Rakovina všude kolem nás

15
10.7.16 21:00

Rakovina všude kolem nás

Ahoj,
není mi vůbec příjemné zakládat toto téma, ale je mi opravdu úzko z toho jak rakovina dnes postihuje každého druhého člověka. Za poslední měsíc, zemřeli čtyři lidé, které jsem ať už osobně či z doslechu znala a je mi z toho opravdu zle. Byly to matky, babičky, relativně mladé nebo opravdu mladé ženy. Cítím opravdovou nespravedlnost, že tato zákeřná nemoc si nevybírá a dotýká se tak bohužel pomalu každého z nás.
Bojujete tak někdy s těmito pocity a bojíte se budoucnosti, co se týče vašeho a rodinného zdraví? Popravdě mi v poslední době toto téma způsobuje velké úzkosti a nevím jak tyto myšlenky přijmout.
Děkuju za Vaše názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.7.16 21:04

Ahoj, take jsem ted mela v okoli osklivej pripad rakoviny… Nakonec ta pani umrela, mlada a zustaly po ni male deti. Jinak tve pocity sdilim… uplne z toho mam strach. Ale clovek nad tim asi nesmi moc premyslet. Stejne moc neovlivnime, jestli to prijde:(… Nas chemikar na stredni rikaval „v dnesni dobe se kazdy toho "sveho nadorku“ docka.."

• Citovat
  • Upravit
1767
10.7.16 21:05

Doporučuju zásadotvornou stravu a přečíst si knihu Musela jsem zemřít ;)
Já věřím, že když tyhle věci zakořením v rodině, nebude živná půda pro rakovinu. :nevim: Žít si podle svého a dbát na životosprávu - tomu prostě věřím :palec:

Příspěvek upraven 10.07.16 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27711
10.7.16 21:06

Před čtyřmi měsíci umřela na rakovinu známá, ted jí zjistili u sousedky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12240
10.7.16 21:07

U nás před pár dny na rakovinu zemřela naše známá, měla rakovinu dělohy. První si myslela, že snědla něco špatného a je jí zle, jenže za 14 dní se to přeneslo všude a všecky orgány měla proroslé rakovinou, je neskutečné, za jak krátkou dobu dokáže tělo zničit… Každý z nás ji v tělě má a je otázky, u koho se probudí.. Škoda, že na rakovinu neexistuje nějaký účiný lék..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
10.7.16 21:08

@ireeenka Úžasná kniha, děkuji za ni, že je. Také se od té doby méně bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
10.7.16 21:10

Ahojky, naprosto tě chápu a rozumím i mě zemřeli lidé na rakovinu bohužel i muj tanínek v 38 letech, kdy bráchovi byli tři roky, viděla jsem celý proces a postup této strašné nemoci, po tomhle si člověk začne sakramensky vážit svého života. Je to něco opravdu tak strašně hnusného, nejhorší je že to opravdu bere hlavně nevimný, mladý, lidi kteří mají život před sebou. Nepřeji toto nikomu nikomu, a jakmile se z tohodle někde dělá sranda jsem strašně ale otrravdu strašně zlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
10.7.16 21:14

Je to neskutecny svinstvo, ktere si nevybira. Bere kuraky, nekuraky, sportovce, lenochy, celkove zdrave lidi… Uz by na to meli neco najit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.7.16 21:16

Tak rakovina je civilizační nemoc a samozřejmě strašák…taky mám obavy, vždyť se dnes velmi často týká i malých dětí.
Co s tím? Jsou oblasti života, které mám u svých blízkých pod kontrolou - kvalita jídla i pití, životospráva a životní styl celkově, pohybový režim, způsob bydlení, kvalita vztahů, stres a pod. V této oblasti se snažím rizika minimalizovat podle svého nejlepšího vědomí :think:
Pak jsou faktory, které neovlivním a nemá smysl se jimi předem stresovat…
Jak se říká - Neberte ten život tak vážně, stejně z něj nevyjdeme živí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.16 21:17

Ano, mam strach. Ale asi stejny jako ze se stane neco jineho. Je to proste strach o blizke. Tchyne mi na rakovinu umrela. Mamce nasli podruhe. Jen doufam, ze se z toho opet dostane. A muzu jen doufat, ze je to naposledy, co to musim resit v rodine.

• Citovat
  • Upravit
647
10.7.16 21:21

Když tady čtu ty příspěvky, je mi úzko. Rakovina je zlá nemoc, ale opravdu nesmíme z ní mít strach předem. Jeden známý kněz řekl, že je i možná dobře, že rakovina je, mnoha lidem totiž změní život k lepšímu, nehledě na to jestli ji překoná, či nikoli. Hlavně nemít strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.7.16 21:23

Kdysi ano, ale už jsem se s (nejen) vlastní smrtelností vyrovnala. Bohužel to je nesdělitelné a nepřenositelné, musíš si na to přijít sama. Ne, že bych neměla strach o blízké, ale už nepociťuji takovou skličující beznaděj jako kdysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
10.7.16 21:24
@Linve píše:
Je to neskutecny svinstvo, ktere si nevybira. Bere kuraky, nekuraky, sportovce, lenochy, celkove zdrave lidi… Uz by na to meli neco najit :-(

Kuřáci však jdou svým nádorům aktivně naproti. Rakovina jako důsledek kouření v těchto případech není k litování. Tím spíše, pokud svým oblakem dýmu na ni zakládají i nekuřákům. Hulení navíc i dětem pod nos je pro mne napřesdržku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.7.16 21:26

Kamarádka má rakovinu prsu, ale bojuje seč může. Žije a to tak, jako kdyby každý její den měl být ten poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
10.7.16 21:26
@misssaa12 píše:
Cítím opravdovou nespravedlnost, že tato zákeřná nemoc si nevybírá a dotýká se tak bohužel pomalu každého z nás.
Říkáš to, jako bychom jí šli všichni pasivně naproti. Ale přece už dneska všichni víme, jak snížit riziko na minimum. Mně spíš překvapuje, že i tak lidi žijí jako by to nevěděli a řeší to až když je pozdě :(
Samozřejmě nechci řešit ty výjimky, které dělaly všechno dobře…
Ale podle všeho významnou roli hraje psychika a většinou jsou to ovlivnitelné věci. Přestože máme v této zemi možnost dobře žít, tak se ženem jak honící psi, pořád se snažíme být dost dobří a dost rychlí, o všechny se postarat a já nevím co všechno… No, když to tak píšu, budu se muset zamyslet i sama nad sebou :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí