Rodičák a dál?

12.2.13 13:44

rodicak a dal?

Ahoj maminky. chtela jsem se zeptat. v prosinci 2014 mi bude koncit trilety rodicak.pred materskou jsem pracovala dva roky u jednoho zamestnavatele. takze jsem si variantu mohla vybrat. bohuzel kdyz jsem byla ve ctvrtem mesici, tak me prave koncila dvouleta smlouva na urcito a mela jsem tudiz automaticky dostat na neurcito. misto toho mi ale neprodlouzili smlouvu, takze se nemam kam vratit do prace:-(a moje otazka je:kdyz by jsme chteli druhe mimi a porod by se uskutecnil napr.3mesice po skonceni rodicaku na prvni dcerku, musela bych jit na ctyrlety rodicak, nebo bych si zase mohla zvolit delku? jde mi o to, ze kdy bych musela jit na ctyri roky, tak by to financne moc neslo. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
12.2.13 13:48

Ty by jsis mohla zvolit jedině přes manžela, jinak automaticky 4letý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
12.2.13 13:49

Přesně tak 4 letá varianta, jedině se nechat někde na chvilku zaměsnat a pak jít na MD :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 13:53

A to by znamenalo, ze bych musela jit do prace a odvest opet tech 270,nebo 280dni na soc. A zdr.?a kdyz by byl porod jeste nez bych skoncila prvni rodicak, tak taky 4leta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
12.2.13 13:59
@ivca-kristynka píše:
A to by znamenalo, ze bych musela jit do prace a odvest opet tech 270,nebo 280dni na soc. A zdr.?a kdyz by byl porod jeste nez bych skoncila prvni rodicak, tak taky 4leta?

Ano, netrvá Ti pracovní smlouva, takže tak jako tak 4letá varianta… Jedině odpracovat ty dny a nebo přes otce dítěte…

• Citovat
  • Upravit
12.2.13 14:01

Vubec jsem tohle nijak nestudovala a nezajimala se o to, tak prd vim;-)dekuju moc. a kdyz by zadal manzel, tak by musel byt doma on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
12.2.13 14:04

@ivca-kristynka ne, byla bys doma ty. Protožebys neměla nárok na MD, dostala bys od porodu rovnou rodičák a při jeho zahájení bys nechala jen vyplnit manželovo potvrzení v práci a pokud by splňoval náležitosti - tzn. musí mít odpracováno 270 dní za poslední dva roky, tak ti napíšou rodičák na 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 14:07

Aha! no tak to by bylo skvely. manzel je v praci 8let, takze to by nebyl problem.moc moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 14:10

Jo a musi byt ti dva svoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
12.2.13 14:17

@ivca-kristynka nemusí, stačí že je otcem dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 14:21

Ted jste me totiz privedli na dobrou vec. kamaradka ma mesic do porodu.je tokadernice, delala na zivnost a musi na 4lety.urco o teto moznosti nevi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
12.2.13 15:28

@ivca-kristynka Ale manžel nebo přítel musí mít i dostatečnou výši platu, abyste si mohly zvolit délku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 17:14

Manzel ma kolem 25tis. cisteho, tqkze to by nemel byt problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
10.4.13 08:53

Takze pres manzela lze vyjednat 3lety rodicak? tozn. 220000,– do 3 let veku ditete? resp.si urcim tu castku do jeho 3 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.4.13 08:55

@evulkanov ano, pokud manžel splňuje podmínky, tak si můžeš zvolit rodičák přes něj. Rodičák na 3 roky vychází na 6111 Kč měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat