Recept na dobrou tomatovou polévku

137
3.8.13 19:05

Recept na dobrou tomatovou polévku

Ahoj holky, ženy, slečny, dámy… poradí mi někdo dobrý recept na tomatovou polévku??? Hledala jsem na internetu samozřejmě a recepty se liší… má někdo nějaký dobrý osvědčený recept??? :) Díky za radu :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

20509
3.8.13 19:11

Nam se osvedcila tato http://www.albert.cz/…polevka.html

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.8.13 19:15
@Moni25 píše:
Nam se osvedcila tato http://www.albert.cz/…polevka.html

Děkuji :pankac: jdu se na ní pustit, takhle při teplém letním večeru bodne, snad příliš nezahřeje, to nepotřebujem :lol: ale máme chuť na polévku a chtěli jsme nějakou rychlou letní polévku :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
956
3.8.13 19:19

Posílám rychlý a osvědčený recept - samozřejmě se to dá vylepšit z čerstvých rajčat nebo alespoň z konzervovaných, ale dělám to takto..
Do hrnce si dám necelé 2 deci vody a v ní nechám povařit bobkový list, nové koření, pepř a buď tam dám sůl nebo bujón - jak kdo má rád. Přidám protlak (nejlépe ten v papírových obalech a lá fruko, ale dá se i z plechovky). Ve skleničce se smíchám vodu s moukou podle toho jak chci mít polévku hustou a zahustím - přidám vodu jak je potřeba. Dle chuti osladím, případně dosolím a nakonec přidám sušenou nebo čerstvou bazalku a trochu olivového oleje. Když ji chci sytější, tak dám do ni i nudle. Podávám s nastrouhaným sýrem. :) Otázka cca 10 - 15 minut a už ji dělají podle mého receptu i rodiče.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.8.13 19:26
@Verca.T píše:
Posílám rychlý a osvědčený recept - samozřejmě se to dá vylepšit z čerstvých rajčat nebo alespoň z konzervovaných, ale dělám to takto..
Do hrnce si dám necelé 2 deci vody a v ní nechám povařit bobkový list, nové koření, pepř a buď tam dám sůl nebo bujón - jak kdo má rád. Přidám protlak (nejlépe ten v papírových obalech a lá fruko, ale dá se i z plechovky). Ve skleničce se smíchám vodu s moukou podle toho jak chci mít polévku hustou a zahustím - přidám vodu jak je potřeba. Dle chuti osladím, případně dosolím a nakonec přidám sušenou nebo čerstvou bazalku a trochu olivového oleje. Když ji chci sytější, tak dám do ni i nudle. Podávám s nastrouhaným sýrem. :) Otázka cca 10 - 15 minut a už ji dělají podle mého receptu i rodiče.

Děkuji :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
3.8.13 19:31

Dělala jsem nedávno a měla velký úspěch. recepr nemám, vymyslela jsem si to. Nejdřív si uděláš vývar (dala jsem tam kus celeru, mrkev a petržel. do sítka jsem přidala trochu pepře a nové koření, posolila. mezi tím jsem si spařila rajčata, oloupala a rozmačkala na kaši - přidala bazalku, nejlepší je čerstvá. Když byl vývar hotový, vyndala jsem zeleninu a pokrájela (část na hrubo, malou část nadrobno - to jsem si dala bokem) Zeleninu vrátila do vody a rozmixovala. Přidala jsem i rajčata, pak ty kousky zeleniny, taky řapíkatý celer a lístky petrželky. Pro výraznější chuť jsem dala dvě lžíce protlaku. Můj se mohl po tom umlátit. Doporučuju na talíři přidat ricottu (já ji neměla, ale mohlo by to být dobré). A taky by se mi k tomu hodil opečený toust. ;) bylo to poměrně rychle hotové.

  • Nahlásit
  • Citovat
13500
3.8.13 19:33

Mně teda vadí, že v ČR nevaříme rajčatovou polévku, ale tomatovou. :roll:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
700
3.8.13 19:35

Tenhle recept delam casto detem a polivka je vyborna.Na kousku masla zpenim cibuli, korenovou zeleninu a nakrajena rajcata.Pak pridam Alnatura protlak ale jen pulku. Muzou byt i rajcata z plechovky. Pridam vodu a zahustim troskou celozrne mouky. Ochucuji soli, anatura zeleninovym bujonem a korenim od vitany natur mnam testoviny.Vse povarim a nasledne rozmixuji a precedim aby tam nebyli slupky od rajcat. Pokud je polevka kysela dosladim agave sirupem.Da se pridat i trosku smetany na konec.Jako vlozku mohou byt pismenka, kuskus, ryze a zkousela jsem i bulgur a taky dobry.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
974
3.8.13 19:38

Do hrnce trosku oleje, do toho protlak, cukr podle chuti, orestovat a zalit horkou vodou, dobre rozmichat, sul nebo bujon( ja davam masox) a pak zahustit, udelat nudle nebo ryzi a hotovo:-) opravdu rychlovka na 15 minut:-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6752
3.8.13 19:40
@Verca.T píše:
Posílám rychlý a osvědčený recept - samozřejmě se to dá vylepšit z čerstvých rajčat nebo alespoň z konzervovaných, ale dělám to takto..
Do hrnce si dám necelé 2 deci vody a v ní nechám povařit bobkový list, nové koření, pepř a buď tam dám sůl nebo bujón - jak kdo má rád. Přidám protlak (nejlépe ten v papírových obalech a lá fruko, ale dá se i z plechovky). Ve skleničce se smíchám vodu s moukou podle toho jak chci mít polévku hustou a zahustím - přidám vodu jak je potřeba. Dle chuti osladím, případně dosolím a nakonec přidám sušenou nebo čerstvou bazalku a trochu olivového oleje. Když ji chci sytější, tak dám do ni i nudle. Podávám s nastrouhaným sýrem. :) Otázka cca 10 - 15 minut a už ji dělají podle mého receptu i rodiče.

Dělám ji stejně, většinou ale s rýží :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.8.13 19:43
@Virginia píše:
Mně teda vadí, že v ČR nevaříme rajčatovou polévku, ale tomatovou. :roll:

Teď nějak nechápu o co teda jde :roll:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.8.13 19:44

Díky moc holky, koukám, za poslední dobu začíná být v rodinách hodně oblíbená. Fakt dík za tolik příspěvků a inspirací :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
3.8.13 19:45

@zdendik jejda…a kde je zelenina? 8o

  • Nahlásit
  • Citovat
13500
3.8.13 19:47
@Mimi85 píše:
Teď nějak nechápu o co teda jde :roll:

O nic. Z rajčat se vaří rajčatová (rajská). :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
137
3.8.13 19:50
@Virginia píše:
O nic. Z rajčat se vaří rajčatová (rajská). :mavam:

A já chtěla tomatovou, čili tím jsem myslela nejlépe na italský způsob: bazalka, parmazán atd… :-) Myslím, že je dost lidí co dělá klasickou rajsou polévku, mě osobně nejede :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama