Reklama

Recepty na tu nejlepší Svíčkovou :-)

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Barborika
Zasloužilá kecalka 811 příspěvků 10.01.18 15:01
Recepty na tu nejlepší Svíčkovou :-)

Ahojda, u Svíčkové stále nevím - jak na to - :-). Pojďte se prosím podělit o vaše recepty :kytka: díky všem :)

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

Reakce:
 
Marie432875
Ukecaná baba ;) 1913 příspěvků 10.01.18 15:07

Kuchařka pro dceru - https://www.kucharkaprodceru.cz/…tane-recept/
Jen absolutně nedávám mouku, jen v základu přidám více zeleniny a pak vezmu tycakem. Smetanu dávám podle oka ;)

 
pikola
Neúnavná pisatelka 19073 příspěvků 10.01.18 15:07

Hlavně nedávej smetanu a pak to nešlehej jako já :mrgreen:

 
laducha
Generální žvanilka 21587 příspěvků 10.01.18 15:07

Podusím cibulku, opeču/zatáhnu na ní maso, přidám mrkev, celer, petržel na kousky, koření - pepř nové koření a bobkový list, podliju vodou a dusím nebo peču v troubě. Zakryté a doměkka.
Pak vytáhnu maso a koření, zeleninu rozmixuju, podle potřeby přidám vodu nebo vývar, převařím, dám smetanu ke šlehání a je to. Podle chuti okyselím.
Mouku nedávám, není potřeba.
A teď jsem na ni dostala chuť :mrgreen:

 
Tiger-lily
Vesmírná mluvilka 33188 příspěvků 10 inzerátů 10.01.18 15:08
@pikola píše:
Hlavně nedávej smetanu a pak to nešlehej jako já :mrgreen:

copak, bylo z toho něco na dort? šlehačka s příchutí svíčkové? :mrgreen:

 
Patie
Ukecaná baba ;) 2462 příspěvků 3 inzeráty 10.01.18 15:09

Já mám nejradši svíčkovou z Halali, jsem na ní zvyklá od mala :) A nedělám z hovězího, ale z vepřové plece, mnam.

 
pikola
Neúnavná pisatelka 19073 příspěvků 10.01.18 15:10
@Tiger-lily píše:
copak, bylo z toho něco na dort? šlehačka s příchutí svíčkové? :mrgreen:

No skoro, taková pěnová tuhá omáčka :jazyk: spíš pomazánka :lol:

 
Currymatka
Zasloužilá kecalka 629 příspěvků 10.01.18 15:10

Dělám podle tohoto receptu a vždycky se povedla :mrgreen: https://www.ekucharka.net/…a-na-smetane

 
Borůvka1990
Kelišová 5435 příspěvků 10.01.18 15:11

Obecný recept nemám; ale snad pár rad ;)
1; nenahrazovat máslo rostliným tukem

2; nechat maso naložené

3; použít dostatek zeleniny, hlavně to nepřehnat mrkví, je dost sladká a výrazná, nechceš přece mrkvovou omáčku :lol:

4; maso na zelenině dusit pomalu a dlouho, neuspěchat

5; nezapomenout dát tymián (klidně sušený)

6; NIKDY omáčku nenastavovat, aby jí bylo víc! Pokud neodhadneš množství, a bude jí méně, přilitím vody a mouky jí pohřbíš!!! Prostě si pochutnáte na menším množství :nevim:

7; nepřilévej ledovou smetanu, nech jí venku na lince, klidně dvě hoďky, ať se ti nezdrcne v horké omáčce

8; dostatečné množství zeleniny omáčku po rozmixování zahustí, opravdu není třeba dokreslovat moukou, která omáčku tlumí ;)

9; ať se to líbí či ne, svíčková je záležitostí praxe, chce jí to dělat častěji než jednou za dva roky :lol:

Přeji ať se vydaří :palec:

 
Tiger-lily
Vesmírná mluvilka 33188 příspěvků 10 inzerátů 10.01.18 15:11

https://www.emimino.cz/…macka-55548/ nějaké tipy jsou i tady

 
Patie
Ukecaná baba ;) 2462 příspěvků 3 inzeráty 10.01.18 15:11

@pikola Svíčková pomazánka by třeba nemusela chutnat zle :mrgreen: Teda já osobně miluju svíčkovou tak, že bych si jí i na chleba namazala :lol:

 
Petruna21
Echt Kelišová 9863 příspěvků 10.01.18 15:17

Koupíš si maso na svíčkovou (hovězí) omyješ prošpikuješ špekem dáš do hrnce. Do hrnce dál přidáš kořenovou zeleninu nakrájenou na drobno hodíš to k masu dáš tam ocet, vodu, sůl potřebné koření co tam má být a necháš jeden den uležet druhý den jí chvilku pečeš pak vyndáš podleješ počkách až se udělá maso. Jeli maso měkké vyjmeš nakrájíš na plátky rozmixuješ zeleninu dochutíš přidáš smetanu a vložíš maso a ještě chvilku povaříš :)

 
kontramatka
Závislačka 3767 příspěvků 10.01.18 15:32

Svíčkovou je nejdůležitější nechat odležet!!! A žádné dušení, ale pěkně pomaličku pečení v třoubě na pekáči plném kořenové zeleniny s divokým kořením. Ochucuji výhradně pouze solí. Zelenina je plná chutí, stejně tak masisko.
Pak se zelenina rozmixuje, přepasíruje a zjemní smetanou. A pak už jen jeden orgasmus za druhým.

 
PID
Zasloužilá kecalka 720 příspěvků 10.01.18 15:32

@laducha
Jo, pecena svickova je nejlepsi!! :palec: :palec: :palec:

 
Paralenka červená
Ukecaná baba ;) 1063 příspěvků 10.01.18 15:32
@Marie432875 píše:
Kuchařka pro dceru - https://www.kucharkaprodceru.cz/…tane-recept/
Jen absolutně nedávám mouku, jen v základu přidám více zeleniny a pak vezmu tycakem. Smetanu dávám podle oka ;)

Jedině tuto a již žádnou jinou :palec:

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

Jak probíhala stavba rodinného domu na klíč pro čtyřčlennou rodinu?

Čtyřčlenná rodina pana Nového toužila vyměnit byt v panelovém domě za vlastní... číst dále >

Do plavek s eMimino.cz: Zdravá budoucnost před námi

Všechno jednou končí... Nebo začíná? V posledním díle naší výzvy Do plavek s... číst dále >

Články z Expres.cz

Schneiderová v Tváři otvírá víko od kanálu nejhorší televizní zábavy

Jitka Schneiderová (45) prý ráda překonává překážky a miluje výzvy. Po... číst dále >

Nejslavnější „ubeři“ v Česku: Koho z řad hvězd jako taxikáře můžete potkat i vy?

Exekuce, trestní stíhání nebo dokonce pobyt ve vězení. To jsou hlavní důvody,... číst dále >

Články z Ona Dnes

Kvůli extrémní chuti k jídlu váží roční holčička čtyřiadvacet kilo

Chahat Kumarová z Indie váží v pouhých šestnácti měsících neuvěřitelných... číst dále >

OBRAZEM: Třiašedesátiletá žena chtěla vypadat na pětadvacet. Povedlo se?

Manželka ruského moderátora Gauguina Solnceva by mohla být jeho matkou. Dělí... číst dále >