Psychický propad aneb nevím jak dál...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
29.5.16 17:29
@Dr.Renča píše:
ale aby do té doby neuvadla :D

to je holt zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.5.16 17:29
@meluzi píše:
Ne nemám s tolerancí velký problém. Kdyby ano tak všechny lidi co mají jiný názor než já půjdu postřílet nebo jim budu hodně znepříjemňovat život. Ano jsem kritická už od dětství. A pravopisné chyby.. tak mi je vypiš.. A vypiš mi je v nějaké statistice oproti jiným diskutujícím a prosím zauvažuj i množství textu. Ano asi inteligentní jsem, ale jídelníček si prostě sestavit neumím… I když jsem si ho před pár lety sestavila, tak jsem nehubla.
Přístup k informacím je pěkný. Ano mám tabulky všelijakých hodnot. Ale vytvořit to tak, aby z toho vylezlo něco co bude mít výsledky.. To se mi prostě doposud nepovedlo. A ne nevěřím v poruchy učení, protože v mém okolí jsou lidé co to mají diagnostikováno a snaží se akorát o to, aby je lidé milovali za to jací jsou to frajeři, že nemají dokončený ani učňák, a když už tak na třetí pokus. Pomalu začínám uvažovat, že jejich výmluvy ke špatným známkám (i z praktické zkoušky, kde jim těžko čeština může ovlivnit známku) jsou prostě jen odůvodnění toho, že jsou lemplové na učení.

Ale nebudu si tady obhajovat svoje názory. To už bychom tady za chvíli mohli řešit proč nesnáším rasismus, nepodporuji potraty, si myslím to, co si myslím,…

Promiň, že jsem taková jaká jsem.. Kvůli tobě jiná nebudu.

Pravopisne chyby ti vypisovat nebudu, delas je, ale to není důležité. Ten pravopis byl proste jen přiklad toho, ze v něčem sama nejsi dokonala, presto ve stejném oboru chyby druhých netoleruješ, ale soudíš je podle toho. Pravopis není důležity, to byl jen přiklad, sama si s tim začala..
A kvůli me se nemen, zmen se kvůli sobe, evidentně mas problémy, které se věkem a casem budou jen prohlubovat. Nemůžeš cekat, ze te kazdy porad bude jen litovat nebo poplácávat po zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.5.16 17:35

@meluzi a jinak zrovna ty treba neumis interpunkci ve vete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
29.5.16 17:38
@bumbinka píše:
Já ti nevím, ale pokud žiješ a studuješ v Praze, zdá se mi neuvěřitelné, že bys neznala žádného vegetariány a vegana… Já sama se stravuji úplně běžně (maso nemusím, pokud nevařím pro rodinu, tak sama pro sebe si ho nikdy nedělám), ale mám v okolí spoustu lidí, o kterých vím, že různé „diety“ dodržují, a to s nimi žádné hluboké debaty o jídle nevedu. Zdálo by se mi to uvěřitelné, kdybys bydlela v malé vesnici, kde mají všichni domácí zvířata na maso a tak, ale ve velkém městě je lidí s podobnými stravovacími návyky celkem dost :nevim: Tedy - s dodržováním určité diety. S tím, že pak se ti ještě některé věci nelíbí vizuálně, některé ti nechutnají a tak, tím si to samozřejmě komplikuješ, ale to už není záležitost přesvědčení, filosofie, přístupu k životu, to je prostě tvoje volba a je to totéž, jako to, že já nejím houby, můj manžel rajčata, jedno moje dítě ryby,… tím nikdo z nás „nevyčuhuje“ ze společnosti, to je prostě normální, že někomu něco nechutná. Jen je důležité na tom nestavět vztah k ostatním lidem. Já miluju rajřata, můj manžel je nejí… má to jakýkoliv sebemenší vliv na náš vztah? On zase miluje houby, ty nejím já… přece to nevypovídá nic o kvalitě našeho vztahu, naší inteligenci, našich světonázorech, ne?

Ad tolerance k pravopisu - já jsem vystudovaná jazykářka, mj. jsem studovala na VŠ i češtinu. Mám spoustu kamarádů a přátel, kteří píší příšerně, radši si s nimi volám nebo jdu na kafe, ale jsou to fajn lidi a mají spoutu jiných kvalit, které třeba zase nemám já. Proč bych je měla za chyby jakkoliv tepat? Na to mám svoje studenty ;). Naopak jsem ráda, když mohu kamarádům pomoct a třeba jim opravit životopis, motivační dopis, nebo prostě jen lépe zformulovat inzerát. A oni mi za to pomůžou s něčím jiným :srdce:

Podle mě je tvůj problém opravdu v psychice, vnitřním nastavení, sebedůvěře. Jsi přesvědčená o tom, že jsi inteligentnější než lidi okolo tebe, a velmi proavděpodobně je to pravda. Ale opravdu to znamená, že bys ostatní měla kritizovat a opravovat v tom, co jim nejde? Co takhle trochu shovívavosti? Možná kdyby se ti podařilo občas zatnout zuby a neříct lidem okolo tebe, co všechno dělají blbě, dokázala bys časem tohle i sama se sebou. Ne se hned setnout a zkritizovat, zaseknout v defenzivě… ale prostě být tolerantní. K okolí i k sobě.
Rozumím ti, jsem povahou taky velmi kritická, k sobě i okolí, ale je to příšerné, takže se snažím to mírnit. Jinak bych během krátké doby taky neměla kamarády, ono nikoho nebaví poslouchat, co by měl dělat líp, pokud se neptá. Něco jiného je dobře míněná rada a konstruktivní návrh na zlepšení, něco jiného je kritizovat prostě jen tak. Samozřejmě chápu, že je ti nepříjemné, když ti někdo píše smsky plné hrubek, ale upřímně, v životě tě pravděpodobně potkají mnohem horší věci než „ahojki“ (což je samo o sobě tak příšerné slovo, že by mělo být zakázané :lol: ).

Zkus brát sama sebe i svoje okolí víc s nadhledem, ne se vysmívat nebo být přesvědčená o povrchnosti, ale nemusíš brát všechno až „na dřeň“, ulehčíš tím život hlavně sama sobě. Dej si třeba předsevzetí, že si aspoň jednou týdně uděláš nějakou malou radost, fakt maličkou. Zapečeš jednu přednášku, koupíš si něco, na co jsi zrovna dostala chuť, poslechneš si písničku,… a budeš si v tu chvíli uvědomovat, že to je to, co tě těší. A časem to třeba začneš dělat úplně mimoděk, prostě jen tak. A až nebudeš permanentně naštvaná sama na sebe, třeba se otupí i tvůj negativní přístup k lidem okolo.

Třeba je tohle všechno blbost, ale ze všech tvých příspěvků na mě čiší právě to „NE“, „NEJDE“, „ALE…“, „NEMŮŽU“, „NEUMÍ“, „NECHÁPOU“,… :nevim: :kytka: :kytka: :kytka:

Ano v Praze studuji, ale nebydlím tam. A pravda je, že moc lidí tam neznám. A ty co znám, ti se stravují konvenčně.
Já ani netoužím po debatách jen o jídle. Spíše mi jde o celkové sdílení názorů na společnost apod. Nemluvím o tom, že bych chtěla stavět to, že jsem vegan nade vše. Jde mi o to, že jsem taková jaká jsem a mám nějaké názory. A chci je občas s někým probrat. A prakticky nemám nikoho s kým bych si nad tím sedla. Mimochodem to samé očekávám i od druhé strany, že přinese nějaké téma (svoje názory) a bude to chtít probrat.

Ad pravopis.. Samozřejmě, že jsou i jiné kvality. V tomto souhlasím s tebou. Jen moje zkušenost je taková, že nejen, že ta osoba špatně píše, ale je to i člověk, který mě ničím nezaujme a naopak mě silně odradí. A dále, já si také nerada píšu. Není nad osobní setkání. Jen asi nikdo další to nemá rád. A všichni si za monitorem/mobilem připadají jako se samopalem v rukou. I jedna „kamarádka“ mi nedávno řekla, že nerada chodí s lidmi ven. Prý si s nimi raději píše po facebooku. A tohle se mi prostě nelíbí. :(

Ad kritika pravopisu..
Víš ono, když vidím jak někdo vedle mě píše do sešitu např.:„ELEKTROLÍZA“, mě najednou začne v hlavě blikat červená kontrolka. A já bych ti toho člověka v tu chvíli nejraději majzla něčím po hlavě.:D Tak pak raději počítám do pěti, a když stav dále setrvává tak do deseti. A v případě, že mi ani počítání nepomůže tak potom následuje poučovací chvilka. Jsem v tomhle fakt hodně šílená. A je pravda, že život mě naučil to, že nemám poučovat ty, u kterých je to marné.

Je pravda, že kritická jsem i k sobě hodně. A netuším jestli to půjde vůbec odnaučit. Chápu, že neexistuje nikdo komu by šlo vše. Jen já v okolí mám spoustu lidí, kteří jsou na „pracáku“ a živí je rodiče. Možná i proto jsem tak kritická. Nejhorší je, že jsem se jim vždy snažila pomoci. Ale to byla jen prostě zbytečně vynaložená energie.

S nadhledem se to snažím brát. I když ne vždy to je snadné. A povrchnost.. Ne já povrchní nejsem. Závidím lidem co mají ve své rodinu oporu a přátelské vztahy. Tohle já nikdy neměla a hrozně mě to mrzí. Díky budu se snažit si dělat radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
29.5.16 17:39
@robínek píše:
Pravopisne chyby ti vypisovat nebudu, delas je, ale to není důležité. Ten pravopis byl proste jen přiklad toho, ze v něčem sama nejsi dokonala, presto ve stejném oboru chyby druhých netoleruješ, ale soudíš je podle toho. Pravopis není důležity, to byl jen přiklad, sama si s tim začala..
A kvůli me se nemen, zmen se kvůli sobe, evidentně mas problémy, které se věkem a****casem budou jen prohlubovat. Nemůžeš cekat, ze te kazdy porad bude jen litovat nebo poplácávat po zádech.
nemyslím si, já to vidím pozitivně, holky, co já bych dala za takovou dceru, mám 3 kluky, s těma si takto nikdy nepokecám, ženská je ženská. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
29.5.16 17:41
@Jana525 píše:
@meluzi cim dal to tady ctu, tak si nemuzu pomoci, ale ty jsi opravdu velmi neprijemna, netolerantni, nafoukana a kriticka osoba. A ja mam pocit, ze ani nemas byt na co nafoukana. Podle me, te vetsina nebere a proto si hrajes, ze jsi vic nez ti ostatni.#
Tak si predstav, ze zrovna muj manzel mne takovyhle dopisy s pravopisnyma chybama psal a to denne, kdyz jsme spolu chodili. Ma poruchu psani a oproti mne nizsi vzdelani. A ted si vem, ze jsme spolu 21 let a lepsiho chlapa bych tezko hledala. Po 21 letech jsem stale silene zamilovana, pro me i pro deti by udelal cokoliv a nikdy mu nebylo nic zatezko. Tvym narokum na partnera se musim smat, protoze absolutne nemas paru, co je ve vztahu dulezite.
Uz ti to tu napsala spousta lidi, vyhledej psychologa prosim., protoze ten jediny ti muze pomoci.

Ano jsem zasra.. píča, která neví o co v životě jde. Děkuji za velmi konstruktivní názory. Ano jsou i jiné kvality. A pro každého je důležité něco jiného.
 Nashle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.5.16 17:43
@mirecekblbecek píše:
nemyslím si, já to vidím pozitivně, holky, co já bych dala za takovou dceru, mám 3 kluky, s těma si takto nikdy nepokecám, ženská je ženská. :kytka:

Myslela jsem to tak, ze spatna vyziva se proste jednoho dne na zdravi projeví. A socialni vztahy se trénovat taky musí, samo nic nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
29.5.16 17:45
@mirecekblbecek píše:
no jo, jenže každý jsme jiný, zakladatelka má vysoce vyvinuté technické myšlení, tak eq trochu pokulhává, hodně ovlivnuje přístup rodičů, její jsou velmi nároční a kritičtí, proto je i ona.Ale dělá pokroky, ví o svých nedostatcích a snaží je eliminotat, kdyby tomu tak nebylo, nepíšeme si tady. :mavam:

Děkuji za všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
29.5.16 17:47
@meluzi píše:
Děkuji za všechno ;)

rádo se stalo, nenadávej si tak, udělalo se mi normálně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.5.16 17:57
@meluzi píše:
Ano jsem zasra.. píča, která neví o co v životě jde. Děkuji za velmi konstruktivní názory. Ano jsou i jiné kvality. A pro každého je důležité něco jiného.
Nashle

Tak myslim si, ze tenhle tvuj prispevek uz otevrel oci vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.5.16 17:59
@mirecekblbecek píše:
nemyslím si, já to vidím pozitivně, holky, co já bych dala za takovou dceru, mám 3 kluky, s těma si takto nikdy nepokecám, ženská je ženská. :kytka:

Ver, ze nekdy muzes mit dceru a muze mezi vami byt strasna propast, protoze jste kazda uplne jina a nikdy se nemuzete pochopit, i to se stava, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
29.5.16 18:00
@robínek píše:
A kvůli me se nemen, zmen se kvůli sobe, evidentně mas problémy, které se věkem a casem budou jen prohlubovat. Nemůžeš cekat, ze te kazdy porad bude jen litovat nebo poplácávat po zádech.

Pro info: Každý někdy dělá chyby. Nejsme stroje a nejdeme přesně kdykoliv jsme „zapnuti“. Ano p. chyby mi vadí. Ale co mi vadí více je to, že neřeknou: „Je díky za upozornění asi bych měl více číst.“ Ale je jim to fuk. Nechci z toho nikoho vinit, ale tohle je pozůstatek ze ZŠ.. Jistá osoba mi totiž nakázala, že dvojky a výš jsou úplně hrozné známky, natož z diktátů. Proto to tak mám. Samozřejmě, že mám další chyby.. Mnoho chyb. Sama jsem jedna veliká chyba. Takže dle tebe mám vlastně chtít někoho, kdo nebude umět vůbec nic, (v tom lepším případě) bude evidován na pracáku a já ho budu živit, protože přeci na nikoho, kdo by mohl mít znalosti hodné ZŠ přeci nemám??

Ok uznávám přehnala jsem to, ale o čem bych si asi měla povídat s člověkem, který nemá podobné zájmy co já? To těžko může někam vést. Mám prostě priority jinde než je máš ty. Pro mě je podstatné, abych s chlapem měla o čem mluvit a aby měl vlastní názor a ne, aby byl jako „mouchy sežerte mě.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.5.16 18:03
@meluzi píše:
Nashle

Ja myslela, ze vulgarity ti vadí. Asi zase jen u druhých…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
29.5.16 18:03
@meluzi píše:
Nashle

To si tak neber. Prostě jsi chytřejší než většina populace. Nemluvě o emiminu. Určitě najdeš ve své sociální bublině lidi, co s tebou budou souznit.

• Citovat
  • Upravit
5468
29.5.16 18:04
@meluzi píše:
Já ani netoužím po debatách jen o jídle. Spíše mi jde o celkové sdílení názorů na společnost apod. Nemluvím o tom, že bych chtěla stavět to, že jsem vegan nade vše. Jde mi o to, že jsem taková jaká jsem a mám nějaké názory. A chci je občas s někým probrat. A prakticky nemám nikoho s kým bych si nad tím sedla. Mimochodem to samé očekávám i od druhé strany, že přinese nějaké téma (svoje názory) a bude to chtít probrat.

Já nemyslela debaty o jídle, ale většina veganů bohužel souhlasem se svými stravovacími návyky tak trochu nevědomky „podmiňuje“, s kým se budou bavit. Mám kamarádku, je to fajn holka, vždycky jsme si měly o čem povídat, postupem času přešla na veganský způsob stravování a nejí skoro nic… mně je to úplně šumák, ať si jí klidně jenom slunečnicová semínka, ale jí moje stravování vadí a „radí“ mi, co bych měla dělat lépe, není v podstatě možné si s ní jít někam sednout, protože všude je to hrozné, nezdravé, smrdí to tam masem, lidi si tam sladí kafe, … takže se bohužel vídáme čím dál méně. Jako jasně, můžeme se sejít v lese a chroustat mrkev, mně by to nevadilo, ale … je to o tom přístupu ;).
Takže vlastně ona sama sebe staví do pozice, že se může scházet jen s lidmi, kteří jedí to, co ona, protože my obyčejí lidi ji prostě rozčilujeme svými návyky a tím, jak ničíme svět, zvířátka, myslíme jen na sebe, … ono veganství není jen styl stravování, ale ve většině případů (pokud není striktně zdravotně indikováno) prostě světonázor. Zatímco neznám „masožrouta“, který by řešil, kdo co jí (chápu, že to může být jiné v nejbližší rodině, ale mezi kamarády jsem se s tím opravdu nikdy nesetkala), znám několik veganů, kteří si nenechají ujít příležitost ostatním vysvětlit, co by měli dělat jinak :(

@meluzi píše:Ad kritika pravopisu..
Víš ono, když vidím jak někdo vedle mě píše do sešitu např.:„ELEKTROLÍZA“, mě najednou začne v hlavě blikat červená kontrolka. A já bych ti toho člověka v tu chvíli nejraději majzla něčím po hlavě.:D Tak pak raději počítám do pěti, a když stav dále setrvává tak do deseti. A v případě, že mi ani počítání nepomůže tak potom následuje poučovací chvilka. Jsem v tomhle fakt hodně šílená. A je pravda, že život mě naučil to, že nemám poučovat ty, u kterých je to marné.

No vidíš, počítej do pěti, pak se otoč na druhou stranu a věnuj se svému sešitu. Tebe nebo svět jakkoliv ohrožuje, že to někdo píše blbě? Ublíží to někomu? Je ten člověk kvůli tomu hlupák, nebo umí spoustu jiných věcí? Ano, já učím na střední škole i češtinu, když to napíše někdo z mých studentů, tak ho bacím :-D. Ale třeba on výborně hraje na housle, nebo lyžuje, nebo skvěle vaří, … co já vím. Jako jeho učitelka to řešit musím, ale jako člověku je mi to srdečně jedno.

@meluzi píše:
S nadhledem se to snažím brát. I když ne vždy to je snadné. A povrchnost.. Ne já povrchní nejsem. Závidím lidem co mají ve své rodinu oporu a přátelské vztahy. Tohle já nikdy neměla a hrozně mě to mrzí. Díky budu se snažit si dělat radost.

Ani slůvkem jsem nepsala, že bys byla povrchní, naopak. Psala jsem, ať se pokusíš věci brát s nadhledem, ale ne povrchně, tj. ať si najdeš nějaký kompromis hodný inteligentní holky, která ovšem nechce být jen vystresované a stresující monstrum, ale prostě normální fajn chytrá holka. A zbylo by ti jen pár kilo navíc, no … ne že by to bylo to nejlepší na světě, ale s tím už by se pak pracovalo dobře. Nechci říkat, že mít nadváhu je super, ale mám kamarádku, která važí taky snad 120kilo, je fakt tlustá, a přitom je to jedna z nejzábavnějších a nejpohodovějších bytostí, které znám. Je prostě sama se sebou v pohodě, nosí krátké šaty, v cukrárně si dá zmrzlinu, … ano, určitě je to i problém, bolí ji záda, rychle se unaví, … ale kdyby ještě navíc byla neustále zpruzená, pomohlo by jí to?

@meluzi píše:
Díky budu se snažit si dělat radost.

Tak super :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

Příspěvek upraven 29.05.16 v 18:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení