Psychický propad aneb nevím jak dál...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2663
21.5.16 20:30
@meluzi píše:
@entropy To vím, snažím se to střídat cíleně se z tohoto ničemu nevyhýbám. Ale je pravda, že mít v jeden den např. rýži s něčím a luštěniny mi prostě přijde moc. Nebo se mýlím? Snažím se to prostřídávat během celého týdne, ale většinou nikdy dohromady v ten samý den.

Jak to nemas v jednom jídle najednou, tak je to k ničemuu :zed: precti si jak sestavovat veg. stravu. googlii ESENCIAALLNII AMINOKYSSSELINY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.5.16 20:33

Nech se vysetrit doktorkou, tyto věci nejsou normální u zdrave mlaaddee holky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24171
21.5.16 20:37
@meluzi píše:
@elen-ka no je pravda, že „sladký je to teda jako prase“, Ale zas takhle vypadající svačina je opravdu otázka posledních 2 dnů. Protože a jelikož se mi už z chleba otáčí žaludek naruby. Je pravda, že chci zase přejít na ovesné vločky nechané přes noc namočené ve vodě s ovocem, oříšky a semínky. To je podle mě úplně nej snídaně co může být, jen tohle se také nedá jíst pořád. Musím to s něčím střídat, ale nějak mi chybí nápady s čím to střídat.

Pokud dáváš sojové mléko, tak si udělej kaši - pohankovou, kukuřičnou, pšeničnou, jáhlovou, rýžovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.5.16 20:37

Blbne mi dotykac, pardon za překlepy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
21.5.16 20:41

Znáš kalorické tabulky? Přihlaš se tam, zadej výšku/váhu a ono ti to zhurba u tebou zadaného jídelníčku ukáže, co ti chybí a čeho je v jídle moc. Možná budeš překvapená, až zjistíš, že jíš málo…

• Citovat
  • Upravit
Padme93
21.5.16 20:43

Jinak tedy souhlasím s holkama, je dost divný, že ti vadí tolik věcí v jídle… Možná opravdu máš natolik rozhozený žaludek a zažívání, že už se tělo brání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.16 20:46

Ahoj, jíš dost málo a strašně fádně. Zkus pro inspiraci mrknout sem http://veganodaktyl.veganka.cz/?…. Jinak já byla na ostré vege stravě přes 20 let bez potíží. Zdravotní potíže jsem měla až po přidání masa, takže jsem s tím zase sekla. Jinak přibírání může být příčina depresivních propadů, ale i obráceně váhový přírůstek je příznak deprese. To byl i můj případ, takže díky AD jsem zhubla i se zbavila deprese.

• Citovat
  • Upravit
2663
21.5.16 20:56
@Anonymní píše:
Ahoj, jíš dost málo a strašně fádně. Zkus pro inspiraci mrknout sem http://veganodaktyl.veganka.cz/?…. Jinak já byla na ostré vege stravě přes 20 let bez potíží. Zdravotní potíže jsem měla až po přidání masa, takže jsem s tím zase sekla. Jinak přibírání může být příčina depresivních propadů, ale i obráceně váhový přírůstek je příznak deprese. To byl i můj případ, takže díky AD jsem zhubla i se zbavila deprese.

Tak tak, na dobře sestavennem veg. jídelníccku se dá prosperovat, ale mám pocit, ze je tu velka teoreticka neznalost plus podlomene zdravi. psychika souhlas. Nekdy se sice naopak hubne, ale to jen tak na okraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 21:08

@entropy Aha, tak jsem to asi špatně pochopila. Vím, že by se to mělo kombinovat. Jen mi uniklo to, že by to fakt mělo být naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 21:10
@elen-ka
@elen-ka píše:
Pokud dáváš sojové mléko, tak si udělej kaši - pohankovou, kukuřičnou, pšeničnou, jáhlovou, rýžovou.

Sojové mléko používám málokdy. Je celkem drahé. A když náhodou něco kuchtím a je to obsaženo v tom receptu, tak to nahrazuji vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 21:13

@Padme93 Jinak antidepresiva odsuzuji z toho důvodu, že je to další nepřirozená věc do organismu. Navíc, když je začnu brát tak už se jich nezbavím. A to ještě mám dojem, že když je někdo užívá, že pak nemůže darovat krev. A já ji daruji a je to činnost, která mi také dělá dobře na duši. Alespoň si pak připadám trochu potřebná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 21:17
@Anonymní píše:
Máš prostě zničený žaludek a asi i anorexii! jez vše, zkus i maso. mluvíš přesně jako anorektičky…není problém v bílkovinách! je v tom, že jíš málo a ne pestře!!!proboha, dej si kus dortu a vyspi se s nějakým fešákem, randi a bude líp :-) :D

Je pravda, že cca ve 14 jsem měla takové období, že jsem prostě odmítala jíst před lidmi a byla jsem celý den (třeba až do 16:00) o hladu. A pak jsem si asi půl roku léčila rozházené cosi (asi slinivku, nevím už jistě). Ale toto je překonáno.
Maso opravdu nezvládnu. Z toho se mi zvedá žaludek jen to vidím v mrazáku a nebo to smrdí doma v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24171
21.5.16 21:19
@meluzi píše:
@elen-kaSojové mléko používám málokdy. Je celkem drahé. A když náhodou něco kuchtím a je to obsaženo v tom receptu, tak to nahrazuji vodou.

Meluzi, ty si opravdu musíš promyslet jídelníček a pak ho realizovat a bohužel veganská strava v některých případech není levná. Můžeš si také sojové mléko vyrobit doma. Myslím si, že je opravdu potřeba srovnat si jídelníček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.5.16 21:23
@Padme93 píše:
Znáš kalorické tabulky? Přihlaš se tam, zadej výšku/váhu a ono ti to zhurba u tebou zadaného jídelníčku ukáže, co ti chybí a čeho je v jídle moc. Možná budeš překvapená, až zjistíš, že jíš málo…

Ano znám jeden čas jsem si to psala. To je tak půl roku nazpět a co si pamatuji, tak ty bílkoviny byly fakt špatný.. i když pak jsem se dostala i na cca 75% toho, co bych měla sníst a to si myslím, že je u mně pokrok.
A jinak teda vůbec jsem nepochopila jak se ta energie odčítá když přidám pohyb… Pamatuju se, že jsem mockrát byla i v mínusu. Ale nějak jsem nepochopila jak podle těch tabulek tedy jíst. Jestli mám být na nule nebo v plusu nebo jinak? Vím, že teoreticky by se PŘÍJEM měl rovnat VÝDEJ, ale z toho počítání těch tabulek jsem nějak nebyla moudrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
21.5.16 21:26

@meluzi Můj pohled - najít toho psychologa a začít s ním. Sama to nezvládneš už jen proto, že nevíš jak na to.Zkus pohledat na netu, čím by se daly doplnit ty bílkoviny. A co mléko nebo jogurty (pro ně se přece zvíře nemusí zabít)?
Jinak dárcovství je chvályhodné, ale ted bys měla pořešit hlavně sama sebe a to s těmi AD - není to tak, že bys na nich pak musela být doživotně…

Máš problém a k němu máš ještě vytvořeno X limitů (odmítání masa, léků), díky kterým se ten tvůj problém bude řešit hůře…možná by bylo fajn si říct, jestli by nešlo z některých svých názorů a postojů slevit…přeci jen jsi mladá holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí