Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Manžel koupil řapíkatý celer, že ať zkusím udělat malé k obědu..Ale netuším jak ho připravit pro roční dítě? Máte někdo nějaký dobrý recept?
Dát do polívky, nebo uvařit se zeleninou. Ne moc, je dost aromatický, já ho mám nejradši syrový.
Zpracovala bych podobně jako každou jinou polotvrdou zeleninu, do polévky, připravit spolu s masem, rozvařit a zašlehat třeba do bramborové kaše. Po stranách té lodyhy (nebo co to botanicky je) jdou někdy tvrdší vlákna, jde to jakoby oloupat, ať to tam malé nevadí…
Někdo ten celer miluje, já jsem spíš na vážkách jestli mi to vlastně chutná
v polévce v omezeném množství je fajn.
Dala bych ho jako slozku zeleninoveho prikrmu nebo polevky, ale opatrne - je dost aromaticky
Děkuju za rady
.Zkusím teda dát do polévky a uvidíme. Klasický celer má ráda, tak snad tento nebude prskat
.Sama sem zvědavá jak chutná.
Ahoj, dneska mě zlákalo ho taky koupit, moc mi voní. Jak použít, vím, ale můžu zbytek zamrazit? Určitě to jen tak nespotřebuju…
Mamky já si řapíkatý celer dávám k dipu z nivy a dobrý je k tomu nějaký maso, nejlépe grilované. Ten celer je samozřejmě čerstvý, oloupaný nakrájený na krátké špalíky.
Ten dip se na to nabírá jako lopatičkou a je to mňamka. V USA k tomu podávali k. křidýlka pěkně pálivá.
Dip připravíte nastrouhanou Nivu smícháte s bílým jogurtem a lž. majonézy. Necháte odležet v lednici a za hoďku můžete podávat. Zkuste to.
![]()
@Máma 7 díky zkusím.
Holky já celer miluju. Normálně naběhnu do lednice utrhnu si stonek a koušu samotný bez ničeho. Fakt mi chutná a je pro mě takový „osvěžující“.
Celer, mrkev, okurku a rajčata si taky krájím a namáčím do dipu- buďto nějaký normální dresink (italský, tisíc ostrovů, to co má každý rád) anebo do tvarohu s kořením.
@Bunnies Škoda, že tady není, žádný Like. Protože tohle mám taky moc ráda ![]()