Rada ohledně přípravy UM
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rada ohledně přípravy um
Ahoj maminky, chci se zeptat. Malé budu dávat jednou umělé mlíčko v noci. Existuje něco, že si mlíčko připravím např v osm ho pdin večer a ono vydrží při stálé teploté třeba do dvou hodin do rána a nebude závadné? Nebo nic takového neni a musí se v noci k přípravě tedy vstávat. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Měla by si ho připravit až než ho budeš dávat…většinou na tom UM píšou že se má spotřebovat do dvou hodin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nachystej si vodu do termosky, nebo si pořiď ohřívačku na láhev, před krmením nasyp prášek a protřepej. Připravené UM by se mělo zkonzumovat do 2 hodin od přípravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Žádné UM takhle dlouho čerstvé nevydrží, ale není problém si do
ohřívačky dát odměřenou vodu a pak jen nasypat UM, zatřepat a je to.
Jeden pohyb navíc oproti tomu, když je v ohřívačce rovnou mlíko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
A doporučíte mi nějakou tu ohřiˇvačku, to funguje tedy jak? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já myslím, e nejjednodušší a nejlevnějí bude ta termoska s horkou vodou, dělám to tak i přes den, ať nemusím pořád ohřívat trochu vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@axlpol píše:
Já myslím, e nejjednodušší a nejlevnějí bude ta termoska s horkou vodou, dělám to tak i přes den, ať nemusím pořád ohřívat trochu vody.
A tu pak tedy jen zředíš s kojeneckou z lednice že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lamátko jasně,naliju
si do lahvičky trochu studené(děti mají 20m takže já beru
z kohoutku),potom dám počet odměrek, doliju tou horkou z termosky a
zamíchám špejlí.
Jediné mlíko co se dobře rozmíchavalo, jen protřepáním byl Nutrilon(1,2)a
Hami, ale třeba Hami noční a ted Nutrilon3 dělá hrudky. A třeba Bebu jsme
měli jen jednou, už nikdy
Ohřeju si vodu ráno a odpoledne a beru jí z termosky celý den. Měli jsme
ohříváček a dlouho jsme jej používali, ale teď už bych to dělala jen
takhle. Ohříváčky jsou drahé, trvá to…a v noci jsme trpěla, než se
jim to ohřálo, ted bych byla chytřejší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já to dělala tak, že jsem si do lahvičky dala převařenou studenou, do termosky horkou, do odměrky na UM potřebnou dávku, pak už jsem jen dokola tou horkou na potřebné množství (měla jsem přesně vychytáno, kolik ml studené a horké), nasypala UM, protrepala, hotovo, celé dílo cca 40s, vrazila jsem dítěti flašku do ruky a spala dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mikrovlnku nemate? Nejjednodussi (byt se k tomu tedt musi vstat z postele) je pripravit lahev a vodu a do davkovace prislusny pocet odmerek. V noci dat lahvicku do mikrovlnky na treba 15 vterin (to vychytas, kolik vody potrebuje kolik vterin), do vody mliko, protrepat, hotovo. Je to mnohem min prace nez odhadovat, kolik teple a studene vody dat, aby vysledek byl vlazny. Nebo pak leda ohrivacka na lahve, ale pojede celou noc, bude zrat elektrinu, navic ta vlazna voda nekolik hodin no treba novorozenci bych to nedala.
Edit: jo, pokud jak pise predchozi prispevek vychytas, kolik presne teple a
studene, tak pak jo to si dovedu predstavit v praxi a je to bez
vstavani
Příspěvek upraven 26.04.17 v 17:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Měla jsem ve vyřané lahvičce připravenou dávku vody a vše v ohříváčku, když přišel čas krmení jen jsem vzala lahev a dala do ni mléko. Mléko bylo do dvou minut připravené. S tímto stylem jsem byla spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lamátko píše:
Ahoj maminky, chci se zeptat. Malé budu dávat jednou umělé mlíčko v noci. Existuje něco, že si mlíčko připravím např v osm ho pdin večer a ono vydrží při stálé teploté třeba do dvou hodin do rána a nebude závadné? Nebo nic takového neni a musí se v noci k přípravě tedy vstávat. Děkuji
termoska také jsem to nevěděla, ale tady jsem
se dozvěděla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Lamátko píše:
A doporučíte mi nějakou tu ohřiˇvačku, to funguje tedy jak? Děkuji
neutrácej za zbytečnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Muzes si mleko i pripravit predem, zchladit a nechat v lednicce, ale musi se pak spotrebovat do 24h (to je dle Svetove zdrav. org.) Ohrat pak v misce s horkou vodou, ne v mikrovlnce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mám v ohrivace odměřenou vodu.Ve flašce připravené UM. Zaleju a hotovo. O hrivacku mám u postele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Vyhrožování soudem ze strany tchýně ohledně vnoučat
- UM - budily byste dítě na jídlo
- Daně za 2020 - nevím si rady
- Co mám dělat ohledně vztahu
- Prosím o radu jak dlouho trvá převod na kartu
- Prosím o radu, učení.
- Odmítá um- kvůli prikrmum?