Poradna duly
Jana Čurdová
Kláro,
já myslím, že je na emimi nějaký větší problém, deníčky nefungují nikomu a často to padá už od včerejšího večera. Já jsem přesvědčená, že se to řeší, ale musíme jim dát čas.
Jana
Ahoj, v poledne jsem to vzdala, protože mě emimino vůbec nešlo.
mumis, jestli to není váš hotel(
), tak pokud je toho na tebe hodně, tak se na to vykašlu. Náhradu za tebe bodou muset najít tak či tak a těch „pár dní“ je nezachrání ![]()
Letadlo, fakt jsem ráda že mi tu neschopenku dal a naprosto bez problému, skoro sám mi ji nabídnul - a to jsem se toho tak bála. Pokud budu moct (zatím to je tajné), tak ti to za 14 dní vylíčím do podrobna
.
Klaro, s tím míčem jsi mě uklidnila a už ho mám u pc a pohupuji se ![]()
Doufám, že jitule bude v pořádku, psala jsem si tady s jednou holčinou a ta měla stejný problém, měsíc ležela, ale pak jak mimčo rostlo, tak se vrátilo, tam kam mělo a zase ji pustili. Takže ji držím palce.
Llucinko, taky tě vítám mezi námi.
No já jsem hodně zvědavá na toho mýho chlapa, tváří se jakej je drsňák, ale doufám, že při pohledu na svého potomka roztaje ![]()
Ode mě zatím vše , tak ahoj
Letadlo, já se nijak nerozčiluju, holt to dneska nechodí, tak se s tím nedá nic dělat. Je mi jasné, že se na závadě pracuje, vždyť se nám tady o to vše, abychom tu mohly takhle spolu komunikovat, starají lidičky, kteří jsou tomu propadlí až po uši.
Ditiska, jen se pohupuj, taky se doma pohupuju hlavně u PC.
Klára
Ahoj mamci a pupickove ![]()
Tak myslim ze vcerejsek byl pro me asi nejhorsi den za cely muj zivot.
Trochu jsme se chytli s Davidem, chteli jsme jemu a jeho brachovi se svagrovou udelat opekacku na jejich narozeniny, maji je blizko sebe, a jen se to otocilo proti nam. Vzdycky jim vse organizovala ,,maminka,, a my to chteli letos bez ni, mysleli jsme ze jsu dost velci na oslavu bez ni. David-25 mu bude a Radkovi 29. No proste blbej napad… ![]()
Na konci debaty z nej jen vypadlo, ze me vlastne nemiluje, ze mi to chce rict uz dlouho…
A pak uz jen vycitky a ponizovani, na vic se uz asi nezmohl.
No vzdyt spolu cekame jen druhe mimi, ja uz nevim co delat, porad jen
a nevim co dal. Jen je mi lito Terezky a Cervicka.
A ja blahova si jeste vcera dopoledne myslela, ze mam toho nejlepsiho chlapa pod sluncem. Je to paradox ale alespon se tu muzu vypovidat.
""http://b1.lilypie.com/gjBtp2/.png:http://b1.lilypie.com/gjBtp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/E4Tkp2/.png:http://bd.lilypie.com/E4Tkp2/.png
Jitulino, to je mi moc líto. Ale třeba to byly jen pocuchané nervy. Až bude David klidnější tak si s ním v pohodě promluv a uvidíš. Přeji ti ať to dobře dopadne. Moc budu držet pěstičky i s miminkem, protože bez táty by bylo určitě špatně. Drž se.
Ditisko, sice to není náš hotel, ale hotel mé nejkamarádky a to by moje srdíčko nedopustilo ji nechat ve štychu. Prostě až se moc naštvu a bude moc unavená tak určitě aspoň týden nemocenské využiju, ale zatím je to dobré. Mimi neprotestuje a to je hlavní.
Přítomnost mého přítele u porodu zatím vůbec není jistá. On totiž když uvidí krev tak je mu mdlo. Určitě ho do ničeho nutit nebudu. Pokud by chtěl jít, byla bych jedině ráda.
Letadlo, to musel být nádherný pocit při pohledu na tatínka s mimi v náruči. Já bych určitě slzela, jak se znám. Doufám, že se rozhodne pro být u porodu.
Klári, až budeš psát Jituli, tak ji mocinky pozdravuj a ať se drží.
Silva ![]()
Ahojky holčiny,
tak konečně jsem zase mezi Vámi. Je toho na mě nějak hrozně moc. Když jsme minulý týden dorazili na chalupu tak jsme zjistili, že nám vůbec neteče voda. A když jsme se byli zeptat sousedů, se kterýma máme společný zdroj vody, tak nám oznámili, že snudánka je na jejich pozemku a že od nich vodu už mít nebudem
. Velmi nás překvapili, vždy jsme s nima dobře vycházeli, ale po smrti mého otce (loni na podzim) se holt situace změnila… Takže jsme už kontaktovali studnaře a už máme dokonce povolení a za 14 dní budeme vrtat novou studnu
. To je rychlost, co. Ale těch nervů…
Takže Velikonoce byly spíš stresující a ještě ke všemu jsem tedy po hooodně dlouhé době byla o velikonoční pondělí doma v očekávání koledníků. A on přišel jen jeden. Ale byl to sousedovic klučina a říkal mi „vy máte tak nádrehrný vajíčka“, byl sladkej a dala bych mu je hned všechny
.
Jinak se cítím fakt divně. Mám pocit, že nemám v pořádku krevní tlak. Zřejmě se tělo brání stresu, který mě stále pronásleduje i v práci. Šéfová mě fakt niči. Já vím, nebudu si ztěžovat, můžu si říct o neschopenku, ale… to se doma unudím
. Příští týden jdu na interní vyšetření, tak mi snad konečně někdo změří tlak (při minulé kontrole u gyn. Dr. na to zapomněli) a uvidím. A ve středu jdu „darovat krev“ a zřejmě na vývojové vady. Trochu se stydím, ale nevím na co přesně.
Jitulino, je mi líto co prožíváš, ale zřejmě to byl trochu afekt. Budu ti moc držet palce aby jste si všechno vyříkali a opět bylo vše v pořádku!
Ditisko, užívej volna, trochu ti závidím
.
Klarko, balon je super, představ si, že jsem si k tomu koupila i nějakou brožurku, kde doporučují do třetího měcíce těhotenství vpodstatě sedy lehy
, tak to jsem koukala jak puk. Ale houpání je super!
Jo a velmi podobnou chlapskou náturu mám doma taky, tak v tom nejsem sama. Ještě před těhotenstvím říkal, že chce miminko až čisté a růžové v zavinovačce. Teď už je opatrnější a na dotaz zda by chtěl být u porodu stále odpovídá, že ještě neví
. Ale nabídla jsem mu jestli by nechtěl být u UTZku a to ho nadchlo, tak uvidím.
Mumis, ještě k těm receptům na mazance. Pokud bys měla zájem, mám fakt moc dobrý recept na tvarohový mazanec. Já si na kynuté těsto moc nepotrpím, ono se mnou nechce spolupracovat. A tohle se vždycky povede.
Lucinko, vítej!
mějte se krásně a užívejte sluníčka,
pa Soňa
Klidně Sonik něco pošli. Strašně ráda peču, takže vyzkouším vše. Myslím si, že asi půjdeš na tripletesty, kde se zjištěje Edwardsův syndrom, dawnův syndrom a rozštěp páteře. Já jsem na nich byla minulý týden v úterý. Hlavně se nestresuj a všechno dobře dopadne.
Taky hlavně klid v práci. Jinak se na práci i šéfovou vyprdni a běž pěkně odpočívat domů. Myslím, že by ses nenudila. Teď začíná být hezky, tak bys mohla trávit hodně času venku a ony se ty aktivity určitě nějaké najdou. Ti chlapi jsou ale poseroutky, že jo holky??? ![]()
Silva
Jitulino, je mi moc líto, co se u vas stalo. Můj soukromý názor je, že to tak vůbec nemyslel, jen jste prostě se švagrou chtěli něco, co nedokáže skousnout, vždyť maminka to určitě umí nejlíp
. Takže vlastě došlo k ublížení na jeho egu a ješitnosti, když jsi si myslela, že to tak není. Prostě chlap jak vyšitej. Uvidíš, až se uklidní a uvědomí si, co se stalo a co ti řekl, tak přijde s omluvou a zas bude dobře.
.
Soniku, podle délky tvého těhu to skutečně bude krev na vývojové vady, vše bude určitě v pořádku. Ten tlak je mrcha, kor když se neustále mění počasí, taky jsem někdy OK a někdy naopak KO. S tou vodou na chatě jste tedy měli pěknou starost, ale hlavně, že už brzy budete mít vlastní a na ty sousedy, kteří vás takhle vypekli se můžete vyprdnout. Víš, s těma sedama lehama se nedivím, uvádí se, že posilovat přímé břišní svaly se můžou do konce 3 měsíce, šikmé do konce 5 měsíce, dokonce jsem někde četla že přímé do konce 5 měsíce, šikmé do konce 7 měsíce, ale to už mi připadá fakt divný, takže se řídím 3 a 5, takže jsem do nedávna posilovala i ty přímé, teď už jen šikmé.
Jituli budu psát někdy asi odpoledne nebo na večer. Určitě ji budu od všech moc pozdravovat.
Klára
Zdravím všechny maminky-čekatelky!
Dlouho jsem tady nebyla, a když jsem se sem před pár dny dostala, tak se mi ten příspěvek nějak nepovedlo vložit
. Nevím jestli to byla moje chyba, nebo nějaký výpadek na emiminu, každopádně když jsem si ověřila, že se opravdu nevložil, tak už jsem neměla morální sílu pustit se do psaní znova.
U nás se dějí velké věci. Na poslední chvíli jsme se rozhodli, že přece jenom ještě uděláme svatbu
. Původně teda měla být až v červenci (ještě než jsem otěhotněla), ale tu jsme zrušili, protože tou dobou možná budu břichatá, a to bych asi nechtěla. Sehnali jsme nový termín 1.6., takže to ještě snad moc břichatá nebudu. Teď máme co zařizovat, i když svatba bude jen malá, a já se snažím, abych se kolem toho zbytečně nestresovala, ale někdy mi to nejde. Nejsmutnější je, že jsme se už kvůli svatbě 2× pohádali s přítelem. Naštěstí to nebyly nějak dramatické hádky (a samozřejmě kvůli úplným malichernostem), ale i tak nás to oba mrzí.
Jitulíno,
lidé si občas v afektu dovedou říct věci, které tak ve skutečnosti vůbec nejsou. O tom bych ti mohla vyprávět, protože i ten můj dovede být čas od času pěkně vzteklý a fakt se někdy nestačím divit, co z něho v takové situaci padá. Jak psala Mumis, možná Davidovi jen „vytekly“ nervy. Snad si to vysvětlíte, moc ti držím palce, aby to dobře dopadlo.
Batcheba
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20061025/dt/6/k/490a/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…90a/preg.png
Soníku, tak ten můj, když jsem mu řekla, že ho chci u porodu, tak nic neříkal, jen pokrčil rameny a řekl, co mám s tebou dělat. Řekla bych, když jde o takovou věc jakou je těhu, tak se snaží mi splnit všechna přání, samozřejmě reálná. Sice nevím, jak to bude ten porod zvládat, před asi 4 lety jsem s ním a jeho psem šla na veterinu, aby u zkrátili ten horní drápek, začal mu skoro zarůstat, manža tam nikdy nebyl, vždy to zajišťoval jeho táta nebo ségra a když jsem ho viděla v té čekárně, tak jsem nevěděla, zda se bojí víc Beník nebo manža, byla to sranda, oba se klepali, manža k tomu byl bílý, tehdy jsem fakt zvažovala, že pokud si jednou spolu pořídíme mimčo, že asi jeho přítomnost u porodu nepřipadá v úvahu, ale po čase, když jsme o tom mluvili, tak nebyl proti ateď s tím na stopro počítá. Vysvětloval mi to tehdy, že nevěděl, co budou Beníkovi dělat, že je to němá tvář a podobně.
Klára
Batcheba, takže svatba je na spadnutí. Velká gratulace. Moc se nestresuj, já vím ono to zas až tak moc nejde, taky si na to ještě vzpomínám, my budeme 11.6. slavit 2 roky. Hádky kvůli svatbě jsme měli ještě před tím, než jsme se skutečně rozhodli, že už se vezmem, taky to byly blbosti, je to normálka, ale člověka to pak o to víc mrzí, když ví, že to byla kravina.
Klára
Soniku je mi líto vaší hádky, asi Tě to zasáhlo, přikláním se k tomu co již napsaly holky přede mnou, že to řekl v afektu. Není to samozřejmě správný, ale sama to dobře znám, protože to taky když se hodně rozohním dokážu. Pak je mi to samozřejmě líto… Uvidíš, že vše se spraví a David přijde brzy s omluvou..
Batchebo gratulace ke svatbě! A určitě si nelam hlavu s těma hádkama kolem svatby, asi je to přirozený a vyplývá to ze stresu kolem toho zařizování. Chci Ti jen říct - užij si ten den, udělej si to tak jak Ty sama chceš a bez nervů, tak aby sis to mohla užít ![]()
Holky když řešíte toho partnera u porodu - můj manžel úplně nesnáší krev, nebo náznak jakékoli operace. Nesnese se dívat na film, kde by se mělo jako operovat
Já se vždycky směju a říkám, jak mu z toho může být špatně vždyť je to jen jako, ale on hrozně hysterčí. Tak jsem si říkala, že porod nezvládne a nebo si z toho odnese strašně traumatizující zážitek a navrhla mu, že na tom nebudu trvat a pozvu si třeba maminku. Že nepotřebuji aby tam se mnou byl v té poslední chvíli on, jen potřebuju podporu od někoho z rodiny a mamča to jistě ráda vezme za něj. A on naprosto rezolutně řekl, že v žádném případě - u porodu rozhodně bude, už jen proto aby vše měl pod kontrolou kdyby se něco dělo, že by to na chodbě stějně nevydržel.
Potěšil mě brouček můj..
b]zuz tak to by mě nanapadlo pohrozit maminkou u porodu:-)
Moje drahá polovička u porodu asi taky nebude, ale nějak to neprožívám, nebudu ho k ničemu nutit, protože bych se stejně z toho stresovala zase jenom já ![]()
Batcheba: Velké gratulace k nadcházející svatbě!!!! Hezky si to užije a hádky při zařizování jsou úplně normální. Myslím, že každá, která si přípravou svatby prošla ví o čem mluvím ![]()
Přeju hezký zbytek dne:-)
PS: včera jsem zase neodolala a pořídila prckovi další dupačky a bodíčko:-)
Už se nám to docela hromadí:-))) a co Vy? Už Vás to taky chytlo? ![]()
Waw:-( poučena z předchozích nezdarů jsem si to raději to napsané překopírovala do wordu, když to dlouho načítalo, a teď zpět. Taky už bych neměla náladu to psát zase znova:-(
Děkuju za gratulace
! Mám strach, abych sehnala nějaké pěkné šaty. Zatím jsem byla jen v jednom salonu, ale nic moc mi tam nenabídli. Měli tam většinu šatů už rezervovaných a upravených, třeba až na září
! V sobotu půjdu shánět dál, a jestli to nedopadne, tak si na to asi vezmu den volna, protože když skončím v práci v pět, tak už se nikam nedostanu.
Mumis, já taky musím chodit do práce co nejdéle - máme hypotéku a auto na leasing - každá kačka se hodí. Ale zatím to zvládám dobře, akorát ta cesta do práce mě nebaví, hodinu MHD (kde si většinou nesednu) nebo 50 minut autem, zkrátka nic moc.
Zuz, to je moc pěkný, jak si prohlížel dupačky ![]()
Partner u porodu je u nás další téma, na kterém se neshodneme. On tam moc nechce jít, anebo jedině až na konec. Představuje si něco jako že těch 10 hodin, které trvá první doba porodní (jak jsem se dočetla
), tam protrpím sama, a pak mu v pravou chvíli zavolám, on přijede, a uvidí akorát jak „vyprdnu“ naše mimčo na svět!!! ![]()
No nic, času dost, třeba ještě změní názor. Ale nevím, jestli by to byla výhra. Jeho vyvede z míry i čekání ve frontě, není vůbec trpělivý, takže dost možná bych ještě musela já poskytovat psychickou podporu jemu ![]()
Batcheba
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20061025/dt/6/k/490a/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…90a/preg.png
Batcheba taky gratuluju. My jsme svatbu naplánovali až na příští rok na srpen už i s mimiškem. Já jsem se totiž odmítla vdávat s pupíkem, to se raději budu vdávat už s prckem narozeným, ať si to brouček taky užije. Jinak pevné nervy a štěstíčko při výběru šatů.
Do práce to mám naštěstí kousek, takže u mě problém cesty do práce není. Horší je to u mě s panem šéfem, ten umí být pěkný morous. Ale už jen 3 měsíce a budu v práci balit.
Taky mám trochu strach o partnera u porodu, abych mu nemusela psychickou podporu dávat já jemu místo aby ji dávál on mě. Ale opravdu by mi udělal obrovskou radost, kdyby se mnou šel. Já mu pořád říkám, však se nemusíš dívat na doktory a dopředu co se děje, stačí když se budeš dívat na mě a držet za ruku. Fakt jsem zvědavá, jak se ve finále rozhodne.
Darinka , tak já jsem koupila jen povlečení do postýlky, peřinku a polštářek do postýlky a ručníček s kapuckou. Jinak vše ponechávám na ségře, která vozí nádherné oblečky z Irska. Vyjdou tam fakt na pár korun a jsou úplně nádherné. Já se soustředím spíše na ty větší věci, co bude mimi potřebovat.
Zuz s tou krví a s těma filmama o operaci je to u nás úplně stejné. To máme doma snad klony nebo co. Ale hledím, že teda přistoupil na to, že bude u porodu to je fakt dobrý. To by mě taky potěšil.
Silva ![]()