Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
HOlky takže říkáte, že ve středu je to šílené? Já se tam chystám tuhle středu,
snad jsem si to dobře spočítala a neměla jsem tam být už v pátek. No uvidíme co mi řeknou, čím dřív tam přijdu tím líp,ne? Já vím, že sice píšou od 13:00 ale aspoň budu v pořadí.
Tak mi držte palce
Alu - myslím, že ve středu je to horší, protože se tam schází víc maminek za víc dní…držím palečky, aby to bylo rychlé
já čekala 2 hodiny předem v Podolí…
Tak jsme zaregistrovaní u Apolináře na 20.6.2010!! Nečekala jsem vůbec! Měla jsem šílenou hrůzu,že tam vystojím důlek. Ale nic, ani jsem se nestihla podepsat na papír a už jsem šla na řadu:-))
Uf docela se mi ulevilo ![]()
Ahoj holky, nevíte někdo, jak je to s placením otce u porodu u Apolináře? Prý když se jde na předporodní kurz za 500kč - budoucí mamča+táta, tak už pak otec u porodu nic neplatí.. Nějak se mi to nezdá ![]()
Vloni to tak určitě nebylo. Platili jsme za kurz 500 i za otce u porodu 500.
Marfi: loni jsme neplatili, když byl manža u porodu, protože absolvoval předporodní kurz, nevím jak je to letos… ![]()
Marfinka píše:
Ahoj holky, nevíte někdo, jak je to s placením otce u porodu u Apolináře? Prý když se jde na předporodní kurz za 500kč - budoucí mamča+táta, tak už pak otec u porodu nic neplatí.. Nějak se mi to nezdá
Ahojky s Kubou jsem rodila u Apolináře, měli jsme předporodní kurz za 900Kč a otec u porodu nic neplatil. A ještě mi těch 900Kč proplatila pojišťovna, ale to bylo v roce 2007. Co bude letos netuším, ale na webovkách by to měli mít aktuální. KOukni se na předporodní kurzy.
Takže myslíte,že když tam půjdu 12.2. ,což bych měla být v 13 + 3, protože ten další týden tam nemůžu zajít,tak mě nevyhodí´nebo už nebude na můj termín plno??…Ted nedávno mě vyděsila jedna holka,co říkala že tam šla už ve 12týdnu a měli plno na její termín…takže mam strach,aby mě ještě vzali…ale zase proč by měli na stránkách psáno od 14tt…jsem docela vystrašená,jak to dopadne ![]()
Jestli tam moc chcete a náhodou se na vás nedostane, tak s rozjetým porodem vás neodmítnou (viz § 24 níže). Pokud registrováni budete a bude stop stav, tak vás přijme třeba zrovna v ten den volnější Podolí, ve kterém registraci nemáte a taky jí tam normálně chtějí. Spíš to mají pro pořádek, to se není čemu divit při tom návalu. Chtějí mít nějaká pravidla, rozdělit si maminky. Nejsou nafukovací.
Stejně většinou nebudete rodit přesně v termínu, ani ho nemusíte mít přesně vypočítaný. Jde o to, jak v den vašeho porodu budou praskat ve švech.
Přidám info o registraci z právní poradny Aperio:
http://www.aperio.cz/…/dotaz.shtml?…
a zákon o veřejném zdravotním pojištění
§ 11 http://portal.gov.cz/…n/48/1997/11
§ 24 http://portal.gov.cz/…n/48/1997/24
Takže je lepší se registrovat, aby byl klid na obou stranách, ale odmítnout v den D vás nemohou, takže buďte v pohodě.
Pokud budou mít stop stav, tak asi není dvakrát rozumné tam jet, ať máte registraci nebo ne. Nebo budete pak rodit a pobývat třeba na chodbě a ještě budete poslouchat nepříjemné poznámky…
Pokud by vás odmítli přijmout s rozjetým porodem přijmout, musejí vám to dát písemně (viz § 24). Vy pak máte v ruce důkaz pro případ porodu někde po cestě a následného podání stížnosti.
Zajímalo by mne, zda je tam při registraci (resp. při čekání na registraci) nějaký pořadník. Někdo to tu nakousnul, že než se stačil podepsat, tak už šel na řadu. Já se totiž hrozím toho, že tam přijdu, zeptám se, kdo je poslední, ale přesto mně někdo při samotné registraci předběhne (nebo předběhne nějakou maminku přede mnou a na mně se pak díky tomu třeba nedostane…
)…
Chystám se tam jít cca o 2 hodiny dřív (dnes v pátek, mají od 13:00, chci tam být tak na 11:00)…
Abych tam nečekala jako trotlík a pak to stejně nevyšlo na prázdno. Navíc už doma jedno dítko mám, tak to pro mně organizačně není jednoduché, ale netroufla bych si nebýt nikde zaregistrovaná…
Já když jsem se tam registrovala - ale už je to nějakou dobu
- tak pořadník nebyl, prostě jak píšeš, kdo přišel poslední? A pak si to hlídat… ale třeba je to teď už jinak ![]()
Tak jsem dneska byla u Apolináře na registraci (termín porodu 4.9.2010)…
Registrace je od 13:00, já tam raději šla už na 11:00. Chvíli po mně přišly další dvě maminky, po dalších asi 15 minutách 1. Už jsem si začala připadat, že jsem zbytečně vyšilovala, nicméně okolo 12:15 se to tam již začalo opravdu plnit. Dlužno podotknout, že ten den se registrovaly tři terímy porodu: 3.9., 4.9., 5.9.
Ale když registraci konečně otevřeli, já byla samozřejmě první (naštěstí mně nikdo nepředběhl), tak jsem zjistila, že v kalendáři už je na 4.9. zapsáno 7 maminek! Nevím, kolik na den registrují, běžely tam v čekárně fámy, že registrují jen 11 lidí, ale mně se to zdá málo.
Jen doufám, že tam dneska zaregistrovali všechny, co přišli, za sebe jsem ráda, že jsem tam šla takhle dřív, alespoň jsem se nenervovala a v klidu si přečetla pár stránek knížky
Nakonec to tedy pro mně bylo fajn volno bez pobíhajícího 15 měsíčního torpéda okolo … ![]()
Kdybyste chtěli vědět něco konkrétního, spíš se ptejte, samozřejmě ráda odpovím.
Jo a postkala jsem tam jednu maminku z emimina, byla 4. na řadě a také je zaregistrovaná ![]()
Ten virtuálně-reálný svět je tak malý! ![]()
Zdravím všechny,
jsem nováček,
chtěla jsem se s Vámi podělit, jak to nyní chodí s registrací u Apolináře. Registrace probíhá 14+0. Dříve Vás nevezmou. Já jsem tam šla přesně ve 14+0 byl čtvrtek, na ten den berou 10 lidí. Byla jsem tam už 11:20 hod. a byla jsem třetí v pořadí. Do 12:00hod. přišli další 4. Po 12:00h.další 2. I když mají až od 13:00 hod. Takže všem doporučuji, jít brzo. Neboť holčina co přišla na 13:00hod.tak byla 11. v pořadí, a už jí nevzali.
Ahoj ![]()
Snad pro Vás mám alespoň trošku dobrou zprávu. Protože čekání na tzv. registraci v minulých týdnech začalo dosahovat neúnosných, až skoro nesmyslných časů, spouští Apolinář od 7.11.2011 (termín porodu 7.5.2012) obdobu registrace … ovšem v elektronické podobě. Prostě se od daného data (od 14+0) po osmé ráno „přidáte“ do pořadníku (vidíte, jestli je volné místo) a pokud jste se do pořadníku vešly, vyberete si následně termín osobní návštěvy (termíny jsou vypisovány na každý pracovní den od 15:30 do večera). Tam bez dlouhého čekání dostanete razítko do těhotenské průkazky a porodní asistentka se vás zeptá na základní zdravotní údaje. Podrobný popis je na http://www.apolinar.cz/porodnice
Pro elektronickou registraci je povoleno denně 8 míst, dvě místa zůstávají pro osobní registraci na klinice (nemůžeme zcela diskriminovat těhotné, které nemají internet nebo internetu nedůvěřují).
S přáním klidného těhotenství
F.Vaněk
no tak to je mazec. takhle měl člověk jistotu, že když si počká tak se dočká, takhle to bude katastrofa a ještě jim v 8:00 spadne sít pro přetížení. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.