Reakce na očkování v 5 letech

2457
23.6.13 18:06

reakce ockovani v 5ti letech

Dobry den, dcera byla ve stredu na ockovani v 5ti letech ( tetan, zaskrt, cerny kasel, hemofil), nasledujici tri dny si stezovala jen na bolest nohy v miste vpichu. Dneska (4 den po ockovani) ji znicehonic vyletela teplota na 39 st. a boli ji hlava. Na slunicku dneska nebyla, vcera jo, ale to se mi zda na upal dlouho. Mohla by to byt opozdena reakce na ockovani? Nemate s tim nektera zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22190
23.6.13 18:56

Mohla by to být reakce na tetanus, ten mívá - pokud se nemýlím - silnější projevy.

Může to být cokoli, i ten úpal.

Každopádně jsi podle mne udělala velkou chybu v tom, že jsi ve středu naočkovanou dceru pustila v sobotu na slunce - v těchto vedrech je to náročné pro každé dítě, natož pro to očkované. Naše doktorka po každém očkování přímé sluníčko zakazuje min. na 3-4 dny.

Přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
23.6.13 20:32
@BohunkaP píše: … Naše doktorka po každém očkování přímé sluníčko zakazuje min. na 3-4 dny. …

Máte evidentně dobrou doktorku. Budu s dovolením šířit dál.

@isand
Ta horečka může být reakce a nemusí. U nás bylo včera už přijatelně, pokud nebyla na sluníčku v poledním žáru, tak bych horečku připsala spíše očkování. Na předcházející očkování nějakou reakci měla?

V každém případě bych trvala na zapsání do karty dítěte,
a) aby tvé dítě v dospělosti vědělo, co se dělo.
b) kdyby se objevilo ještě něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
23.6.13 22:11

Nas teda ockovali do ruky. Dceru ockovali ve ctvrtek a od patku ji mela hrozne oteklou a vylitla ji horecka. Doktor rikal, ze to byla reakce na ockovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.7.13 00:47

Adacel nebo boostrix v 5 letech?

Ahoj, chci se zeptat, očkování, které jste měli v 5 letech, byl Infanrix? Nebo někdo z vás očkoval jinými vakcínami?

Už mnohokrát jsem četla, ne jen zde, o reakcích na standardní vakcínu a o tom, že vhodnější jsou pro děti starší dvou let, tj. pro přeočkování, vakcíny jiné, tj. ADACEL a Boostrix.

o možných nežádoucích reakcích jsem se zmínila naší dr., ale dle očekávání mi tvrdila, že žádné nejsou (ehm :)) ale všechna čest, napsala mi recept na adacel, že když si ho seženu, on ho píchne. --

Proto se chci zeptat, máte zkušenost s přeočkováním v tomto věku jinou vakcínou, než tím, co je hrazený standard?

díky, :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
17.7.13 11:23

@Nataša
Adacel a Boostrix jsou určené POUZE pro PŘEOČKOVÁNÍ. Jsou to tzv. redukované vakcíny, tedy není to taková pálka pro organismus.
Naproti tomu Infanrix je určen pro prvotní očkování a může být použit i na přeočkování.
Srovnej si SPC všech vakcín, je to tam napsané (myslím množství u každé látky).

Tys nevěděla, že nežádoucí účinky nejsou schopné přejít naši státní hranici? :mrgreen:
Samozřejmě nežádoucí účinky mohou být i po Boostrixu a Adacelu, ale furt je to lepší než Infanrix.

Zkušenost z praxe nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.7.13 13:19

@Nataša
Napiš Petrášovi na vakciny.net, určitě Ti to vysvětlí, nebo Škovránkové do Motola, ta se specializuje na očkování dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.7.13 15:12

Díky moc.
já právě u Petráše čerpala tu původní informaci, že pro děti nad 2 roky jsou lepší ty druhé dvě. můj hlavní problém bylo kterou z těch dvou, ale to vyřešila dr. tím, že mi napsala Adacel :)

@Jankap taky mám ten pocit :mrgreen: nebo spíš dveře ordinace některých dr., protože na mě opravdu hleděla jako na marťana.

Jinak budu ráda právě za ty osobní zkušenosti, jestli tu je někdo, kdo očkoval jednou z těch dvou.. protože nikoho takového neznám, jen ty s infanrixem a velkou reakcí na něj v tomhle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
17.7.13 16:10
@Nataša píše: … můj hlavní problém bylo kterou z těch dvou …

Přesně.
Boostrix má jen 3 pertusové antigeny, Adacel 4. Z mého hlediska je lepší Boostrix.
Adacel má zase méně fosforečnanu hlinitého, tj. 0,33mg hliníku, Boostrix má celkem 0,5mg hliníku ve formě fosforečnanu hlinitého a hydroxidu hlinitého. Tady je zase lepší Adacel.
A teď babo raď, sama nevím, který je menší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.7.13 20:14
@Jankap píše:
Přesně.
Boostrix má jen 3 pertusové antigeny, Adacel 4. Z mého hlediska je lepší Boostrix.
Adacel má zase méně fosforečnanu hlinitého, tj. 0,33mg hliníku, Boostrix má celkem 0,5mg hliníku ve formě fosforečnanu hlinitého a hydroxidu hlinitého. Tady je zase lepší Adacel.
A teď babo raď, sama nevím, který je menší zlo.

tak to jsme na tom koukám stejně. úplně stejně. já si totiž myslela, že když si přečtu SPC, budu mít jasno, a ono ne. v podstatě mi z toho vyšlo co tobě, že si můžu tak hodit korunou, ale obě možnosti pořád lepší než Inf. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. marie
31.7.13 14:46

@Nataša, můžu se zeptat jak jsi se rozhodla a jestli jsi náhodou nezjistila nějaké „nové“ info, která vakcína je menší zlo? Já se v tom plácám již třetím rokem a ještě nejsem rozhodnutá čím a jestli vůbec nechám syna přeočkovat :nevim:…Zase mají jet na školu v přírodě a dělá judo (soustředění) - tam bez očkování nebude moct :nevim:…Máš- li nějaké info tak sem s ním, děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10482
1.8.13 23:17

Tak za me nakonec rozhodla dětská lékařka ktera napsala adacel a tvrdila mi, ze boostrix ne, pac je v nem Polio (ehm ehm :mrgreen:)
kazdopadne jsem nevzdorovala, brala jsem to jako znameni shůry protože jsem se sama rozhodnout nedokázala :)

Ale urcite jsem za preockovani, to ano. A jedno vim jiste, ze infanrixem ne. Ale ktery z tech dvou dalsich fakt nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
14.9.13 20:18

Hezký večer prosím o radu malý byl ve čtvrtek na očkování v těch 5letech na tu kombinaci od čtvrtka ho bolela ruka a v pátek už jen málo a dnes mu to napuchlo a zarudlo od ramena po loket a začala ho bolet hlava je to normální reakce teplotu nemá. Co mu na to mám dát Dr. říkala v případě opuchnutí ledovat a zarudnutí potřít slivovicí máte jiné rady od své/svého Dr. ať vím přemýšlela jsem ledovat a natřít konopnou mastí je účinější nám zabírá na vše nebo radši né. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
14.9.13 20:30

Dcera měla hodně podobnou reakci. Bolela ji hlava, v místě vpichu tvrdá boule o průměru asi 5cm, rudá mapa. Dle Dr. tato reakce bývá obvyklá. Takže ledovat, příp. alkoholove obklady.

Já jsem se dočetla, že od r.2012 jsou rekace otokem velmi časté, v ten rok se změnila látka proti černému kašli, která toto může vyvolat.

Tady foto dceřiné ruky, jak kdyby brala steroidy… Nejradši bych se na to očkování vytento :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
14.9.13 20:34

Děkuji tak zkusím potírat slivovicí a ledovat jen se chci ještě zeptat za jak dlouho to dcerce zmizelo a jestli může jít malý v pondělí do školky nebo ho mám nechat radši ještě týden doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek