Radiojod Motol 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
212
26.2.15 07:31

@pavučina Chodim normálně do práce na zkrácenej úvazek a starám se o moje dvouleté dítě. Vše jsem zvládla. První dva týdny jsem si ničeho nevšímala, druhé dva týdny už byly horší. Byla jsem utahaná, protivná, ale zvládla jsem to. Po podání radiojódu jsem měla jen trochu nateklý krk, který už druhý den byl OK. Dostaneš před podáním uklidňující čípek, takže díky němu skoro celý den prospíš. Notebook sebou beru pokaždé, dostaneš pak rukavice s kterýma na nim budeš pracovat. Používají se tak 4 dny, zbylou dobu můžeš dělat s notebookem bez opatření, ty rukavice musíš mít jen v době, kdy máš v sobě tu nejvyšší radioaktivitu. A telefon to samé, nemusíš si brát žádný náhradní. Dostaneš obal na telefon, kterým si ho celý obalíš, takže není šance, že bys ho měla radioaktivní.

A Letrox ti nasaděj v nemocnici přibližně 2. den po podání radiojódu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
23.5.21 02:21

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je lepší při tyreotoxikoze (hyperfunkci) operace nebo radiojod. Nevíte prosím jestli je nějaká možnost být na pokoji ty dva týdny sám? Asi Motol. Třeba nějaký nadstandard jako bývá na jiných oddělení? Já nedokážu spát s cizími lidmi v místnosti. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.5.21 09:58

@Leviatan já bych se nechala radsi odoperovat, než radiojod. Už jen to, že na KNME jsi 14 dní, jak jsi psala, a operace je jeden den příjem, pak další den operace, den, pak další den obvykle tahání drenu a další den domů. Pokud vše probíhá standardně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
16.6.24 08:15

Radiojod

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem propuštěna s léčby radiojodem z Motola kde jsem byla podruhé.
Včera mi skončila izolace s dospělými myslíte že je problém když spím v pokoji se sestrou které je 17 let? Izolaci z dětmi mám do 19.6. 2024 a mám ještě jeden dotaz chtěla bych se zítra vrátit domů mám doma tři syny ve věku 11,12,13 let myslíte že můžu s nimi sdílet domácnost? Ale samozřejmě udržovat odstup.
Mohu jim uklízet doma?
Budu ráda když mi někdo odpoví děkuji moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
17.6.24 00:01

@Elenagilbert Se sestrou 17 let určitě spát v pokoji můžete, to není problém. A když budete doma od synů udržovat odstup, tak taky nebude problém být s nimi ve společné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
17.6.24 07:58

@Jana Martinková děkuji vám moc za odpověď jsem ráda za informace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty