Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@mirecekblbecek píše:
Já si zase myslím, že prvotní není psychika, provotní je srovnat katastrofální nedostatek minerálů, protože právě toto způsobuje její stav psychiky. Nemyslím si, že potřebuješ zakladatelko nějaké sálodlouhé sezení u psych. jsi introvert, na nějaké svěřování bych to moc neviděla, máš svoje zájmy, jsi vysoce inteligentní, nečetla jsem diskuzi, ale sportuješ? Taková denní ranní několikakilometrová procházka udělá divy s každou psychikou.
Také si nemyslím, že bych potřebovala nějaké sáhodlouhé terapie, ale myšlenky si utřídit potřebuji. Mám u sebe i problém, že když mě někdo naštve tak opravdu držím jazyk za zuby a nic dané osobě neřeknu, protože si řeknu a stojí ti to za to? No a pak jsem raději zticha a ono se to ve mně pak pěkně hromadí. Jo zlatý pubertální věk.. tehdy jsem se fakt nebála cokoliv, komukoliv sdělit.
Ano sportovat se snažím dle časových možností. Procházka tak 1-2× týdně, rotoped (u toho se učím ze skript), dále to byla powerjóga (během semestru, a teď mi začalo zkouškové) a teď jsem v pondělí byla na Ashtanga józe (tak na ni hodlám chodit i nadále). Více mi bohužel čas. možnosti prostě nedovolí.
A pokud neumis hledat vazne na internetu, tak si proste do vyhledavace zadej _ carnitine pomaha spalovat tuky, carnitine a jeho zdroje atd.
Je sice pravda, ze mam pred menstruaci, ale nekdy mi tu opravdu rozum zustava stat ![]()
@mirecekblbecek píše:
já teda vidím to tak, že by se mohlo spíše jednat o intoleranci laktozy, s jídlem tvoje rodina to mmá jak? Ten tvůj postoj k jídlu bych řekla, že pramení z bojkotu něčeho doma. vejce nejíš, to je velká chyba, aspon kdybys jedla rybí tuk. mořské řasy. kup.
Moje rodina jí hrozně. Upřímně ti jí ještě hůř než já. Přes týden pečivo, sýry, salámy, občas nějaká polévka nebo rizoto. A o víkendu mají něco masového. A to nemluvím o tom, že pravidelně fakt nejí. Mořské řasy si plánuji koupit. Jen musím najít nějakou zdr. výživu v Praze, tak abych nemusela přes celou Prahu. Vím, že jsem na to koukala už jednou, ale nějak se mi nazadařilo nic najít, tak snad teď se mi podaří něco najít.
@mirecekblbecek píše:
Já si zase myslím, že prvotní není psychika, provotní je srovnat katastrofální nedostatek minerálů, protože právě toto způsobuje její stav psychiky. Nemyslím si, že potřebuješ zakladatelko nějaké sálodlouhé sezení u psych. jsi introvert, na nějaké svěřování bych to moc neviděla, máš svoje zájmy, jsi vysoce inteligentní, nečetla jsem diskuzi, ale sportuješ? Taková denní ranní několikakilometrová procházka udělá divy s každou psychikou.
Dlohodoba vegetarianska dieta meni DNA a zvysuje riziko rakoviny a srdecnich problemu
A napisu to takhle, pokud nekdo ma 120 kilo a mysli si, ze problem neni v tom, co ji, tak je proste blazen.
@meluzi
no upřímně já si myslím, že do terapie jsi jak dělaná
. Už jenom to jak popisuješ svoji rodinu, přebrané vzorce, tak rozhodně je na čem pracovat. Každá změna jídelníčku, se kterou nebudeš vnitřně ztotožněná, nebude efektivní. Paní Junkovou neznám, ale doufám, že si sednete. Dr. Vondráčková nedělá jenom s lidmi se závislostí a takhle si myslím, že to u tebe funguje i jinde, uděláš si nějaký předpoklad aniž by sis ověřila jak sedí s realitou (v podstatě nemáš informace viz. názory na AD) a podle toho jednáš nebo odmítáš. Tohle nastavení je taky fajn změnit, jinak zdroje podpory nenajdeš a budeš se točit v kruhu.
Přidej procházky venku, vzduch okysličuje tělo a přidá na dobré náladě. chápu, že když vaši nejí ok, tak ses to nemohla sama naučit. ty řasy jsem koupila v praze, japonská prodejna okamury, ale zavedli mě tam, už nevím, kde to bylo.Je to pár let. Občas si vzpomenu a přidávám do polévky, aby děti nepoznaly, co vlastně jí.
@meluzi nečetla jsem vše… a co pohyb? A tím nemyslím jen nějaká sem tam procházka… Ale nějaký sport? Za mě nejlepší lék a hubnutí… nebo pokud na sport nejsi, tak aspoň nějaké delší vycházky. Třeba 6km v přírodě. To dělá divy i se špatnou náladou
@meluzi píše:
Také si nemyslím, že bych potřebovala nějaké sáhodlouhé terapie, ale myšlenky si utřídit potřebuji. Mám u sebe i problém, že když mě někdo naštve tak opravdu držím jazyk za zuby a nic dané osobě neřeknu, protože si řeknu a stojí ti to za to? No a pak jsem raději zticha a ono se to ve mně pak pěkně hromadí. Jo zlatý pubertální věk.. tehdy jsem se fakt nebála cokoliv, komukoliv sdělit.
Ano sportovat se snažím dle časových možností. Procházka tak 1-2× týdně, rotoped (u toho se učím ze skript), dále to byla powerjóga (během semestru, a teď mi začalo zkouškové) a teď jsem v pondělí byla na Ashtanga józe (tak na ni hodlám chodit i nadále). Více mi bohužel čas. možnosti prostě nedovolí.
měj se ráda, každý den si tuto větu opakuj, ráno i před spaním. Ber svou povahu jako dar, co by jiní za to dali, kdyby uměli ve správnou domu mlčet, víš kolika hádkám jsi předešla? Stres ze sebe dostaneš sportem, dobrou náladu získáš taky sportem, když si půjdeš zaběhat do lesa-vnímej šum lesa, zpěv ptáků, měkkost půdy, modrou oblohu.Tak se dostaneš rychle do pohody. Já miluji vážnou hudbu, ta mě strašně nabíjí, odhaduji, že nebudeš metalový typ-poslechni si třeba Libera-air(bach),já mám taky zkouškové ted, hlavní je nebrat to tak vážně, je to jen zkouška, když nejde o život, nejde o nic. ![]()
@Jana525 Na minerály v přirozené podobě mám semínka a oříšky, které jim v podstatě denně. A také zeleninu. Tohle vidím např. v železe, cca každé 3 měsíce chodím darovat krev a vidím, že když to zrovna se zeleninou flakam, tak to železo mám prostě nižší.
@meluzi píše:
Moje rodina jí hrozně. Upřímně ti jí ještě hůř než já. Přes týden pečivo, sýry, salámy, občas nějaká polévka nebo rizoto. A o víkendu mají něco masového. A to nemluvím o tom, že pravidelně fakt nejí. Mořské řasy si plánuji koupit. Jen musím najít nějakou zdr. výživu v Praze, tak abych nemusela přes celou Prahu. Vím, že jsem na to koukala už jednou, ale nějak se mi nazadařilo nic najít, tak snad teď se mi podaří něco najít.
Co třeba sushi? Řasa, rýže, zelenina (já dávám okurek, avokado). A řasy na to kupuji normálně v supermarketu. ![]()
@lamicina píše:
@meluzi
no upřímně já si myslím, že do terapie jsi jak dělaná. Už jenom to jak popisuješ svoji rodinu, přebrané vzorce, tak rozhodně je na čem pracovat. Každá změna jídelníčku, se kterou nebudeš vnitřně ztotožněná, nebude efektivní. Paní Junkovou neznám, ale doufám, že si sednete. Dr. Vondráčková nedělá jenom s lidmi se závislostí a takhle si myslím, že to u tebe funguje i jinde, uděláš si nějaký předpoklad aniž by sis ověřila jak sedí s realitou (v podstatě nemáš informace viz. názory na AD) a podle toho jednáš nebo odmítáš. Tohle nastavení je taky fajn změnit, jinak zdroje podpory nenajdeš a budeš se točit v kruhu.
Ano většinou to tak funguje, ale je to stále jen předpoklad. Není to tvrzeni, že to tak doopravdy je. Krom toho jsem tam dnes byla a opravdu mi bylo sděleno, že se paní Vondráčková zabývá pacienty se závislostmi. Nebo-li, co je psáno to je dáno.
PS: omlouvám se za překlepy, ale tablet mě neustále opravuje a já fakt už netuším jak bych mu to zakázala.