Riziko nezapsání do RL
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
riziko nezapsani do RL
Dobry den, potrebuji poradit. Byvala pritelkyne meho pritele vysadila prasky, aby otehotnela a aby si ho udrzela. Jenze on k ni jiz nic nectil chtel se rozejit - v tomto momente prasky vysadila a on to nevedel otehotnela… udelala na ne podraz a stejne si ho neudrzela. Akorat mu znicila zivot, jelikoz o dite nestal a chtel, at jde na potrat. Ted bude mit to dite skoro rok a ona ted chce jit mermomici na matriku. Pritel ji na dite plati, aby mel klid, jak se domluvili. Co hrozi, pokud na matriku nepujde a nepodepise ji papiry? Muze soud vymahat po priteli penize, i kdyz ji plati (po vzajemne domluve)? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Půjde to přes soud, který ho vyzve nejprve zda tam podepíše souhlasné prohlášení k otcovství (to samé je na matrice, ale tady holt to je vyšší metr) a pokud ne, tak testy otcovství, které si zaplatí ještě navrch. Od těch alimentů má potvrzení o zaplacení? Pokud ne a matka bude chtít výživné zpětně, tudíž toto zapře, tak ano, bude platit zpětně. Když k ní nic necítil a chtěl se rozejít, nechápu, proč proběhl tedy styk, ale to je jen vsuvka, když jsi tamto napsala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oper32 píše:
Dobry den, potrebuji poradit. Byvala pritelkyne meho pritele vysadila prasky, aby otehotnela a aby si ho udrzela. Jenze on k ni jiz nic nectil chtel se rozejit - v tomto momente prasky vysadila a on to nevedel otehotnela… udelala na ne podraz a stejne si ho neudrzela. Akorat mu znicila zivot, jelikoz o dite nestal a chtel, at jde na potrat. Ted bude mit to dite skoro rok a ona ted chce jit mermomici na matriku. Pritel ji na dite plati, aby mel klid, jak se domluvili. Co hrozi, pokud na matriku nepujde a nepodepise ji papiry? Muze soud vymahat po priteli penize, i kdyz ji plati (po vzajemne domluve)? Dekuji
Mě by zajímalo, proč chlapi spí s babama, ke kterým nic necítí a chtějí se s nima rozejít ![]()
Jinak když tam nepůjde, tak ho může dát k soudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terina89 píše:
Mě by zajímalo, proč chlapi spí s babama, ke kterým nic necítí a chtějí se s nima rozejítJinak když tam nepůjde, tak ho může dát k soudu.
A ještě bez ochrany…kdo chce kam…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Viz @Xiraxinek, akorát si myslím, že jestli jí ty peníze nedával do ruky, tak by soud mohl uznat výpisy z účtu, odkud ty peníze odcházely. Spolu s určením otcovství by soud rozhodl i o vyživovací povinnosti. Kdyby alimenty neplatil (a tady pozor, bez ohledu na to, jestli po něm matka jeho dítěte něco chce nebo ne), byl by trestně stíhaný za zanedbání povinné výživy a hrozily by mu radosti jako je zákaz řízení auta nebo vězení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doufám, že má o těch zaplacených alimentech doklad, nebo že jí to alespoň posílá z účtu…
Jinak jo, pokud na matriku nepůjde, může ho dát bývalka k soudu. Pokud se prokáže na testech DNA, že je otcem, bude do RL zapsán a zaplatí všechny výlohy. Ale zas pokud jí platí, tak třeba se nebude k soudu obtěžovat…ačkoliv já bych se na jejím místě obtěžovala. Kdyby se otci dítěte něco stalo, bude nahraná, dítě přijde o sirotčí důchod, o dědictví,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s doplněním od @blobfish … Ty výpisy by mohly jít taky, prostě mít „papír“ na to, že platil… Kamarádka takhle uháněla ex, tam to teda bylo na delší lokte, protože on opravdu neplatil a ještě zdrhnul za hranice, tak se to táhlo a když ho dohnali, tak mu rovnou řekli, že klidně na něj ona může podat trestňák, ikdyž není rozsudek na výživné, jelikož on má povinnost se podílet na výživě, aniž by to měl soudně dané a určené kolik…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terina89 píše:
Mě by zajímalo, proč chlapi spí s babama, ke kterým nic necítí a chtějí se s nima rozejít
A mě zase, jak je možné být s chlapem, který matku svého dítěte posílal na potrat. Ale od toho tu nejsme. Ale taky jsem se pozastavila nad tím, jak on s ní nechtěl být, tak s ní jenom spal, ale „ona na něj udělala podraz“
Njn, život je složitej (a lidi si ho dělaj ještě složitější).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, každopádně to dítě na tom fakt vyjde luxusně
Matinka si ho upeče podrazem, tatík bez lásky a omylem… No, nebudu moralizovat, každý to máme nějaký..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@me2dova píše:
Doufám, že má o těch zaplacených alimentech doklad, nebo že jí to alespoň posílá z účtu…
Jinak jo, pokud na matriku nepůjde, může ho dát bývalka k soudu. Pokud se prokáže na testech DNA, že je otcem, bude do RL zapsán a zaplatí všechny výlohy. Ale zas pokud jí platí, tak třeba se nebude k soudu obtěžovat…ačkoliv já bych se na jejím místě obtěžovala. Kdyby se otci dítěte něco stalo, bude nahraná, dítě přijde o sirotčí důchod, o dědictví,…
No po všech stránkách to není fér vůči dítěti… neuvedení otce do RL dokážu ještě tak nějak pochopit v případě, že je otec naprostá troska, feťák, bezdomovec (ponechme stranou, že s někým takovým žena počala dítě), ale jinak ne. Vlastně mě dost překvapuje, že s tím paní přišla až teď. Možná ten rok řešila dilema. Ale nechápu ty chlapy, který si myslej, že následujících 18 let budou platit na dítě, ke kterému nemají vztah, dítě po nich v budoucnu ani nevzdechne (natož aby se o ně postaralo ve stáří), všechno se ututlá a bude to ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oper32 může proběhnout soud a pokud přítel nemá schované potvrzení o platbách, nebo pokud to nebude tolik kolik rozhodne soud… a ona ho může žalovat, můžou udělat testy a pokud je otec bude hradit náklady na soud, testy plus půl výbavičky, plus třeba výživné na ní a vyživné na dítě(pokud nemá doklady)… jinak nechápu jak s někým takovým můžeš žít
aspoň, že platí a doufám, že platit bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xiraxinek píše:
Jo, každopádně to dítě na tom fakt vyjde luxusněMatinka si ho upeče podrazem, tatík bez lásky a omylem… No, nebudu moralizovat, každý to máme nějaký..
![]()
no, tak o podrazu mluví otec dítěte coby vysvětlení své současné partnerce… těžko říct, co je na tom pravdy, že jo
nemluvě tedy o tom, že když nechci dítě, tak nesouložím bez vlastní ochrany (i když tedy i ta může selhat, že jo).
jenom bych ještě měla poznámku - otec dítěte má vyživovací povinnost nejenom k dítěti, ale i k matce. takže pokud na dokladu o převzetí peněz není výslovně uvedeno, že se jedná o alimenty na dítě, tak matka může tvrdit, že to byly peníze pro ni a alimenty na dítě stejně bude platit zpětně anebo naopak uzná, že to byly alimenty na dítě, ale může požadovat pro změny zpětně výživné na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blobfish píše:
Vlastně mě dost překvapuje, že s tím paní přišla až teď. Možná ten rok řešila dilema.
anebo doufala, že chlapa na matriku dotlačí i bez soudu a teprve když výsledky byly nula nula nic, tak to mezi nimi vygradovalo tak, že došlo na výhružky soudem a tedy bylo potřeba o problémečku nějak zpravit novou partnerku otce
anebo jí skončila mateřská, šla na rodičák, došly našetřené finance… prostě došlo k tomu, že třeba matka požadovala dávky v hmotné nouzi (třeba obyčejný doplatek na bydlení) a tam jí úřednice vysvětlily, že v první řadě musí chtít peníze po otci dítěte a teprve pak něco pustí stát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina píše:
anebo doufala, že chlapa na matriku dotlačí i bez soudu a teprve když výsledky byly nula nula nic, tak to mezi nimi vygradovalo tak, že došlo na výhružky soudem a tedy bylo potřeba o problémečku nějak zpravit novou partnerku otceanebo jí skončila mateřská, šla na rodičák, došly našetřené finance… prostě došlo k tomu, že třeba matka požadovala dávky v hmotné nouzi (třeba obyčejný doplatek na bydlení) a tam jí úřednice vysvětlily, že v první řadě musí chtít peníze po otci dítěte a teprve pak něco pustí stát
Opravdu? Mně nic takového žádná úřednice nevysvětlovala. zapsala, že otec neuveden, a dávku jsem vždy získala. (Je teda fakt, že jsem žádala jen o ty nárokové.)
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Opravdu? Mně nic takového žádná úřednice nevysvětlovala. zapsala, že otec neuveden, a dávku jsem vždy získala. (Je teda fakt, že jsem žádala jen o ty nárokové.)
Záleží, jaké dávky jsi brala. Dávky státní sociální podpory(rodičák, přídavky na děti, příspěvek na bydlení, tam je to jedno a nemusí být určené otcovství)
Dávky v hmotné nouzi(příspěvek na živobytí, doplatek na bydlení, jednorázové dávky),tam to jedno není, nejprv musí matka nárokovat peníze po otci dítěte(výživné),až teprve potom může žádat dávky od státu.
Odpověď na otázku zakladatelky už byla podána vyčerpávajícím způsobem, bude se muset podrobit testům otcovství(pokud dítě neuzná sám).Pokud se ukáže, že je otcem, bude muset testy uhradit.Co se týče alimentů, žena může žádat maximálně 3 roky zpětně. Pokud peníze dával na ruku a ona bude tvrdit, že jí nic nedal, on to neprokáže jiným způsobem, má smůlu. Jako určitý důkaz by mohla být třeba mailová komunikace a sms v tomto případě. Pokud dokáže, že platil, tak soud alimenty vypočítá, i tak může matka žádat zvýšení a doplacení 3 roky zpětně. Že dítě nechtěl, nehraje roli.To dítě tu je a má svá práva. Otec může žádat styk(i v tomto případě je možné, že by se v něm „něco pohnulo“),ale může žádat i na truc té matce(i když pokud to bude jediný důvod, tak to dlouho nevydrží).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit