Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chci tak nějak, ale bílý mat plus asi dřevo a skříňky do stropu. Ještě uvidíme
@PetraJ píše:
Tak to jo. Mně ji dělal truhlář z Lípy.
Nadhera! ![]()
Muzu se prosim zeptat na rozmery toho L-ka? Diky.
@PetraJ píše:
Tak to jo. Mně ji dělal truhlář z Lípy.
No já bych i řekla, že je to stejný ![]()
@Chytrak píše:
Nadhera!Muzu se prosim zeptat na rozmery toho L-ka? Diky.
Díky. Je to klasická paneláková kuchyň, nic jinýho tam ani vymyslet nešlo. ![]()
Rozměry jsou nějak 240×260 cm. Kratší strana je ta s dřezem.
@PetraJ píše:
Díky. Je to klasická paneláková kuchyň, nic jinýho tam ani vymyslet nešlo.
Rozměry jsou nějak 240×260 cm. Kratší strana je ta s dřezem.
Super. Ta nase bude mit skoro stejny rozmery, proto jsem se na to ptal.
Zda se mi to nebo nad prac. deskou chybi zasuvky?
A jidelni skrin tam asi nemas, ze?
@Chytrak píše:
Super. Ta nase bude mit skoro stejny rozmery, proto jsem se na to ptal.Zda se mi to nebo nad prac. deskou chybi zasuvky?
A jidelni skrin tam asi nemas, ze?
Zásuvky jsou jenom na kraji linky. To je asi jediný, co bych tam změnila. Dala bych je víc doprava. Jsem pravačka a když tam zapnu třeba ruční šlehač, tak mi překáží šňůra.
Jídelní skříň tam není, rozhodovala jsem se, jestli to udělat takhle, jak to je nebo dát špajz místo trouby, ale tu bych pak musela mít pod varnou deskou, což už jsem nechtěla. A ještě bych musela dát někam mikrovlnku. Holt nedělám žádný velký zásoby. ![]()
@PetraJ ja resim jestli dat skrinky az ke stropu. Je to cihla a strop je az ve 2,75m. Mame to spojene s obyvakem, takze tam klasickou jidelni skrin taky nenacpu. Maxim. zuzenou na 40cm a to nevim jestli ma smysl. Trouba bude muset byt pod varnou deskou.
Mně by ta čtyřicítka špajzka stačila, ale nevešla se. A tu troubu jsem chtěla nahoře, přece jenom už nejsem nejmladší. ![]()
@Sany80s píše:
A vy máte tvrzené sklo?
Píšu, že teď bych dala.
@pikola píše:
Chci tak nějak, ale bílý mat plus asi dřevo a skříňky do stropu. Ještě uvidíme
Brala bych tu třetí variantu. Mezi dřezem a varnou deskou je třeba mít dostatečný pracovní prostor - tam krájíš to, co jsi umyla. Pak ještě kousek místa z druhé strany varné desky a dřezu. Co je totálně nepraktické, je dřez a varná deska v jednom rohu. Tedy to, co je na fotce od @PetraJ. Bohužel to mám doma - koupeno s bytem. Když jsou v kuchyni dva lidi, stačí jen chvíli, jeden vaří, druhý chce třeba jen natočit vodu apod., a už se strkají.
Pokud hodně pečete/vaříte doporučuji kuchyň do U pro zvětšení plochy pracovní desky, u mě po mnoha úvahách zvítězila tato varianta v podobném prostoru
Dřez bych nedávala doprostřed pracovní desky ale k jednomu okraji dle preferencí levá/pravá strana
Nastudovat něco o trojúhelníku varných zón skladování/mytí/vaření - dřez/chladnička/sporák bych doporučovala, skutečně to pomůže
Myčka hneď vedle dřezu je důležitá
Skříňky až ke stropu taky doporučuji máme a je to super věci denního používaní na dolních poličkách a naopak ty co používáme jednou za měsíc až rok jsou postupně směrem nahoru, získáte mnohem více úložného prostoru pokud chybí jinde (napr. vánoční dekorace)
Horní skříňky doporučuji menší hloubky do 35cm až ke stropu, u těch hlubokých v užší kuchyni vzniká dojem tunelu a stísněného prostoru.
Za pracovní deskou máme už 1 rok pouze plně omývatelnou barvu a funguje to zatím skvěle, vydržela i denní čištění téměř 4 měsíců v Corona období ![]()
Dlažba u nás v kuchyni je velkoformátová 90×45 takže minimum spár a máme podlahové topení
Ta roletka se mi taky líbí a ten roh před stupačkami bych využila naprosto stejně jako Vy - kávovar apod.
Rohové skříňky s karuselmi a podobně jsem vůbec nedávala, nelíbí se mi to a tak máme na obou stranách U-čka velké zásuvky - dokonce více jak 100cm široké ![]()
Dřez máme na té nejkratší straně naproti dveřím a máme tam i okno
Matnou bílou jsem chtěla taky, ale hodně žen se stěžovalo, že tam otisky nejdou vyčistit, nebo hodně špatně, tak jsem vybrala lesklé bílé lamino na vzorkách jsem si zkontrolovala, jak to s otisky je, různí výrobci mají různé povrchy a na některých otisky téměř není vidět. Takže máme lesklou bílou a desku v dekoru dřeva, jsme zopakovali na jedné řadě horních skříněk. Naopak oceňuji na té bílé to, že je vidět, když je něco ušpinené a ihned to otřu. Je nás doma 5 ![]()
Materiál je možný nejen lamino ale i folie a nebo lak, záleží na finančních možnostech, my vybrali lamino jako kompromis - vyšší kvalita jako folie a nižší cena jako lak.
Hodně štěstí s výběrem dodavatele, ať máte z kuchyně radost ![]()
@Ukulina píše:
Brala bych tu třetí variantu. Mezi dřezem a varnou deskou je třeba mít dostatečný pracovní prostor - tam krájíš to, co jsi umyla. Pak ještě kousek místa z druhé strany varné desky a dřezu. Co je totálně nepraktické, je dřez a varná deska v jednom rohu. Tedy to, co je na fotce od @PetraJ. Bohužel to mám doma - koupeno s bytem. Když jsou v kuchyni dva lidi, stačí jen chvíli, jeden vaří, druhý chce třeba jen natočit vodu apod., a už se strkají.
No vidíš a mně to takhle vyhovuje. Napustim vodu do hrnce a nemusím s ním nikam chodit, jenom se otočím a dám vařit.
@Petra Z píše:
@PetraJ Kruliš??
Jinak nádherná kuchyně
Friml. ![]()
Od Kruliše má linku máma. Jako pěknou, ale dal jim na zeď dřevěnou desku, přitom vařej na plynu. Takže teď používá jenom přední plotýnky. Jim to nějak nedošlo, ale myslím, že tohle by měl truhlář vědět.
@PetraJ toho neznám
Od Kruliše mám vestavěnou skříň, tak proto mě to jméno napadlo
Ty a nešlo by na tu desku nalepit to sklo, co se dává na zeď?