Ricinový koktejl - kolikrát mohu?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Zkus se poptat v lékárně a celý problém odpadne, jelikož Ti ricínový olej pro vnitřní použití neprodají.
Ricín je prudký jed a teoreticky se může dostat do oleje při lisování a byť byl kdysi oblíbený i jako projímadlo, v současné době se vnitřní použití nedoporučuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ani jednou pro Boha živýho! Je to jedovatý! Jako na co to chceš? Jestli na zácpu, tak existuje asi milion lepších projímadel, ze kterých ti neprasknou střeva nebo tě nepřiotrávěj a na nic jinýho si to nedovedu představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@jege píše:
Zkus se poptat v lékárně a celý problém odpadne, jelikož Ti ricínový olej pro vnitřní použití neprodají.Ricín je prudký jed a teoreticky se může dostat do oleje při lisování a byť byl kdysi oblíbený i jako projímadlo, v současné době se vnitřní použití nedoporučuje.
Tou lekarnou bych neargumentovala, vetsinou neprodaji tehotne ani kapky do
nosu, masticku na opary (i kdyz je to bezpecne) a na koprivovy caj napisou, ze
neni vhodny pro tehotne (i kdyz je), na zcela bezpecne leky, u kterych je to
prokazane, ze bezpecne jsou, napisou, ze to mas s lekarem konzultovat. Jako nic proti opatrnosti, ale to s tim cajem
me rozesmalo…
Jinak ja mela ricinovy koktejl v kazdem tehotenstvi 2× s odstupem asi 2-3 dnu kdyz uz jsem byla plus minus tyden po terminu. Nic mi to neudelalo. Jako ze vubec nic. Ani me to neprohnalo a uz vubec jsem nezacala rodit. Ale na me nezafungovalo nic, ani Hamilton. Nic drastictejsiho jsem fakt nezkousela, teda. (Na kamaradku to melo zcela stejny ucinek.)
A proc jsem si dovolila dat ricinovy koktejl? Treba proto, ze znamy porodnik
proti nemu nic nenamital, ze ho doporucuji nektere „prirodnejsi“ PA a
dokonce maminkovske weby a nezakladala jsem na to diskusi na emiminu, kde by mi
vysvetlili, ze je to jak jed na krysy? Tak asi proto. Takze ja ti to nedoporucuju
z uplne jineho duvodu - kdyz neni telo (nebo spis miminko) pripraveno, zpusobis
si tim mozna dost neprijemny prujem, mozna bolestive poslicky, pokud pripraveno
je, pomuzou i vana, dlouha prochazka, sex, masaz bradavek apod. Ale naprosto
chapu, ze pokud nad tebou visi vyvolani, tak jsi ochotna to zkusit. V tom
pripade bych si to dala co nejpozdeji po terminu, rano treba v sobotu, az bude
muz doma. Nevis, co to s tebou udela.
Ale jsem jen random temer anonymni clovek na
internetu, mas svoji hlavu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@TRG píše:
Tou lekarnou bych neargumentovala, vetsinou neprodaji tehotne ani kapky do nosu, masticku na opary (i kdyz je to bezpecne) a na koprivovy caj napisou, ze neni vhodny pro tehotne (i kdyz je), na zcela bezpecne leky, u kterych je to prokazane, ze bezpecne jsou, napisou, ze to mas s lekarem konzultovat.Jako nic proti opatrnosti, ale to s tim cajem me rozesmalo…
Jinak ja mela ricinovy koktejl v kazdem tehotenstvi 2× s odstupem asi 2-3 dnu kdyz uz jsem byla plus minus tyden po terminu. Nic mi to neudelalo. Jako ze vubec nic. Ani me to neprohnalo a uz vubec jsem nezacala rodit. Ale na me nezafungovalo nic, ani Hamilton. Nic drastictejsiho jsem fakt nezkousela, teda. (Na kamaradku to melo zcela stejny ucinek.)
A proc jsem si dovolila dat ricinovy koktejl? Treba proto, ze znamy porodnik proti nemu nic nenamital, ze ho doporucuji nektere „prirodnejsi“ PA a dokonce maminkovske weby a nezakladala jsem na to diskusi na emiminu, kde by mi vysvetlili, ze je to jak jed na krysy?Tak asi proto. Takze ja ti to nedoporucuju z uplne jineho duvodu - kdyz neni telo (nebo spis miminko) pripraveno, zpusobis si tim mozna dost neprijemny prujem, mozna bolestive poslicky, pokud pripraveno je, pomuzou i vana, dlouha prochazka, sex, masaz bradavek apod. Ale naprosto chapu, ze pokud nad tebou visi vyvolani, tak jsi ochotna to zkusit. V tom pripade bych si to dala co nejpozdeji po terminu, rano treba v sobotu, az bude muz doma. Nevis, co to s tebou udela.
Ale jsem jen random temer anonymni clovek na internetu, mas svoji hlavu!
Promiň, ale todle ti určitě gynekolog nedoporucil. To se trochu uklidni! A ano ricin je jed. Do decek se bojíte dát očkování a chcete je zahubit ještě ani nejsou na světě… Je mi z tebe opravdu zle, todle by se mělo trestat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tejule píše:
Promiň, ale todle ti určitě gynekolog nedoporucil. To se trochu uklidni! A ano ricin je jed. Do decek se bojíte dát očkování a chcete je zahubit ještě ani nejsou na světě… Je mi z tebe opravdu zle, todle by se mělo trestat.
Zas z toho nedělej kovbojku, ještě před pár lety jej jako přírodní projímadlo doporučovali doktoři a dosud se ricínový olej doporučuje pro hromadu zevních použití, např. jako zábal na vlasy: https://magazin.biooo.cz/…y-lek-i-jed/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tejule píše:
Prej ze se mam ja uklidnit. Tak hele, nebudu se z mobilu patlat
s odkazama, ale „autorka“ toho koktejlu Ingeborg Sneconeco, neni zadna
andelickarka, naopak, na webu porodnice.cz, kde odpovidaji odbornici nic
nedoporucuji, ale ani od toho neodrazuji, i kdyz jsou na ricinovy olej primo
dotazovani, ricinovy koktejl je doporucovany na beznych maminkovskych webech, ja
jsem svuj prispevek schvalne psala tak, abych nevypadala, ze to doporucuju a
s neockovaci si vyprosuju byt spojovana, my nase deti ockujem i necim navic.
Tak me tady neposilej malem do horoucich pekel. To je trochu hrr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Mohu být těhotná?
- Mohu se při dušnosti udusit ve spánku?
- Mohu Aulin když mám covid?
- Koktejlové šaty pro blondýnku
- Setí semínek - mohu už teď začít?
- Mohou tablety vlákniny způsobovat nadýmání?
- Co mohu po mateřské dělat za práci - střední všeobecná sestra
- Mohu být těhotná z mazlení?
Ahoj holky, kolikrát mohu zkusit za cele tehu ricinovy koktejl?