Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dotaz- takze registraci muzu provest prvne uz v 13+0? Nebo az 14+0 a zkouset to kazdy den az do 15+0?
Minule jsem mela nadlimitni registraci, ted to chci zkusit normalne
Ahoj, v neděli budu 14+0 a čeká mě registrace. Všimla jsem si, že je tam nové okýnku „nejsem robot“, je na ně nutné kliknout? Teď jsem to zkoušela a úplně se mi zasekl net ![]()
A jak je to tedy s dřívější registrací než 14+0? Je to možné nebo ne?
Registrovat je možné od 14+0. týdne těhotenství, nikoliv dříve (celopražská dohoda).
@Mufina koukni na diskuzi kterou jsem zakládala ted v rijnu: „Nový registrační formulář Podolí“ detailně tam popisuju uskali toho novyho okynka „nejsem robot“…
Ne dříve to nejde a na okénko musíš kliknout a vyplnit správnou odpověď.
@makarka díky, diskuzi už jsem pročetla, tak snad to tak bude fungovat i teď. I když mě ten robot hodil obrázek s názvama amerických ulic hned napoprvé
Minule, když jsem se registrovala, tak už to taky bylo přes net a stihla jsem to, tak jsem zvědavá jak tentokrát. Jinak tedy vůbec nevím, kam bych šla rodit, už jedině, že porodím doma
Mám rychlé porody, takže mimo Prahu fakt nedojedu a spádovou mám Vinohrdskou ![]()
@Mufina ty jo tak to je síla, jestli už to dává ulice hned napoprvé. Já když se přihlásila z toho novýho počítače, tak to dokonce nechtělo obrázek vůbec žádný…ale to už jsem popisovala. No tak držím palce. Já z toho byla taky celkem nervozní, neb spádovou mam taky Vinohradskou a tam by se mi teda opravdu moc nechtělo…i když on tohle člověk stejnak moc nevychytá. Strašně záleží, na koho kde člověk zrovna ten den D narazí. Navíc to, že se člověku podaří zaregistrovat do Podolí, ještě není záruka toho, že tam taky porodí.
Tak hodně štěstí! ![]()
@makarka to určitě záleží na koho trefíš, ale v tom Podolí mám asi jedinou šanci prosadit, aby mi nepíchli vodu apod. V jiných porodnicích to prostě člověku udělají i když porod běží jak na drátkách a může být za 30 minut od přijetí rodičky po všem
Doufám, že ty Vinohrady si nevyzkouším, tam prý dají dítě rodičce až druhý den po porodu, což by mi dost vadilo ![]()
Ještě jsem se tě chtěla zeptat, když se ti povedlo registrovat až na 3. pokus tak jsi se registrovala na tvůj termín, nebo jsi to musela posunout o ty 3 dny?
@Mufina to je naprostý nesmysl, rodila jsem na Vinohradech před 2,5 roke a malého mi dali hned, vodu mi nikdo nepraskal, sál nový, moderní, na vše se ptali, a to jsem neměla žádný porodní plán. Nemluvě o tom, že manžel tam byl se mnou asi až do desíti do večera (malý se narodil kolem páté odpoledne)… Bylo to tam moc příjemné, dokonce i jídlo se dalo jíst
Vinohrady dost poškodil ten paskvilní dokument, za který by si tvůrci zasloužili tak ránu pěstí. By mě zajímalo, jak tučný bakšiš od konkurence vzali ![]()
@neila ale já jsem to o těch miminkách, že je nedávají hned po porodu četla už dřív - před minulým porodem, takže to s dokumentem nemá nic společného. Navíc nebudu mít u porodu manžela - nikdy jsem ho neměla, tak se nechci s někým v bolestech dohadovat. V Podolí jsem předložila PA plán a ta podle něj jela a bylo to úplně v klidu. Předtím jsem 2× rodila U Apolináře a s přirozeným porodem to mělo pramálo společného - i můj 2. porod, který běžel naprosto krásně (2 hodiny od první kontrakce jsem přijela do porodnice otevřená na 8 nakonec skončil padajícíma ozvama a oxytocinem ![]()
@Mufina no mně se nakonec podařilo zaregistrovat hned napoprvé naštěstí…ale
tuhle otazku jsem samo řešila taky, jestli mam v případě neuspěchu při dalším pokusu posunovat datum porodu-napsala jsem jim dotaz na kartotéku a odpověděli, že ano, že následující den mam při dalším pokusu termín posunout o den
(a jinak by to stejně nedávalo smysl, neb ten tvůj puvodní termín by byl z vysokou pravděpodobností už obsazenej).
Já se ještě uklidnovala tím, že těch pokusů je docela dost. Termíny máš totiž 2-dle poslední MS a dle UZ. Tak prostě začni tím dřívějším no a posupně pokud by se nedařilo tak pár pokusů navíc získáš i tím, že se začneš přihlašovat jakoby na ten svůj pozdější termín… to zvládneš neboj, natrenuj to nanečisto to vyplnování a určitě se zadaří ![]()
Holky, co delat kdyz se registrace nepodarila? Dnes se mi 8:00:25 ukazalo ze jiz neni volne misto? Lze to zkouset i druhy den? Kdy v prukazu toto datum neni uvedene?
To mi jiste nic jineho nezbyva, budu zkouset a snad se zadari
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.