Rizikové těhotenství po CVS?

29
21.6.13 12:53

Rizikové těhotenství po CVS?

Ahoj,

mám takú otázku - chceme cestovať letecky na dovolenku a kupujeme cestovné poistenie. V čase dovolenky budem cca 6-7 týždňov po odbere choriových klkov. Dr. Břešťák mi zdelil, že odberom sa automaticky mením na rizikovo tehotnú, ale neviem, či len na tie dva týždne, čo sa odporúča kľudový režim, alebo to myslel celkovo (teraz sa mu nemôžem dovolať). No a problém je práve s tým cestovným poistením - rizikové tehotenstvá sa nepoisťujú a keby sa nedajbože niečo stalo, tak by asi spätne zistili, že som bola na tom odbere.. Cestovali/plánujete niektorá cestovať po takomto zákroku a ak áno, ako to máte s tým poistením?
Díky za každú relevantnú odpoveď!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7381
21.6.13 12:56

Já bych v žádném případě neletela těhotná a ještě po invazivnim zákroku. Určitě se tu najdou zeny, co v tehu létaly a jsou ok, bohužel znám osobně tři, které takto při normálním tehu přišly o miminko mezi pátým a šestým měsícem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7569
21.6.13 12:57

Zákrok jsem měla a rozhodně jsem pak nebyla na rizikovém těhotenství.
Ano, doporučuje se týdefn klid, dokonce se na to vystavuje týdenní neschopenka (pokud chodíš do práce), ale pokud nejsou jiné komplikace, tak určitě nejsi na rizikovém těhotenství.

Kdybys byla na rizikovém těhotentví doma (a tudíž i na neschopence), ta bys nemohla ani nikam cestovat ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
29
21.6.13 13:02

@Lenka512 ja práve žiadne problémy nemám, od odberu je to už 5 týždňov, takže on to myslel asi na to obdobie tesne po zákroku, kedy sa odporúča byť v kľude..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat