Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
tak to tě lituji. takhle jednu domu vstával syn a já myslela, že se zblázním. Pak to nějak přešlo samo.
Jinak máš pravdu, že ti spí přes den docela dlouho. v tomhle věku sice děti spali 2× denně, ale nejdřív šli spát kolem 10té hod a odpo šli spát kolem 16hod a dýl jak hodinu jsem je nenechala. Někde jsem vyčetla, že by nejméně 4hod před večerním spaním měli být děti vzhůru. Nejspíš budeš muset být pár dní tvrdší a prostě je hned ráno nedat spát, aby dospávali to ranní vstávání, a zkusit to vydržet.
nebo jím dát kolem té 4 ráno mlíko a odejít. když budou řvát, tak tam chodit v 10min intervalech, dát dudlíka, říct, že je brzo a ještě se spí a odejít. to by mohlo za pár dní zafungovat.
zkus si přečíst knihu „každé dítě může dobře spát“, mě ohromně pomohla.
Pises, ze si hazej dudliky atd. vzajemne do postylek - z toho usuzuju, ze spi nekde vedle sebe. Neslo by je aspon na zkousku dat od sebe?
Ja jsem kluky musela jeden cas mit kazdyho na jinym konci pokoje, protoze jinak se porad postuchovali a nemeli na spanek cas.
Našim je 15 měsíců.Jak dlouho to trvalo ti neřeknu,režim máme teď asi ten poslední měsíc,jinak to byl pořád s tím spánkem dost boj,od dvou měsíců mi odmítali spát v kočáře a doma chtěli spát každý jindy.Zrovna dneska se zase zadařilo,po obědě spali 30 minut,takže teď už jsem je musela uložit a spí.Jinak to posunování toho dopoledního spaní fakt nejde,když tak brzo vstávají,to jsem zkoušela,byli pak akorát přetažený a spali ještě hůř.Já je pak dávala spát dýl i odpoledne,abych jim posunula večerní spaní a stejně to nebylo nic platný,prostě k tomu pak sami došli,i když je fakt,že je to možná tím,že ve 13.měs.začali chodit a jsou možná víc unavení a proto líp spí ![]()
Tak ráno je hnes spát nedávám, jdou až po 4 hodinách, dřív by stejně neusnuli. Dneska naštěstí nespali moc odpo - jen hodinu. Takže vstávali ve 3 a spát šli po 7, tak jsem zvědavá jaká bude noc. Jinak postýlky mají za sebou, ale ono je jedno kde jsou, jak jsou spolu v pokoji, tak se prostě budí a rozdělovat je nechci. Nějak to zmákneme. Taky nějaký podíl na tom budou mít zoubky, rostou jim stoličky. Teď mi zrovna jeden odmítl večeři, tak šel spát bez jídla. On je u nich problém, že nechtějí flašku a mléko už vůbec ne.
To je jako bys psala o těch našich
Taky chodí spát raději bez jídla,než aby se napili mlíka ![]()
Koukám, že s mlíčkem na tom nejsme sami. My s tím bojovali už od 3. měsíců, nechtěli žádné mlíčko. Museli jsme začít brzo přikrmovat, protože prostě nejedli a mlíčko nechtějí do teď. Tu kaši si z flašky vezmou, jen když je fakt veeeeelký hlad. Takže počítám, že se v noci vzbudí a tu flašku vypije. Jen pak bude problém se snídaní
Zkouším oživit diskuzi, třeba mi někdo poradí. Teď jsem koukala do knížky a rady jsou rozumné, JENŽE co když naše 17m dvojky chodí spát až po osmý, přes den spí jen jednou od cca 10,30 asi 2-2,5 hod a stejně vstávají většinou před pátou, dnes už ve 4
. Celé dopoledne jsou většinou pěkně protivný a nedospalý. Mlíko do postýlky jako uspávák nefunguje. Malej by asi ještě usnul, kdyby malá nevřískala a neházela po něm dudlík a hračky. Občas u nás vydrží tak 15 minut v posteli, ale to je max. Začalo to změnou na zimní čas, večer jsme posunuli, ale oni si nějak neposunuli to ráno. A budí se i když je venku tma jak v pytli. Jsem po 2 měsících vstávání před pátou pěkně vyřízená - a přítel taky, protože mě občas ráno střídá. Nemáte nějakej tip. Večer i ráno žerou, jako by týden nic neměli, obecně jedí hodně…
@kaaca já bych vyndala z postele, dala hračky kolem, na stoleček, křupinky, piškoty, atd… a zavřela dveře a zavřela bych oko
Náš 14 měsíční vstává celý život mezi 5.30 a 6.00.
Když se zadaří, tak max.do 6.30.Přes den spí hodinu, max. dvě. Nepomáhá nic, závidím, že se někde vstává až v 8 ![]()
@kaaca neporadim,stejny Problem u nas…ale ten je vzhuru v 6 a ja mu hodim hracku a proste zalezu zpet do postele. necha me a vriskat zacina az za hodinu
Drz se, snad ti nekdo pomuze ![]()
@sophinka1 píše:
@kaaca já bych vyndala z postele, dala hračky kolem, na stoleček, křupinky, piškoty, atd… a zavřela dveře a zavřela bych oko
To by u nás neprošlo. Vyřval by celej barák.
@Tereza1986 píše:
Jo, koukám, že jsem si přečetlaTo by u nás neprošlo. Vyřval by celej barák.
a proč by řval?
@Tereza1986 píše:úúúúplně přesný
Náš 14 měsíční vstává celý život mezi 5.30 a 6.00.Když se zadaří, tak max.do 6.30.Přes den spí hodinu, max. dvě. Nepomáhá nic, závidím, že se někde vstává až v 8
@Tereza1986 píše:
Jo, koukám, že jsem si přečetlaTo by u nás neprošlo. Vyřval by celej barák.
přesně ![]()
@sophinka1 píše:
a proč by řval?
budeš se divit, ale některý děti to tak maj ![]()