Recept - zmrzlina ze zmrzlinovače

20157
6.8.13 20:49

Recept - zmrzlina ze zmrzlinovače

Milé emaminky,
chci se vás zeptat, jaké máte své oblíbené recepty na domácí zmrzlinu vymrazenou v přístroji. A děláte také některá ve zmrzlinovači sorbet?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

3250
6.8.13 21:08

Jo dělám sorbety nejčasteji. podle receptu máš dát cukrový sirup k ovoci. tj uvařenou vodu s cukrem. když nemám čas, prostě rozmixuju ovoce s vodou, osladim a dám dělat zmrzlinu. sladím téměř vždy, i když je ovoce sladké, jinak zmrzka není moc dobrá. děláme i smetanové - jahody se smetanou - to je super. nebo banány, smetana, kousky čokolády.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4247
6.8.13 21:10

Dneska jsem zrovna hledala recepty, mame novy zmrzlinovac :D Takze pridavam do oblibenych.
Zatim jsme delali 2 zmrzky - jako prvni bananovou s kousky cokolady (2 banany, 1 zakysana smetana, mleko, cukr - rozmixovat, pridat nastrouhanou cokoladu a nalit do stroje) a dneska jogurtovo-boruvkovou (boruvkovy smetanovy jogurt, smetana 10%, vanilkovy cukr).
Obe dobre, ale nemam moc srovnani, tak se rada inspiruju :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4247
6.8.13 21:17

Jinak jsem narazila na tohle http://www.gelataio.delonghi.com/index_cz.htm
Docela pekny zmrzlinovy receptar, i kdyz nemam ozkouseno.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10762
6.8.13 21:40

Ahoj naše nejoblíbenější, obvykle jí nestačím ani nandavat ze zmrzlinovače:

140 g cukru 20 g kukuřičného sirupu 46 g sušeného mléka 560 g mléka 170 g smetany, 1 větší žloutek (20g), 2 vanilkové cukry (ideálně ne vanilinové)

všechno smíchat, zahřát k bodu varu, zchladit.

dala jsem do mrazáku, aby to bylo hodně studené a pak do zmrzlinovače.
ale konzistenci příjemnou k jídlu to mělo i bez toho zmrzlinovače, tudíž klidně zkuste do mrazáku a jen občas promíchat.

Upraveno podle : http://www.lidovky.cz/…ra-chut.aspx?…

zkuste :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20157
6.8.13 21:47

Děkuji vám, a přídám vygooglený recept, který zhruba za tři roky, až dokojím, taky vyzkouším :lol: :
rozmixované jahody s cukrem a citronem (poměry dle chuti) a k tomu šampaňské nebo sekt..
Alkohol prý zabraňuje vytváření ledových kousků, takže proto to musí být alkoholický sekt a ne třeba limonáda..
Poměry jsem si ani nečetla, jelikož ta konzistence do zmrzlinovače je daná a jakmile vyzkoušíme jednu, dvě zmrzliny, tak už víme ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2369
6.8.13 21:47

Kdyz jsem kdysi hledala recept, našla jsem tento a u něho v různých variacich zůstávám:

Na přípravu domácí vanilkové zmrzliny: 150 ml smetany, 150 g cukru, 250 ml mléka, 4 bílky a 1 sáček vanilkového cukru. Nejprve vyslehat z bílků sníh a poté do něj přimíchat všechny zbylé ingredience

Kdyz chci ovocnou, tak do toho přidám rozmixovane ovoce (jahody, meruňky, broskve…) Manžel se muze utlouct a chodi na ni i v noci :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20157
6.8.13 21:49

@harpyje K té vychytávce ohledně mrazáku jsem též něco vygooglila - zmrzlinovač plní jedinou funkci, která je třeba k tomu, aby v mrazáku ze hmoty vznikla nadýchaná zmrzlina a nikoli ledový kus - tu hmotu v mrazáku (tady v „mrazáčku“ toho zmrzlinovacího stroje) míchá - takže právě psali, že když si zhruba každé tři minuty vzpomeneš a hmotu v mrazáku promícháš, tak zmrzlinovač nepotřebuješ :idea:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20157
6.8.13 21:52

No a naše první dnešní zmrzlina byla variace na Míšu: smíchala jsem tvaroh s vyšlehanou 40% šlehačkou a medem.
Zítra budu dělat druhý pokus - vyberu právě některý z vašich receptů, za něž děkuji :kytka: - a budu ladit tu konzistenci, aby to bylo opravdu nadýchané.. Dnes jsem ji udělala na můj vkus trochu hustější, ale chuť dobrá, moc dobrá.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20157
6.8.13 21:54

@luca001 No to se nedivím.. Osobně asi nebudu míchat mléko se šlehačkou, zůstanu jen u šlehačky, ale tenhle základ je taky mňamózní..
Ale postupně vyzkouším asi všechny vaše receptíky, láká mě také ten jogurtový základ.. Aspoň zjistím, jak se to s různými typy základů proměňuje :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11503
6.8.13 22:20

Dělala jsem zmrzlinu pro zmrzlinovač, ale ten nemám a šlo to do mrazáku v pohodě a byla moc dobrá. Dělala jsem višňovou, jahodovou a borůvkovou. 200g ovoce, 1 kelímek 31% šlehačky, 200g kvalitního jogurtu, 150g cukru. U té borůvkové jsem dala 100g jogurtu a 100g tvarohu a taky byla mňam :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Pipa.k
7.8.13 00:50

Já si pořídila zmrzlinovač kvůli dietě - syn nesmí mléko. Po pár pokusech s vařením různých směsí si všechny děti oblíbily velmi jednoduchou zmrzlinu z ovocných džusů. Stačí 0,5 litru kvalitního džusu, pár lžic cukru podle kyselosti výchozího ovoce a 1/4 lžičky guarové gumy (tu napřed rozmíchat v cukru - je to na zahuštění). Namrzlou směs lze nacpat do tvořítek na nanuky a máte ovocný nanuk.

  • Nahlásit
  • Citovat
371
14.2.14 17:05
@luca001 píše:
Kdyz jsem kdysi hledala recept, našla jsem tento a u něho v různých variacich zůstávám:

Na přípravu domácí vanilkové zmrzliny: 150 ml smetany, 150 g cukru, 250 ml mléka, 4 bílky a 1 sáček vanilkového cukru. Nejprve vyslehat z bílků sníh a poté do něj přimíchat všechny zbylé ingredience

Kdyz chci ovocnou, tak do toho přidám rozmixovane ovoce (jahody, meruňky, broskve…) Manžel se muze utlouct a chodi na ni i v noci :D

Ahoj,
dělali jsme už 2× tuhle vanilkovou zmrzlinu a přijde nám strašně sladká, i po mírném snížení množství cukru.
Když z toho děláš ovocnou, dáváš ovoce podle oka nebo to máš nějak vyzkoušené, odvážené?
My dělali ještě zmrzlinu podle receptu na obalu vanilkového lusku - je to trošku složitější a je moc dobrá. Cukru je tam jen 50 g a je moc dobrá.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2369
14.2.14 20:56

@vykyluci Ovoce davam vždycky podle oka. Preslazena mi teda nikdy nepřišla :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2369
14.2.14 20:57

Recept jsem brala původně tady http://www.prozeny.cz/…yrobte-si-ji

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama