Recept na korpus na dort forma 30cm

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Anonymní
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.04.19 11:28
Recept na korpus na dort forma 30cm

Ahoj holky, neznáte nějaká recept na dortovy korpus na formu 30cm? Mám hranatou a nevím recept aby mi hezky stoupl a byl vysoký.. :( takhle velkou formu jsem ještě neměla a ne webu nemůžu nic najít…

Reakce:
lucynka25
Echt Kelišová 9536 příspěvků 18.04.19 11:31

Tak udelej z dvojite varky ;)

Uživatel je onlineMarkéta80
Hvězda diskuse 44063 příspěvků 18.04.19 11:40

Já včera dělala na vel 21cm ;) takže na takhle větší udělala z 9 vajec, 315gr hl. mouky, cukr moučka 200gr, trošku PDP, vanil extrakt a kůra z 1 citronu ;). Jiný už nedělám a vysoký je dost a nepropadne se :palec:. Peču na 160 ;)

cecetka
Echt Kelišová 8230 příspěvků 18.04.19 12:34
@Anonymní píše:
Ahoj holky, neznáte nějaká recept na dortovy korpus na formu 30cm? Mám hranatou a nevím recept aby mi hezky stoupl a byl vysoký.. :( takhle velkou formu jsem ještě neměla a ne webu nemůžu nic najít…

Kulatou mam 28 cm. Davam 8 vajec, 160 g cukru, 160 g polohr. mouky, 2 lzice oleje a prdopec. Na tech 30 cm bych zkusila 9 vajec (na 1 vejce 20 g cukru a 20 g mouky).

ElucaK
Kecalka 335 příspěvků 18.04.19 13:09

Já dělám korpus vždy dle tohoto receptu, lepší neznám. Letos jsem dělala kulatý 30cm a upravila jsem recept na 10 vajec a byl dost vysoký.

https://www.nejrecept.cz/…d-reny-r3592

pocker
Zasloužilá kecalka 684 příspěvků 18.04.19 13:12

Peču 30cm dorty, ale dělám korpusy dva. Jeden tmavý a jeden světlý, výborný piškotový, nepropadne se. Pokud chceš jen jedno těsto, tak pak dvojtou dávku.
Tady máš můj už ve dvojté dávce: 12 vajec, žloutky a bílky zvlášť- do žloutků přidat 4 lžíce horké vody, 300g cukru+2 vanilkové cukry, 14 lžic oleje, 8-10 lžic vlažné vody, špetka soli, 460g prosáté polohrubé mouky-může být i hladká půl na půl, 2× kypřící prášek.
Peču prvních 10minut na 180°C, pak snížím na 150 a peču dozlatova. Tolik těsta trvá, než se propeče, aby nebyl uprostřed syrový.

Váš příspěvek
Reklama