píšeš, že problémy, které řeším, řeší 70% dvacetiletých. Ale proč tedy nikoho takového v okolí nemám. Nikoho o ničem podobném neslyším hovořit. Spíše mi přijde, že už řeší např. to jak utlumit biologické hodiny, jak naučit něco psa, apod..). Lidé v mém okolí mají prostě v rodině oporu, nemusí se bát jim něco říct, protože by je za to seřvali. Např. dodneška jsem doma nepřiznala, že si občas zapálím cigaretu, i když je to nepopiratelný… Já prostě zatloukám a zatloukám.. Nechci znovu psát referáty na téma škodlivosti kouření. Jsem si toho vědoma. Ale až doposud jsem byla zastánce toho názoru, že je lepší si dát 2 cigarety týdně než brát každý den antidepresiva.
No a k mámě… Asi jsem v ní vždy chtěla najít tu kamarádku (holky okolo mě to tak mají). Ale u nás to fakt nejde. Ano povahy máme v lecčem stejné, ale těmi názory se tak diametrálně lišíme… Takže jsem zvědavá zda přijde někdy ta chvíle, kdy si s ní budu připadat jako na pokecu s kámoškou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.5.16 20:23
@meluzi píše:
Rizoto je dobrá svačina… nikde z toho nic neteče, tak ano to nosím, ale nemám ho každý týden.. A zrovna jsem ho celkem dlouho neměla, takže přijde během týdne asi na řadu. A ten pita chleba jestli je to to co si myslím (taková ta placka na tortilly??)S tou směsí ok dobrý by to asi mohlo být, ale tak na doma. Takovými typy jídel se totiž vždycky „pokecám“. Ale zase díky za tip. Zkusím to udělat doma, jaký to bude. Hrachovou kaši moc nemusím, ale sním ji, ale často ji nemám, květákové placičky.. Bude to držet bez vajíčka? Vím, že s brokolicovými karbanátky je to bez vajíček problém. Těstoviny jsem měla zrovna včera.. Jen to pesto jsem ještě nikdy neměla a v obchodě jsem ho viděla jen se smetanou. Ale zas mi to připomíná, že musím vysít bazalku, protože mi v květníku chcípla, chuděrka malá.
A sojové maso? Myslíš ty lisované piliny (kostky, plátky, drobenku)? Jestli ano, tak to jím. Dělám z toho bud čínu a nebo to vyválím v homemade grilovací omáčce a pak to opeču bud na pánvi a nebo v troubě na plechu. Ale je fakt, že tohle nedělám často. Nějak si myslím, že není dobré jíst sójové výrobky každý den.

Zakladatelko, jsi chytrá holka, takže věřím, že to pochopíš a neurazí tě to…budeme hrát takovou hru (vlastně budeme pokračovat, protože ta hra už běží od začátku diskuze)…já ti něco navrhnu a ty mi napíšeš, proč to nejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.5.16 20:25
@darkgreen píše:
Sóju jsem se taky nedočetla, jestli papá, přitom to je jedna z nejlepších potravin na bílkoviny, a s bílkovinou se co? s Bílkovinou se hubne. Ono ale buhužel ty živočisné bílkoviny jsou lepší než rostlinné, takže ono můžu sníst kilo čočky, nebo jiné luštěniny, ale sníst dušené kousek kvalitního hovězího a k tomu třeba španát, nějakou menší přílohu by bylo asi vhodnější. A potom vaječný bílek, ale ten taky slečna nejí tak já nevím teda. Zhubnout by mohla, ale když do pusy vezme málo co, to potom bude těžký. Ach jo, takhle se trápit, mladá holka.

Sóju jím, ale snažím se celkem omezeně. I když poslední dobou padne 1 tofu denně. Jinak sójové jím pomazánky z lidlu. Jsou dobré, ale leze mi krkem chleba. Takže jsem spotřebu pomazánek dost omezila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
28.5.16 20:30

Takže jsem zvědavá zda přijde někdy ta chvíle, kdy si s ní budu připadat jako na pokecu s kámoškou. nebudeš, pravděpodobně, lidé se nemění. Mám podobného otce, nikdy jsem k němu nenašla cestu, protože on si to nepřál a nepřeje. Můžeš se s tím akorát tak smířit, doufat je zbytečná ztráta času, ber to jako fakt, hleď do budoucnosti, ale s nadějí, ne s obavami, prostě si to přikaž, ve tvém věku máš být optimista, snílek, ne pesimista, to je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.5.16 20:30
@Gorlami píše:
@meluzi Nechci byt hnusna, ale vis, co by lidem jako ty pomohlo? Valka. Ta by te, s prominutim, naucila zrat i to leco. Stale jen vyjmenovavas, co nejis, ze to nejde atp. Opravdu nechapu, jak muzes mit s takovym jidelnickem 120 kg.A co doktor specializovany na obezitu, u toho si nekdy byla?

Ano souhlasím… Lidstvo je rozežrané… A dnes máme takových možností.. Já než pozřít mrtvý zvíře, válka/neválka - radši půjdu spáchat harakiri. Váhu mám takovou jakou mám.. A co nejde.. Protože říct co nejde je mnohem jednodušší než co jde. NApř lečo.. nejím ho proto, protožže se mi prostě pak vrací.. Hrozně mě po něm pálí žáha, tak proč to do sebe budu cpát mermomocí, když za syrova a samotná mi ta zelenina nedělá žádný problém??..

U doktora spec. na obezitu jsem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.5.16 20:34
@mirecekblbecek píše:
kys. močová je i v luštěninách, čokoládě, kakau. pochopila jsem, že pokud máš málo bílkovin, tělo kys. neodbourá dostatečně, nebo při poruše mebolismu purinů, koukni na wikipedii, článek je pro mě složitý, třeba to pochopíš lépehttp://www.wikiskripta.eu/index.php/Kyselina_mo%C4%8Dov%C3%A1#Metody_stanoven.C3.AD

Prostuduji až bude čas. Snad to ještě dnes stihnu, ale musím ještě dodělat nějaké tabulky do práce. Tak nevím jak to zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
28.5.16 20:39
@Malaga píše:
Zakladatelko, jsi chytrá holka, takže věřím, že to pochopíš a neurazí tě to…budeme hrát takovou hru (vlastně budeme pokračovat, protože ta hra už běží od začátku diskuze)…já ti něco navrhnu a ty mi napíšeš, proč to nejde ;)

já myslím, že už toho bylo napsáno tolik, že si důvod dosadíš sama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.5.16 20:39
@Tšekkin Kulpa píše:
@meluzi
Ahoj, necetla jsem celou diskuzi, ale zaujalo me jaky mas pristup k zivotu.

Viz: „šedá myš, kterou nebaví chodit do hospody, protože nevidí důvod, proč by ze svého už tak malého kapesného měla živit místního velmi nepříjemného hospodského“
nebo
„v Praze mi vyskočili cca jen 4 psychologové (a těm mi přišlo bezpředmětné psát neboť určitě jsou všichni obsazení).“

Dokud takovehle totalne negativisticke mysleni nezmenis, tak si myslim, ze se veci v Tvem zivote jen tak nezmeni.

Jinak pises, ze studujes. Nevim jestli CVUT, nebo jinou skolu, ale kazda skola ma sveho psychologa! Mozna tam budes nejakou dobu cekat, ale neodmitnou te.

Co se jidla tyce, tak ja uz par let jim paleo. Hodne mi to pomohlo po zdravotni strance. Taky jsem driv byvala vegetarian. Znam i hodne lidi co diky tomu zhubli, nekteri velmi vyrazne. Najdi si na fb skupinu Whole30 CZ/SK. To by ti mohlo pomoc.

Ale fakt si myslim, ze zakopany pes je v tom Tvem tristnim pristupu k zivotu.

Chapu, ze to neni snadny. Ale jde to.

Drzim palce.

Negativní asi jsem.. Ale jak mám změnit svůj přístup k životu? Na tohle mi nikdo návod nedá.
Psychologa už jsem našla. A jsem objednaná.

Ale paleo je dietní styl, který je založen na konzumaci masa ne? Nebo se mýlím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
28.5.16 20:42
@meluzi píše:
Negativní asi jsem.. Ale jak mám změnit svůj přístup k životu?Na tohle mi nikdo návod nedá.
Psychologa už jsem našla. A jsem objednaná.Ale paleo je dietní styl, který je založen na konzumaci masa ne? Nebo se mýlím?
:roll: přečti si všechny mé příspěvky, tam máš tolik rad, jak změnit své negat. myšlení, že bys mohla napsat skripta :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
28.5.16 20:45
@Malaga píše:
Zakladatelko, jsi chytrá holka, takže věřím, že to pochopíš a neurazí tě to…budeme hrát takovou hru (vlastně budeme pokračovat, protože ta hra už běží od začátku diskuze)…já ti něco navrhnu a ty mi napíšeš, proč to nejde ;)
:mrgreen: Mam ten samy pocit
S tim jídlem je to to nejmenší, potraviny typu bulgur, kuskus, testovinove, bramborove saláty (třeba se sójovou majonézou, když nelze jogurt), to je hotové hned a dobre i studene. Vajicka jako pojivo do placiček lze nahradi X zpusuby, staci pohledat na netu. A rozvrh na VS od 8 do 20 bez poradne pauzy na obed? To nebylo ani v praveku, kdy jsem studovala ja a i tehdy šlo najit způsob, jak přednášku získat, aniž tam člověk sel, dnes je technických moznoszi fura
Spis bych tipla, ze zakladatelka je maximalistka, nabrala si hafo nepovinných predmetu a sama sebe likviduje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.5.16 20:48

@robínek JJ, ještě jede na rezervy a nedostala se až na dno…zatím pomalu ještě stále klesá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.5.16 20:48
@mirecekblbecek píše:
@meluzi ono,když tě rodiče neberou, je to špatné, ale jsi velká holka, hodně chytrá, nastuduj si psychologii, ono asi budeš muset udělat první krok ty. Máš blbý že brácha je intekt. hodně vysoko, obecně tito lidé to eq moc vysoké nemají, takže jako žena holt musíš udělat první krok ty. Nesnaž se je odsuzovat, to ti rozhodně nepomůže, snaž se je pochopit. CHtělo by to rozhodně hledat kluka, bez něj to je o ničem.

Psychologie mě zajímá. Koneckonců je to jeden ze dvou oborů co bych chtěla ještě někdy v budoucnu vystudovat. Máte nějaký tip na to odkud začít studovat? Potřebuji k tomu nějaký start. Ono těch stránek na toto téma je milion, ale nikde to není tak aby to mělo nějakou stať. Vím, že internet je protkám miliony informací, ale hold nemám čas na to hledat vše o co bych měla zájem. Už teď nic nestíhám.

Hledat kluka… No já bych spíše charakterizovala svůj stav, že čekám na toho pravého. Protože vždy když jsem ho hledala, tak to pak prostě dopadlo blbě. Takže myslím, že mi tím osud říkal, že se nemá nic lámat přes koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.5.16 20:52
@meluzi píše:
Psychologie mě zajímá. Koneckonců je to jeden ze dvou oborů co bych chtěla ještě někdy v budoucnu vystudovat. Máte nějaký tip na to odkud začít studovat? Potřebuji k tomu nějaký start. Ono těch stránek na toto téma je milion, ale nikde to není tak aby to mělo nějakou stať. Vím, že internet je protkám miliony informací, ale hold nemám čas na to hledat vše o co bych měla zájem. Už teď nic nestíhám.Hledat kluka… No já bych spíše charakterizovala svůj stav, žečekám na toho pravého. Protože vždy když jsem ho hledala, tak to pak prostě dopadlo blbě. Takže myslím, že mi tím osud říkal, že se nemá nic lámat přes koleno.

Tak koukám, že hra běží ;)
A jak dlouho chceš čekat? Máš nějaký pevně stanovený časový limit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.5.16 20:54
@mirecekblbecek píše:
nemyslím si, že ti nikdo nerozumí, ale ty jsi strašně nepřístupná, stavíš bariery, prostě najdi kluka do kina a sex, nic jiného nepotřebuješ, potřebuješ se uvolnit, to opravdu neumíš, jsi strašně upjatá, nejsi flexibilní, to se změní, právě tím, že budeš štastná alespoň v posteli, postupně nalezneš pevnou půdu pod nohama a najdeš spřízněnou duši po všech stránkách, nikomu nevěříš, protože ses doma cítila nejistě, ale to můžeš změnit. Beethoven - Moonlight Sonata (FULL) -tohle právě poslouchám, prosím poslechni si to, potřebuješ se uvolnit.

Jo tohle už jsem o sobě také zjistila.. Je pravda, že jsem nikdy nepoznala chlapa před kterým bych si prdla… Jsem opravdu zvědavá zda někdy někoho takového poznám. Je i pravda, že dříve jsem bývala méně upjatá. Byla jsem více bezprostřední, impulzivní. Celkem dost jsem kalila, ale zároveň jsem byla i celkem šŤastná.. O čemž teď nemohu hovořit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.5.16 20:55
@meluzi píše:
Jo tohle už jsem o sobě také zjistila.. Je pravda, že jsem nikdy nepoznala chlapa před kterým bych si prdla… Jsem opravdu zvědavá zda někdy někoho takového poznám. Je i pravda, že dříve jsem bývala méně upjatá. Byla jsem více bezprostřední, impulzivní. Celkem dost jsem kalila, ale zároveň jsem byla i celkem šŤastná.. O čemž teď nemohu hovořit

a co se stalo, že se to změnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast