Rodičovský příspěvek 2012
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ne,to jsme si špatně rozuměli…
Přepsat to musíš, pokud chceš, aby rodičák chodil přímo na tebe, ale můžeš ho případně nechat i na manžela a ty se přihlásíš na zdravotní pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let a z toho titulu ti bude zdravotní platit stát. Sociální se neplatí, ale péče o dítě do 4 let se pro nárok na důchod počítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to se mi ulevilo,protože z čeho bych to doplatila to teda nevím,dvojčata i tak stoji furu peněz,díky moc.
- Citovat
- Upravit
Ahoj poradí mi někdo? jsem do února 2013 na rodičovské dovolené ale na červen 2012 čekáme druhé dítě? Vyplatí se mi přejít po novém roce na nějakou zkrácenou variantu, než nastoupím a přejdu na druhou mateřskou a následně rodičák? jde si tříletou variantu zkrátit na 2,5letou? Díky za rady Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zelvi píše:
Ahoj poradí mi někdo? jsem do února 2013 na rodičovské dovolené ale na červen 2012 čekáme druhé dítě? Vyplatí se mi přejít po novém roce na nějakou zkrácenou variantu, než nastoupím a přejdu na druhou mateřskou a následně rodičák? jde si tříletou variantu zkrátit na 2,5letou? Díky za rady Lucka
jsem zvědavá co Ti kdo odpoví…já také čekám druhé dítě v červnu a plánuju, že co nejdřív zavolám na sociálku a od ledna si změním tříletou variantu na dvouletou a alespoň pár měsíců budu brát víc…bylo by fajn, kdyby to šlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale právě jsem nikde nevyčetla jestli můžeš měnit jen přesně po celých rokách,na druhou stranu, bůhví co nám ještě vymyslí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím, že my co už máme jasně danou 3letou variantu si budeme moct rozmyslet jestli budeme pokračovat za 7600 a nebo jestli přejdeme…a protože bude samozřejmě výhodnější těch pár měsíců za tu vyšší částku (pokud tedy člověk splňoval ty jejich podmínky příjmů před pobíráním), byla by škoda toho nevyužít…já to takhle pochopila a budu s tím argumentovat na sociálce, pokud se mé těhotenství bude vyvíjet jak má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ano,..ale aby mi neřekli že můžu přejít tedy na dvouletou,…což by bylo pouze do února
a kde jsou zbývající měsíce do porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete přejít a není určena nějaká konkrétní doba, kterou můžete vybrat, prostě celkem můžete vybrat maximálně 220 000,– a maximálně můžete zvolit 11500,– samozřejmě za předpokladu, že na to má (měl) jeden z rodiny dostatečně vysoký plat, tj. pro maximum cca 16500,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
Můžete přejít a není určena nějaká konkrétní doba, kterou můžete vybrat, prostě celkem můžete vybrat maximálně 220 000,– a maximálně můžete zvolit 11500,– samozřejmě za předpokladu, že na to má (měl) jeden z rodiny dostatečně vysoký plat, tj. pro maximum cca 16500,–
Jak pro maximum 16500?…já měla v hrubém 18500, ale pak jsem byla tři měsíce na neschopence když jsem byla těhotná.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:j.a.n.i1 píše:Jak pro maximum 16500?…já měla v hrubém 18500, ale pak jsem byla tři měsíce na neschopence když jsem byla těhotná.
Neschopenka nehraje roli, bere se plat stejným výpočtem jako pro PPM, takže s platem 18500,– můžeš v pohodě volit libovolnou částku až do 11500,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj i já bych měla dotaz… Budu si moci po novém roce dobrovolně zvolit čtyřletou variantu? I když máme já i manžel nárok na tříletou?Děkuji
, Klára.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klára píše:čtyřletou si podle mě můžeš zvolit kdykoliv… na tříletou musíš být zaměstnána a na dvouletou musíš mít určitý příjem, to jsou taková základní kriteria, ne?
Ahoj i já bych měla dotaz… Budu si moci po novém roce dobrovolně zvolit čtyřletou variantu? I když máme já i manžel nárok na tříletou?Děkuji, Klára.
- Citovat
- Upravit
Klára píše:
Ahoj i já bych měla dotaz… Budu si moci po novém roce dobrovolně zvolit čtyřletou variantu? I když máme já i manžel nárok na tříletou?Děkuji, Klára.
Pokud do urcite doby (nevim presne jaka doma to je) neprovedes vyber delky rodicovkse tak ti automaticky daji 4letou rodicovskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit