Recept na plněný slaný závin, roládu

851
20.8.20 11:38

Recept na plněný slaný závin, roládu

Zdravím všechny,
mohl by sem prosím Vás někdo napsat recept na néjaký dobrý plněný, slaný závin z listového, nebo i jiného těsta, nebo na slané tyčinky? Pokud možno rychlé a jednoduché. :jazyk: ředem Věem děkuji.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1254
20.8.20 12:05

Rychlovka - listove testo potrit kecupem. Poklast chorrizem nebo sunkou, pridat listovy spenat, nastrouhat nivu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10430
20.8.20 12:17

U nás vedly vždycky slané rohlíčky ze šlehačkového těsta: 1 vejce (ani být nemusí), 1 šlehačka (250ml), 1 máslo (jde i Hera, ale s máslem je to chutnější), cca 400g hladké mouky a sůl (případně i rovnou do těsta např. oregáno, pokud to má chutnat víc jako pizza). Vypracuje se krásně vláčné těsto, se kterým se skvěle pracuje. Náplň různá (šunka, sýr, mozzarela a sušená rajčata, zelí a klobása apod.), naplnit rohlíčky, potřít vejcem, posypat solí/kmínem/kořením. Místo rohlíčků můžeš udělat jen kolečka a udělat něco jako minipizzy bez kynutí.
Obdobně jde část mouky nahradit strouhaným sýrem a udělat z toho rovnou tyčinky, výborné je to s nivou.
Je to žravé a nedrobí to jako listové těsto. Dělám šlehačkové rohlíčky i na sladko s tvarohem nebo mákem, hlavně na rodinné oslavy.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
20.8.20 12:23

Ahoj,
já dělám trochu ‚prasárničku‘ na listové těsto dám trochu BBQ omáčky, na to dám slaninu, karamelizovanou cibulku a nivu.
Je to teda kalorická bomba, ale moc všem chutná :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3362
20.8.20 12:51

@zrcadlo

Ahoj, to je skvěly recept. Jak se zapracuje to máslo, dá se do toho nastrouhat? Je to lepší s 1 vejcem nebo je to jedno? Dá se to udělat den předem, do lednice a péct druhý den??

Děkuji za odpověď

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10430
20.8.20 12:56
@Gerberka píše:
@zrcadlo

Ahoj, to je skvěly recept. Jak se zapracuje to máslo, dá se do toho nastrouhat? Je to lepší s 1 vejcem nebo je to jedno? Dá se to udělat den předem, do lednice a péct druhý den??

Děkuji za odpověď

Jo, buď strouhám máslo z lednice, nebo ho nechám pořádně povolit, někdo to dávám do pekárny a nechám promíchat na program těsto na těstoviny. To vejce dávám jak kdy, zas tak výrazný rozdíl nevidím, možná je to s ním kompaktnější. A ano, dá se dát do lednice, často jsem udělala část těsta třeba na sladko ke kafi pro návštěvu, a druhý den ze zbytku udělala kapsy (když se mi nechtějí dělat rohlíčky, mám takové to tvořítko na větší kapsičky) se šunkou a sýrem pro děti na výlet.
Když dělám na sladko, tak obaluju ještě horké v moučkovém cukru s vanilkou.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3362
20.8.20 13:26

Děkuji, určitě zkusím naslano

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1815
20.8.20 14:46
@Epampeliska92 píše:
Ahoj,
já dělám trochu ‚prasárničku‘ na listové těsto dám trochu BBQ omáčky, na to dám slaninu, karamelizovanou cibulku a nivu.
Je to teda kalorická bomba, ale moc všem chutná :lol:

Tohle zkusím :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1815
20.8.20 14:49

@prokr já dělám buď rychlou klasiku kečup, sýr, slanina, šunka a když mám víc času tak udělám kuřecí maso na cibulce a přidám ještě špenát a nivu :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13908
20.8.20 14:51

Překvapivě velky úspěch mela kombinace špenát, niva, slanina.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5266
20.8.20 14:56

My mame radi kombinaci sladke a slane chuti, takze vede sunka, camembert, brusinky, pripadne slanina/sunka, niva a hruska. Deti maji rady i BBQ omacku, kousky restovaneho kureciho, kukurici a syr (takova trochu variace na Quirrito z KFC).
Z listoveho mam rada i slany kolac na plech-zakladem je zakysana smetana, nahoru pak syr a oprazena slanina s cibuli.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
851
20.8.20 19:21
@zrcadlo píše:
U nás vedly vždycky slané rohlíčky ze šlehačkového těsta: 1 vejce (ani být nemusí), 1 šlehačka (250ml), 1 máslo (jde i Hera, ale s máslem je to chutnější), cca 400g hladké mouky a sůl (případně i rovnou do těsta např. oregáno, pokud to má chutnat víc jako pizza). Vypracuje se krásně vláčné těsto, se kterým se skvěle pracuje. Náplň různá (šunka, sýr, mozzarela a sušená rajčata, zelí a klobása apod.), naplnit rohlíčky, potřít vejcem, posypat solí/kmínem/kořením. Místo rohlíčků můžeš udělat jen kolečka a udělat něco jako minipizzy bez kynutí.
Obdobně jde část mouky nahradit strouhaným sýrem a udělat z toho rovnou tyčinky, výborné je to s nivou.
Je to žravé a nedrobí to jako listové těsto. Dělám šlehačkové rohlíčky i na sladko s tvarohem nebo mákem, hlavně na rodinné oslavy.

Vím, že se ptám jako deb. l 8o. Šlehačka je smetana ke šlehání a používá se v tomto receptu v tom tekutém stavu…nebo vyšlehané do tuhé šlehačky 8o. Stydím se za blbé dotazy u kulinářskou úroveň krutě nesplňující dnešní standarty :oops:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
20.8.20 19:30

Já dělám Slaný se zelím.
Na to ale ne těsto dám slaninu nebo nějakou šunku. Sterilované zeli procedim a dám na tu šunku/slaninu zabalím potru vajíčkem a posypu kmínem…

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
20.8.20 19:31
@Anonymní píše:
Já dělám Slaný se zelím.
Na to ale ne těsto dám slaninu nebo nějakou šunku. Sterilované zeli procedim a dám na tu šunku/slaninu zabalím potru vajíčkem a posypu kmínem…

Edit rozválene testo

  • Citovat
  • Nahlásit
4393
20.8.20 19:35

Slané tyčinky: 250 g másla, 250g tvarohu, 250 g hladké mouky, špetka soli. Těsto rozválet, nakrájet na tyčinky, ty potřít rozšlehaným vajíčkem a posypat semínky jaké má kro rád, kmínem …. Vždycky jsem s nimi měla úspěch.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama