Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Mango_Lassi píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale nechápu, jak ti někdo neustále radí začít jíst maso. Nerespektují tvoji volbu. Líbí se mi, že trváš na vegetariánství. Můj přítel taktéž nejí maso, ale nemám s tím problém.
Ty spíš potřebuješ najít správný jídelníček. Držím palce.
Díky za podporu a jsem ráda, že se zase našel někdo, kdo chápe a respektuje moji volbu. ![]()
@meluzi píše:
Díky za podporu a jsem ráda, že se zase našel někdo, kdo chápe a respektuje moji volbu.
Tak Tvoji volbu respektují všichni, dokonce bych řekla, že je to tady všem jedno. Ať si každý jí co chce, pokud ho to dělá šťastným. Klidně veverky.
A tak jak někdo třeba napíše názor týpkovi, který se tady trápí mikropenisem, tak napíše i Tobě. A jestli se zrovna zmíní o mase tak to přece neznamená, že s tím má nějaký problém. ![]()
@darkgreen píše:
Tak Tvoji volbu respektují všichni, dokonce bych řekla, že je to tady všem jedno. Ať si každý jí co chce, pokud ho to dělá šťastným. Klidně veverky.
A tak jak někdo třeba napíše názor týpkovi, který se tady trápí mikropenisem, tak napíše i Tobě. A jestli se zrovna zmíní o mase tak to přece neznamená, že s tím má nějaký problém.
Taky si myslím, že se tu zakladatelka dozví názory druhých, ale je to její boj… A veverky?
prosím nééééééé ![]()
@darkgreen píše:
A tak jak někdo třeba napíše názor týpkovi, který se tady trápí mikropenisem, tak napíše i Tobě. A jestli se zrovna zmíní o mase tak to přece neznamená, že s tím má nějaký problém.
A já jsem ráda, že spoustu zdejšího osazenstva vč. tebe to respektuje. Ale pravda je, že když se objeví komentář typu: „Začni jíst maso. Díky jeho absenci v životosprávě jsi skoro na prahu smrti.“ (Není to přesné znění, jen bych podobné komentáře takto shrnula). Necítím se na prahu smrti, ale prostě psychicky se cítím podlomená. A ano na tomhle můj styl života nese svůj díl, protože mě to díky odlišným názorům vystrkuje ze stáda.
@meluzi píše:
Vím. A ano asi jsem to evidentně někde napsal špatně. Holt nejsem dokonalá, ale ukaž postav 10 náhodně vybraných chlapů do řady a dej jim tato 2 slova před oči.. Vsadím boty, že min 5 z nich ti řekne něco ve stylu:„Proč mi ukazuješ dvě naprosto stejný slova?“ A ještě mi nezapomeň vytknout čárky (někde jich mám moc, někde zas málo). Ale snažím se psát srozumitelně (i když, někdy už jsem unavená tak, že jsem ráda, že vůbec něco vyplodím…
A tohle co řešíš ty.. To je fakt hovadina. Ok asi bych si toho v textu všimla, ale také nad tím mávnu rukou. Mě spíše silně vadí neznalost vyjmenovaných slov a shody podmětu s přísudkem (tohle je pro mě neodpustitelný). Jak tady už někdo psal.. Žijeme v době internetu a všemožných vymožeností.. Proto si myslím, že by neměl být problém napsat text, ve kterém se nebudou vyskytovat hrubky typu: s/z, i/y, h/ch…Nehledě na to, že jsem psala, že na tom lpím. To, ale přeci neznamená, že já jsem zrovna expert. Jsem na technické škole. A myslím, že na budoucí Ing. mám psaný projev dobrý. Bodka
Hmm, tak třeba ja na svym způsobem na pravopis expert jsem, ale lidi podle něj nehodnotím. Třeba můj manžel dela chyby často, rozhodne se ho ale neptám, co dělal na základce o hodinách češtiny, stejne jako nerejpe on, co jsem dělala ja o hodinách IVT, když mam takové problémy s počítačem. Máme proste ve vztahu jine priority
Chodila jsem s vice chlapy, kteří měli podobné vzdelani a zázemí jako ja, ale neklaplo to s nikym
Nakonec jsem si vzala někoho totálně odlišného a jsem s nim stastna skoro 10 let. Člověk proste musí zkoušet a netrvat na nějaké představě, ze mi jednoho krásného dne zkrizi nahodne cestu ideální muz.
Máme v příbuzenstvu už skoro 40leteho absolventa 2 přírodovědných VS, taky ma jasne představy o budoucí partnerce, už vic jak 10 let ji intenzivne hledá, ale žádná neprojde dal na 2.rande, rotoze to první je velice náročné výběrové rizeni☺
Pisu na mobilu ovesena dětma, takže překlepy tu budou ![]()
Příspěvek upraven 30.05.16 v 20:45
@meluzi píše:
A já jsem ráda, že spoustu zdejšího osazenstva vč. tebe to respektuje. Ale pravda je, že když se objeví komentář typu: „Začni jíst maso. Díky jeho absenci v životosprávě jsi skoro na prahu smrti.“ (Není to přesné znění, jen bych podobné komentáře takto shrnula). Necítím se na prahu smrti, ale prostě psychicky se cítím podlomená. A ano na tomhle můj styl života nese svůj díl, protože mě to díky odlišným názorům vystrkuje ze stáda.
Vystrkuje ze stada? Myslíš, ze jsi díky svému stravovani nějak výjimečná? Dneska ma spousta lidi specialni stravu: veganskou, paleo, raw…Vyjimecna jsi možná v tom, ze to delas blbe, coz ti napovídá tělo i psychika, ale nějak na to nedbas, na všechno mas nějaké ALE.
@meluzi píše:
No teď si vzpomínám na 4.. A to byla fakt tragédie. Ale možná, že tam byl ještě nějaký, který prostě nezaujal tak, abych si ho zapamatovala. Škola to je kapitolka sama pro sebe.. Fakt mi přijde, že tam kope každý za sebe a vztahy (myslím především přátelské) tam nikdo budovat nehodlá. Ale určitě to není tak, že bych po nikom nekoukala. To koukám jen jsem asi trochu mimo se svým pohledem. Imponují mi někteří učitelé, ale asi je to tím, že k nim dost vzhlížím. No do menzy nechodím, neboť se tam nenajím a ono sedět tam jen tak je drobet trapné. Ale třeba 1× týdně si jdu sednout s učením do bufetu na kafe.. Ale je to celkem k ničemu.
já myslela MENZU-sdružení nejchytřejších ![]()
@meluzi ještě bych rádazmínila-k harmonizaci těla přispívá nemalou měrou noční spánek, snaž se chodit spát dříve optim.ve 22,abys prospala půlnoc, kolem ní je nejkvalitnější spánek. Pokud tomu tak není, připravuješ se zbytečně o duš. energii.
@robínek píše:
Hmm, tak třeba ja na svym způsobem na pravopis expert jsem, ale lidi podle něj nehodnotím. Třeba můj manžel dela chyby často, rozhodne se ho ale neptám, co dělám na základce o hodinách češtiny, stejne jako nerejpe on, co jsem dělala ja o hodinách IVT, když mam takové problémy s počítačem. Máme proste ve vztahu jine priority
Chodila jsem s vice chlapy, kteří měli podobné vzdelani a zázemí jako ja, ale neklaplo to s nikym
Nakonec jsem si vzala někoho totálně odlišného a jsem s nim stastna skoro 10 let. Člověk proste musí zkoušet a netrvat na nějaké představě, ze mi jednoho krásného dne zkrizi nahodne cestu ideální muz.
Máme v příbuzenstvu už skoro 40leteho absolventa 2 přírodovědných VS, taky ma jasne představy o budoucí partnerce, už vic jak 10 let ji intenzivne hledá, ale žádná neprojde dal na 2.rande, rotoze to první je velice náročné výběrové rizeni☺
Pisu na mobilu ovesena dětma, takže překlepy tu budou
Překlepy mi nevadí. Tedy pokud je to čitelné. Ale u hrubek si opravdu „škubu vzteky vlasy“ a nadávám. Každý máme prostě jiné priority. Je pravda, že bych měla říkat: „Nikdy neříkej nikdy.“, ale v tomhle jiná nebudu. Vždy budu rýpat kvůli pravopisu. Nevadí mi třeba, že někdo píše nespisovně (také tak sem tam píšu), ale vadí mi když tam flákne nějaké písmenko, a když se zeptám proč zrovna tohle písmenko a osoba jen pokrčí rameny a řekne něco ve stylu: „Vždyť je to jedno.“ V tu chvíli vidím rudě.
Jasně, když mi cestu zkříží někdo, kdo mě dokáže úplně odzbrojit a svým já mě zaujme natolik, že si z něj sednu na zadek.. Prosím. Já stále doufám, že nějaký ten můj potenciální protějšek chodí po naší planetě. A ano asi bych raději momentálně žila s někým ve vztahu. Ale moje priorita s číslem 1 teď opravdu není hledání partnera.
@meluzi nezapomínej, že existují lidé s poruchami učení-prostě ti se nenaučí pravopis dokonale, i kdyby chtěli, prostě není to v jejich moci, ale třeba se najdou výjimky, jako ve všem, nemusíš tolerovat chyby, musíš ale o této možnosti vědět, doporučuji nastudovat, věřím, že pak budeš tolerantnější.
@robínek píše:
Vystrkuje ze stada? Myslíš, ze jsi díky svému stravovani nějak výjimečná? Dneska ma spousta lidi specialni stravu: veganskou, paleo, raw…Vyjimecna jsi možná v tom, ze to delas blbe, coz ti napovídá tělo i psychika, ale nějak na to nedbas, na všechno mas nějaké ALE.
Tak výjimečná si připadám, protože jsem se doposud s nikým, kdo by se stravoval stejně nebo alespoň podobně jako já, nesetkala. A myslím, že jsem minimálně jednu větu prohodila se stovkami lidí (což dle mě není málo). Ono kdybych někoho takového znala, tak cítím i virtuální oporu. Takhle, když mě ostatní shazují a nebo mi řeknou např.:„Já bych to nemohl. Maso je maso.“.. S těmi v tomto ohledu fakt nepočítám jako s oporou.
Ano asi ti lidé existují. Viz vegan CZ skupina na facebooku (cca 14 tis. členů). Na můj příspěvek odpověděli 2 lidé.. A bylo to.. celkem k ničemu. Nemám pocit, že by mi ta konverzace obsahující 3 zprávy něco dala.
A ne na vše ALE NEMÁM.
A ano zjevně to dělám blbě. Seznam prospěšných potravin mám, jen je neumím zkombinovat tak, aby to mělo hlavu a patu.
@mirecekblbecek píše:
já myslela MENZU-sdružení nejchytřejších
No vida.
Co s člověkem udělá nedostatek spánku.
Popravdě tu jsem nikdy nezkoušela. A nikdy jsem ani nic o ní nehledala.
@mirecekblbecek píše:
@meluzi ještě bych rádazmínila-k harmonizaci těla přispívá nemalou měrou noční spánek, snaž se chodit spát dříve optim.ve 22,abys prospala půlnoc, kolem ní je nejkvalitnější spánek. Pokud tomu tak není, připravuješ se zbytečně o duš. energii.
O tomto jsem už slyšela. Je pravda, že včera jsem musela dodělat to do té práce. Takže spát jsem jít nemohla. Jen by mě zajímalo zda to platí u všech lidí. Protože jsou přeci taková ta raní ptáčata a takové ty sovy (tou jsem zrovna já). Nemělo by to proto mít nějaké jiné rozdělení?
@meluzi píše:
O tomto jsem už slyšela. Je pravda, že včera jsem musela dodělat to do té práce. Takže spát jsem jít nemohla. Jen by mě zajímalo zda to platí u všech lidí. Protože jsou přeci taková ta raní ptáčata a takové ty sovy (tou jsem zrovna já). Nemělo by to proto mít nějaké jiné rozdělení?
nejsem odborník, ale myslím si, že pro všechny, důležitá je právě ta půlnoc, spíme nejtvrději, střídají se spán. fáze, bez snů je ta více důležitá pro regeneraci, ta spadá do období kolem půlnoci. ale můžu se mýlit.
@mirecekblbecek píše:
@meluzi nezapomínej, že existují lidé s poruchami učení-prostě ti se nenaučí pravopis dokonale, i kdyby chtěli, prostě není to v jejich moci, ale třeba se najdou výjimky, jako ve všem, nemusíš tolerovat chyby, musíš ale o této možnosti vědět, doporučuji nastudovat, věřím, že pak budeš tolerantnější.
O těchto poruchách vím. Jen já jím prostě nevěřím. Ano mám v okolí lidi s touto diagnózou.. Ale ty lidi jsem nikdy neviděla, že by se o něco snažili. To je jak kdyby mi doktor řekl, že za rok umřu a já se nesnažila bojovat. Nikdy jsem u těchto lidí neviděla bojovnost. U testů kde se doplňuje popř. křížkuje… jedou tipsport. No řekla bych, že je to spíše o absolutním flegmatickém jednání. Ale to je zas od tématu. Nechci tu rozpoutávat písmenkové války. Jen mi prostě nepřijde normální SMS ve znění: „Ahojki mylacku, moc tě myluju. Sy moje beruzka.“ Tohle je prostě s prominutím k poblití. A že jsem zprávy podobně vypadající už na vlastní oči viděla. A vlastně tohle je ještě dobré. Už jsem viděla i člověka, který nejen že neumí pravopis, on neznal ani tečky a čárky a to byl masakr. Potom byl ještě dotčen, že jsem po něm chtěla, aby mi to napsal znovu a česky.