Půjdou děti koledovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15157
1.4.21 07:06

Ne a ani kolednikum nebudeme otevírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.4.21 07:20

@Berenikee nepůjdou, ale my nechodíme nikdy, takže žádná změna. Jinak počítám s kluky od sousedů, malá ves, tak možná ještě děcka z posledního domu. Nevadí mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.4.21 07:26

Syn obejde jen babičky. Na koledu dum od domu se tu nechodilo ani když jsem byla malá. Jen po rodině max. spolizackach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21603
1.4.21 07:27

U nás se tato tradice nedrží. Místo toho děláme hon za velikonočním zajíčkem, kdy si děti hledají sladkosti. Tentokrát to bude v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
1.4.21 07:32

My otevirat nikomu nebudeme, holky si budou hledat sladkosti po zahrade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
1.4.21 07:37

Tak naši půjdou a předpokládám, že přijdou děti a dospělí. Vidíme se celý rok tak nějak pořád… plány by nám to zhatilo tak maximální dnešní zkušební testování našich dětí ve škole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
1.4.21 07:42

Se sousedy se normálně stýkáme. Takže syn s mužem půjdou po sousedech a já budu čekat doma na koledníky. U nás tradice dodržujeme. Jediné, co se neuskuteční, je návštěva babiček, tetiček apod. Žijí v jiném okrese. Jsme domluvení, že Velikonoce společně oslavíme po otevření okresů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
1.4.21 08:58

Nebudou, stejně jako minulý rok. Ale překvapuje mě, jak vám to někomu přijde jako blbá tradice, kterou nedržíte (mě teda ty Velikonoce taky přijdou ujetý), ale na druhou stranu minulý rok tu u nás koledovali na Halloween. A to jen proto, že jsme si s dětmi vydlabali dýni a dali na okno. Poprvé jsem se do dýně pustila, protože děti přemlouvaly a takhle to dopadlo. Vyjeveně jsem koukala a hledala honem nějak sladkost, kterou koledníkům dám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.21 09:19

@Kazimíra Olejovka
Přesně. V běžném režimu držíme tradici. Nevidím ve Velikonocích žádný problém. Nebo něco strašného. My máme teda rádi každé svátky, každou akci i ten Halloween i Valentýn. Asi musí mít lidé těžký život, když si na všem hledají negativismus, vše je obtěžuje a vadí jim. Letos je to tedy úplně jiná situace, že nikde nepůjdou a nikdo k nám. Barvit vajíčka v neděli budeme, beránka a zajíčka upečeme, salát a řízek bude :mrgreen:, ve skořápkách nám roste osení. Díky práci se i pravidelně tvořilo. Moji mi pomáhali chystat šablony a ukázky výrobků. Nic nepříjemného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
1.4.21 09:21

Ne, ale ne kvůli covidu, ale Praze. Mě to připadá jako nesmysl, když bydlíme v bytě.
Takže buď jsme normálně na chatě, a nebo to neslavíme, když jsme ve městě i normálně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
1.4.21 09:23

@Dollorres A já jako dítě záviděla Pražákům, že koledují na sídlišti a pak mají plné košíky a já chudák jenom po vsi. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
1.4.21 09:25
@Pears206 píše:
Ne a případné návštěvy nepřijímáme.

Tak :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
1.4.21 09:29

@Kazimíra Olejovka To né. Nebo podle mě jen málo kdo. Není to úplně běžné. Na tý vesnici je to daleko lepší, osobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
1.4.21 09:30

@Kazimíra Olejovka tak já jsem introvert, odmalička mi vadilo že se k nám od rána někdo courá jen proto, aby mi dal pomlázkou na zadek a ještě za to chce čokoládu :nevim: vyrušuje mě to a nevidím v tom žádnej smysl. Ostatní tradice většinou držíme, pečem nádivku, beránka, barvíme vajíčka, velikonoční dekorace si dáme… Na halloween máme dýni a taky nějaké dekorace, ale nikdo sem nechodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
1.4.21 09:36
@Kazimíra Olejovka píše:
@Dollorres A já jako dítě záviděla Pražákům, že koledují na sídlišti a pak mají plné košíky a já chudák jenom po vsi. :,(

U nás taky jakékoliv slavení Velikonoc probíhalo akorát na chatě, kde chodili kluci ze vsi, se kterými se člověk aspoň párkrát do roka vidí. V Praze vůbec, to jsme tak maximálně zaseli osení a každá s mamkou obarvily jedno vejce, žádní koledníci se nekonali.
I z pohledu kluka by mi přišlo divné obcházet paneláky a lidi, které vůbec neznám, vždyť člověk v Praze na tom sídlišti se kolikrát nezná ani s lidmi z vlastního vchodu, natož s nějakými dalšími… :think: Možná kdyby bydleli poblíž nějací spolužáci, tak k nim by šlo zajít. :think: Neznám nikoho, kdo by obcházel byty na sídlišti a vracel se s plným košem. :D

Příspěvek upraven 01.04.21 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová