Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vesni, Ty jsi poklad, moc děkuju za ochotu, v něco takového jsem vůbec nedoufala! Jdu na to
Měj se moc hezky!!!!
aaaale, ještě se budu červenat
Když můžu, tak pomůžu.
PS: doufám, že tu přistane foto dortíku ![]()
Jasně, pochlubím se
Jenom mě mrzí, že nemůžu dát ochutnat i Tobě, když máš na něm takové zásluhy ![]()
Ženský a co takhle že byste sem ten receptík některá šoupla?
Úplně jsem na něco takového dostala chuť! ![]()
Na přání Ronnie jsem opsala recept ![]()
Trojitý dort z čokoládové pěny
pro 10 osob
příprava: 1 hodina
tuhnutí přes noc
250 g čokoládových sušenek, např. čoko. věnečky
1 lžíce hladké mouky
125 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
kakao holandského typu
Na čokoládovou náplň
100 g tmavé čokolády, na kousky
125 ml 40% smetany
Na čokoládovou pěnu
200 g tmavé čokolády
1 lžička vanilkového extraktu
600 ml 40% smetany
Dortovou formu o průměru 22cm lehce vymažeme máslem a její dno vyložíme pečícím papírem. Čoko věnečky rozdrtíme do mísy a smícháme s moukou, pak přilijeme máslo a dobře promícháme. Vlhkou směs natlačíme na dno fomy a dáme alespoň na půl hodiny do ledničky.
Náplň - čokoládu na kousky do menšího rendlíku, zalijeme smetanou a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání necháme čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijeme na sušenkový základ ve formě. Dáme na půl hodiny do lednice.
Pěna - nalámanou čokoládu dáme do rendlíku, přidáme vanilkový extrakt a polovinu smetany a na středním plameni zahříváme. za stálého míchání necháme čokoládu dohladka rozpustit. Sejmeme z ohně a necháme zhruba 15 minut zchladnout. Zbylou smetanu ušleháme dotuha a postupně přiléváme tekutou čokoládu. Směs pak nalejeme na základ dezertu do formy. Vložíme do ledničky - přes noc. Před podáváním posypeme kakaem holanského typu.
Tip - pokud to neztuhne přes noc, můžeme hodinu před podáváním dát dort do mrazáku.
Dodatek - osobně bych dortík nesypala kakaem, ale buď bych si nastrouhala třeba bílou čokoládu a nebobych použila „myší hovínka“-zkrátka nějakou jinou ozdobu ![]()
Rozinko, sbíhají se mi sliny, holt si budu muset tehle lákavý dezert taky vyrobit ![]()
Děkuji mnohokrát za tvůj čas a vynaloženou energii!!!
![]()
Vypadá to skvostně a ani ne moc složitě, určitě někdy vyzkouším.
![]()
Sháním první číslo Alberta z roku 2010 v pdf, nemá někdo??
Nebo čísla z roku 2009 a níž ![]()
@laurdes aha to sice mám, ale nedám
můžu třeba poslat nějaký recept, vyfotit, kdyby jsi věděla co přesně hledáš.
Ještě nevím co hledám
Respektive sháním tahle starší čísla do sbírky, ostatní nové mám. Ale starší jako tištěné to už nejde sehnat, tak zkouším hledat v pdf verzi, jelikož dříve se daly stáhnout, ale ted už na stránkách ty starší nejsou ![]()
@laurdes aha, tak snad někdo pomůže, já je také sbírám, je tam pěkná inspirace, všechny tedy nemám, ale pár šanonů jich tu mám ![]()