Recept na perníkovou chaloupku?

792
2.11.11 14:22

Recept na perníkovou chaloupku?

Mátě n¨ěkdo recept na perník.chaloupku? a jak se dělá? Slyšela jsem, že je potřeba z kila mouky. Našla jsem tu recept na metelčiny perníčky, ale nevím, zda je vhodný i na chaloupku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
2.11.11 14:28

Ahoj. Já dělám podle receptu, co je na formičkách (teď ho nemám po ruce, ale řekla bych , že z těch Metelčiných by to mělo jít taky). Množství záleží na velikosti chaloupky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
2.11.11 14:31

Ahoj, dělám z tohoto těsta: 500g mouka hladká, 100g máslo, 150g cukr moučka, 100g med rozpuštěný, 1,5lžíce sody, 1,5lžíce perníkové koření, 3 vejce. Vyjde ti z toho chaloupka v pohodě a ještě zbyde na perníčky. Perníčky ani není třeba nechávat uležet, jsou hned krásně měkké. A postup je takový, že si udělám šablonky a podle toho vykrajuju, ale vyválím na hrubší plátky, aby mi to líp drželo. Slepuju a zdobím bílkovou polevou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
2.11.11 15:52

Ahoj, pokud nefandíte cukrové polevě tak doporučuju zkusit kvalitní bílou čokoládu na vaření ve varném sáčku. Je to snadné, ohřát v lázni, ustříhne se růžek na sáčku a rychleji schne než cukrovka. A krásně z ní jdou udělat krápníky na chaloupce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
2.11.11 15:59

no, přijde na to, jak tu chaloupku chceš stavět.
pokud jako panelák, tak stačí běžná várka těsta na běžné perníčky, vyválet na silnější placku a vykrájet dle šablonek panely (lze koupit chaloupková vykrajovátka,mám je doma) a ty pak po upečení slepit.
Nebo když ti nevyzbude,tak holt uděláš další várku, no bože.

ovšem pokud budeš stavět chaloupku klasicky,to jest z cihel jako správný dům, tak to bude spotřeba mnooooooohem větší a nejspší budeš zadělávat postupně víckrát.
Ale výsledej stojí za to, a lidi budou čubrnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
2.11.11 20:58
princeznaII píše:
no, přijde na to, jak tu chaloupku chceš stavět.
pokud jako panelák, tak stačí běžná várka těsta na běžné perníčky, vyválet na silnější placku a vykrájet dle šablonek panely (lze koupit chaloupková vykrajovátka,mám je doma) a ty pak po upečení slepit.
Nebo když ti nevyzbude,tak holt uděláš další várku, no bože.ovšem pokud budeš stavět chaloupku klasicky,to jest z cihel jako správný dům, tak to bude spotřeba mnooooooohem větší a nejspší budeš zadělávat postupně víckrát.
Ale výsledej stojí za to, a lidi budou čubrnět.

jako jak z cihel? nemáte foto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
3.11.11 13:09

a jaké rozměry děláte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
3.11.11 15:27

My dělali asi 20×10 plus střecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
3.11.11 22:34
Jančik píše:
My dělali asi 20×10 plus střecha.

Díky moc za recept i inspiraci měření :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí